לחמניות זעתר רכות
טעים טעים טעים! הלחמניות יוצאות רכות והזעתר נותן טעם נהדר. אני מבקשת לא לחתוך אלא לקרוע את הלחמניות זה הכי טעים לאכול בדרך הזאת כשקורעים חתיכות ומרגישים את הרכות הנהדרת של הלחמניות.
תוספת מושלמת לכל ארוחה.
תבנית 24
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות קמח)
17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
או 6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף)
60 מ"ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ"ל מים חמים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
3/4 כף סוכר
כפית מלח
כף זעתר
1/4 כוס שמן זית
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לשים את הקמח שמרים, סוכר ומלח להוסיף את השמן והמים ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה לכסות ולהתפיח כשעה פלוס.
2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, אפשרויות:
לעשות כדורים או להכין שבלולים, מי שמכין שבלולים לרדד כל חתיכה לאליפסה קטנה לגלגל לגליל באורך 15 ס"מ, להמתין 5 דקות לרדד כל גליל ל 20 ס"מ ולהכין שבלול – קשר.
בתבנית להניח כשהלחמניות אחת ליד השנייה, צמוד אבל לא מאוד להשאיר רווח קטן, אפשרות שנייה להכין עם רווח שיצאו לחמניות בנפרד.
מי שמעדיף לחמניות גדולות יותר שיחלק את הבצק 10 חתיכות.
3. את הלחמניות להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות להבריש את הלחמניות עם ביצה לאפות 20 – 25 דקות או עד הזהבה יפה
*4. לערבב שמן זית זעתר ומלח ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.
כדאי לדעת…
ניתן להקפיא, אפשר להכין ללא הזעתר. משקל כדור 36 ג' (זאת לחמניה קטנה)
גולשים מכינים וממליצים:
אושר : "מדהימותתת! כ"כ רכות וטעימות אפילו בלי כלום תודה רבה! ממליצה לכולםם !"
חני : "יצא יותר מבסדר !! תבורכי … על כל המתכון שאני עושה ואני עושה הרבה אני מקבלת מחמאות מכולם ובעלי מאושר אין עלייך תמשיכי….!!!! ממליצה בחום לכולם!"
גלי : "יצא סוףףף
תודה על עוד מתכון מהמם. חובה להכפיל כמויות :-)"