לחמניות זעתר רכות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות זעתר רכות

לחמניות זעתר רכות

טעים טעים טעים! הלחמניות יוצאות רכות והזעתר נותן טעם נהדר. אני מבקשת לא לחתוך אלא לקרוע את הלחמניות זה הכי טעים לאכול בדרך הזאת כשקורעים חתיכות ומרגישים את הרכות הנהדרת של הלחמניות.
תוספת מושלמת לכל ארוחה.

תבנית 24

מרכיבים:

300 ג’ קמח  (2 כוסות + 2 כפות קמח)
17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
או 6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף)
60 מ”ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

כף זעתר
1/4 כוס שמן זית
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לשים את הקמח שמרים, סוכר ומלח להוסיף את השמן והמים ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה לכסות ולהתפיח כשעה פלוס.

2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, אפשרויות:
לעשות כדורים או להכין שבלולים, מי שמכין שבלולים לרדד כל חתיכה לאליפסה קטנה לגלגל לגליל באורך 15 ס”מ, להמתין 5 דקות לרדד כל גליל ל 20 ס”מ ולהכין שבלול – קשר.

בתבנית להניח כשהלחמניות אחת ליד השנייה, צמוד אבל לא מאוד להשאיר רווח קטן, אפשרות שנייה להכין עם רווח שיצאו לחמניות בנפרד.

מי שמעדיף לחמניות גדולות יותר שיחלק את הבצק 10 חתיכות.

3. את הלחמניות להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות להבריש את הלחמניות עם ביצה לאפות 20 – 25 דקות או עד הזהבה יפה

*4. לערבב שמן זית זעתר ומלח ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

כדאי לדעת…
ניתן להקפיא, אפשר להכין ללא הזעתר. משקל כדור 36 ג’ (זאת לחמניה קטנה)

34074 צפיות 45 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות זעתר רכותלחמניות זעתר רכות

גולשים מכינים וממליצים:

אושר : “מדהימותתת! כ”כ רכות וטעימות אפילו בלי כלום תודה רבה! ממליצה לכולםם !”

חני : “יצא יותר מבסדר !! תבורכי … על כל המתכון שאני עושה ואני עושה הרבה אני מקבלת מחמאות מכולם ובעלי מאושר אין עלייך תמשיכי….!!!! ממליצה בחום לכולם!”

גלי : “יצא סוףףף
תודה על עוד מתכון מהמם. חובה להכפיל כמויות :-)”

161
תגובות

  הרשם  
עדכן
הי ניקי

הכנתי את הלחמניות ושמתי את הזעתר עם השמן זית על הלחמניות לפני האפיה.. זה משנה?

אפרת

היי ניקי,הכנתי אותם פעמיים והלחמניות יצאו דחוסות לא יודעת למה???

פנינה

הלחמניות יצאו טעימות טעימות!!! תודה רבה על המתכון.הלחמניות יצאו מעט דחוסות כי שמתי מים רותחים.
לא נורא פעם הבאה אני אכין עם מים חמים ואז אני בטוחה שהן יצאו מושלמות.תודה רבה ניקוש

פנינה

היי ניקי, הכנתי ככה בגלל שהבצק קצת תפח.
עכשיו הם בתנור והלחמניות כבר ממש תפחו.
אני אכתוב לך איך יצא.
לפחות למדתי לפעם הבאה לשים מים חמים ולא רותחים.
תודה!!!

פנינה

סליחה לא כתבתי נכון,
איך הן יצאו??

פנינה

הכנתי את הבצק אבל שמתי מים רותחים.כתבת פעם למשהי שזה הורג את השמרים ולכן הבצק לא תפח??
מה אני אמורה לעשות??
אם אני יעשה אותם, הם יצאו??

1 9 10 11