לחמניות זברה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות זברה

זה אחד המתכונים החמודים ללחמניות שהכנתי, בהתחלה זה נראה מסובך ואחר כך זה הולך מהר ההכנה קלי קלות.
אני רוצה לומר לכם שאין כמו להכין לחמניות בבית, לחמניות מבית אמא זהובות ורכות הילדים חוזרים מבית הספר את פניהם מקבל ריח טוב של לחמניות שהרגע יצאו מהתנור. רק בשביל החיבוקים שאני מקבלת אני מוכנה להכין כל יום 🙂
הן עוברות נפלא הקפאה, תכינו כמות ותקפיאו שיהיה לכם זמין כל הזמן.
מתכון טעים טעים שעושה המון רושם.

25 לחמניות

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
כף מלאה סוכר
כף שטוחה מלח
230 מ”ל מים פושרים (טיפה פחות מכוס)

ביצה
כף סילאן

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק ל 25 יחידות:
שתי אפשרויות, כל חלק לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור  ואז להתפיח כ 10 – 15 דקות או לרדד ישר לעלה מאורך בלי לעשות כדור.

3. לעשות מלבן – מרובע  באורך 20 ס”מ ולחתוך שאריות, לחתוך פסים בבצק בחלק התחתון עד חצי גובה ואז לגלגל מהחלק הלא חתוך כלפי מטה.

4. להתפיח כ 15 דקות ולחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הלחמניות לאפות כ 15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

26554 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

לחמניות זברה

גולשים מכינים וממליצים:

מור : “ניקוש הכנתי את הלחמניות ויצא פגזזזז!!!!! תודה על עוד מתכון מנצח שיצטרף אל רשימת המתכונים שלי!
הכי חשוב שבעלי נהנה!! תודה לך יקירה”

ימימה : “ניקי את לא מאמינה זה יצא מדהים מה שהקטנה הזאת עשתה ל ב ד , והיא כמובן הרגישה בעננים ..
תודה רבה לך!”

91
תגובות

  הרשם  
עדכן
מינה

שלום לך.. שמי מינה מניו יורק.. ניסתי בדיוק אחד על אחד את החומרים והלחמניות יצאו מאד קטנות.. מדוע לדעתך?

ליאת

היי ניקי,
אין לי מיקסר. אפשר ללוש ידנית?
שאלה שנייה, אם אני מכינה בבוקר ורוצה להגיש
בערב, להקפיא או להניח בטמפרטורת חדר?

תןדה רבה,
ליאת

מושבניקית

היי ניקי, אשמח לדעת אם איזה קמח להשתמש, לבן רגיל או תופח?תודה

שני

הכנתי!
הילדים כבר גדולים, אז הכנתי אותן יותר גדולות, ומרחתי קצת בולגרית בחלק הלא-מפוספס… שוס אדיר!
הצעיר שמח לקחת לבית הספר ⁦❤️⁩⁦❤️⁩

ענת

היי ניקי -עשיתי את לחמניות השיפודים שלך יצאו מושלמותתת וכמובן נתתי לך קרדיט.תבורכי.
רציתי בבקשה לשאול -את רושמת שהתפחת הבצק לאחר הלישה היא בין שעה -שעה וחצי.
נראה לי המון זמן.אצלי תופח 40 דקות לערך ממש יפה.רואה שהפוסט הזה ביולי שזה חודש חם

בחורף תופח הרבה יותר לאט. אשמח להסבר שלך.תודה

פנינה

הי ניקי היקרה
האם אין צורך למרוח ביצה לפני הכניסה לתנור?
תודה מקרב לב
וחג אורים שמח לך ולמשפחתך

אורטל

ניקי היי וחג שמח! לצערי לא הבנתי איך עושים את הצורה. אודה לך אם בעתיד תוכלי להעלות מספר תמונות. תודה רבה על כל המתכונים המנצחים שלך