לחמניות זעתר רכות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות זעתר רכות

לחמניות זעתר רכות

טעים טעים טעים! הלחמניות יוצאות רכות והזעתר נותן טעם נהדר. אני מבקשת לא לחתוך אלא לקרוע את הלחמניות זה הכי טעים לאכול בדרך הזאת כשקורעים חתיכות ומרגישים את הרכות הנהדרת של הלחמניות.
תוספת מושלמת לכל ארוחה.

תבנית 24

מרכיבים:

300 ג’ קמח  (2 כוסות + 2 כפות קמח)
17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
או 6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף)
60 מ”ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

כף זעתר
1/4 כוס שמן זית
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לשים את הקמח שמרים, סוכר ומלח להוסיף את השמן והמים ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה לכסות ולהתפיח כשעה פלוס.

2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, אפשרויות:
לעשות כדורים או להכין שבלולים, מי שמכין שבלולים לרדד כל חתיכה לאליפסה קטנה לגלגל לגליל באורך 15 ס”מ, להמתין 5 דקות לרדד כל גליל ל 20 ס”מ ולהכין שבלול – קשר.

בתבנית להניח כשהלחמניות אחת ליד השנייה, צמוד אבל לא מאוד להשאיר רווח קטן, אפשרות שנייה להכין עם רווח שיצאו לחמניות בנפרד.

מי שמעדיף לחמניות גדולות יותר שיחלק את הבצק 10 חתיכות.

3. את הלחמניות להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות להבריש את הלחמניות עם ביצה לאפות 20 – 25 דקות או עד הזהבה יפה

*4. לערבב שמן זית זעתר ומלח ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

כדאי לדעת…
ניתן להקפיא, אפשר להכין ללא הזעתר. משקל כדור 36 ג’ (זאת לחמניה קטנה)

23536 צפיות 33 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות זעתר רכותלחמניות זעתר רכות

גולשים מכינים וממליצים:

אושר : “מדהימותתת! כ”כ רכות וטעימות אפילו בלי כלום תודה רבה! ממליצה לכולםם !”

חני : “יצא יותר מבסדר !! תבורכי … על כל המתכון שאני עושה ואני עושה הרבה אני מקבלת מחמאות מכולם ובעלי מאושר אין עלייך תמשיכי….!!!! ממליצה בחום לכולם!”

גלי : “יצא סוףףף
תודה על עוד מתכון מהמם. חובה להכפיל כמויות :-)”

146
תגובות

  הרשם  
עדכן
מרינה

אם יש לי רק שמרים יבשים כמה לשים?

שרי

בצק אליפות! פשוט לעבודה, הכל זריז וטעים מאוד :).
האם המתכון מתאים גם למילוי- שוקולד/בשר/גבינות?
הכנתי מתכון אחר של לחמניות מלאות שוקולד ויצא מעולה, השאלה אם יש בכלל הבדיל כי מאוד אהבתי את הבצק פה של לחמניות הזעתר. תודה לך!

ברכה

OMG הלחמניות האלה מדהימות! כזה בצק רך וטעים!!
אם לא קשה אני אשמח שתכתבי בבקשה כמות לקילו
תודה רבה רבה 🙂
אין לי מושג איך לשלוח תמונה אחרת הייתי שולחת

איילת:)

הכנתי. יצאו לי 12 לחמניות קטנטנות, אבל טעימות. הכל חוסל!

מוריה

היי ניקי. יש לי שמן זית בטעם זעתר נראה לך אפשרי להשתמש בו בלחמניות במקום שמן קנולה?

מלכה

השתמשתי בקמח חיטה 80% ויצא בצק כזה לא דבי, פרורי כזב (כמו בצק לפאי) מה אפשר לעשות?

נילי

כל* שבת