יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים מאפים מלוחים

לחמניות זעתר רכות

7 אוקטובר 2015
(Visited 18,409 times, 2 visits today)
לחמניות זעתר רכות

לחמניות זעתר רכות

טעים טעים טעים! הלחמניות יוצאות רכות והזעתר נותן טעם נהדר. אני מבקשת לא לחתוך אלא לקרוע את הלחמניות זה הכי טעים לאכול בדרך הזאת כשקורעים חתיכות ומרגישים את הרכות הנהדרת של הלחמניות.
תוספת מושלמת לכל ארוחה.

תבנית 24

מרכיבים:

300 ג' קמח  (2 כוסות + 2 כפות קמח)
17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
או 6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף)
60 מ"ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ"ל מים חמים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

כף זעתר
1/4 כוס שמן זית
חצי כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לשים את הקמח שמרים, סוכר ומלח להוסיף את השמן והמים ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה לכסות ולהתפיח כשעה פלוס.

2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, אפשרויות:
לעשות כדורים או להכין שבלולים, מי שמכין שבלולים לרדד כל חתיכה לאליפסה קטנה לגלגל לגליל באורך 15 ס"מ, להמתין 5 דקות לרדד כל גליל ל 20 ס"מ ולהכין שבלול – קשר.

בתבנית להניח כשהלחמניות אחת ליד השנייה, צמוד אבל לא מאוד להשאיר רווח קטן, אפשרות שנייה להכין עם רווח שיצאו לחמניות בנפרד.

מי שמעדיף לחמניות גדולות יותר שיחלק את הבצק 10 חתיכות.

3. את הלחמניות להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות להבריש את הלחמניות עם ביצה לאפות 20 – 25 דקות או עד הזהבה יפה

*4. לערבב שמן זית זעתר ומלח ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

כדאי לדעת…
ניתן להקפיא, אפשר להכין ללא הזעתר. משקל כדור 36 ג' (זאת לחמניה קטנה)

לחמניות זעתר רכותלחמניות זעתר רכות

גולשים מכינים וממליצים:

אושר : "מדהימותתת! כ"כ רכות וטעימות אפילו בלי כלום תודה רבה! ממליצה לכולםם !"

חני : "יצא יותר מבסדר !! תבורכי … על כל המתכון שאני עושה ואני עושה הרבה אני מקבלת מחמאות מכולם ובעלי מאושר אין עלייך תמשיכי….!!!! ממליצה בחום לכולם!"

גלי : "יצא סוףףף
תודה על עוד מתכון מהמם. חובה להכפיל כמויות :-)"

הרשם
עדכן
178 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הלחמניות יצאו מאוד טעימות למרות שלא היה לי זעתר הם יצאו מאוד
רכות תודה רבה ניקי ב

היי ניקי.
הכנתי עכשיו את הלחמניות לערב.
לפזר עכשיו את הזעתר או בערב?

היי ניקי,
מה דעתך לרדד, ואז למרוח על העלה את השמן והזעתר, ואז לגלגל ולעשות לקשר?

היי,
יצאו טעימות מדי!
רכות מדי!
ממכרות מדי

תודה על המתכון

היי ניקי,
אם אין מיקסר – לישה ידנית תעשה גם עבודה מספקת?

שרשום כוס לאיזו כוס??
גודל

האם אפשר להכין עם קמח כסמין 70%?