אצבעות שום נחטפות!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות! לפני הרבה שנים אכלתי את האצבעות האלה בסבארו. מזמינים אותן כנישנוש לפני הפיצה ובעצם הן הרבה יותר טעימות מהפיצה עצמה. עכשיו אני מכינה אותן תוצרת בית כי אין כמו אצבעות שום מתובלות שמכינים בבית. השמן זית והשום נותנים טעם נפלא. לא תחזרו לקנות אף פעם.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

תיבול:
חצי כוס שמן זית
2 – 3 כפיות פטרוזיליה מיובשת
3 – 4 כפיות שום כתוש
כפית מלח גס (לפי הטעם להוסיף או להפחית)

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לרדד למלבן גדול, לחתוך לאצבעות בלי לרווח לערבב שמ”ז, שום, מלח ופטרוזילה, כאן מגיע הטריק: להבריש בנדיבות את האצבעות, כן כולן ביחד (חיים קלים) להעביר את האצבעות בנפרד לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 – 12 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן שוב (במידה וחסר שמ”ז להוסיף )

לטרוף

הערות: ניתן להקפיא.

104221 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות!

גולשים מכינים וממליצים:

שמואל : צריך לקרוא לאצבעות “אצבעות זהב של ניקי ” הרגע יואים מהתנור 3 תבניות אחת אחרי השניה ואני מתאפק לא לחסל לפני שמתקרר. הבירה במקרר ובערב יהיה משתה האצבעות של ניקי ,פשוט מעדן ,מתכון קלי קלות להכנה והתוצאה 10+++++. ת ו ד ה

ליאת : “מעולה!!! הבצק קל להכנה וקל לעבודה. האצבעות יצאו מושלמות!! תודה.”

צליל : “הכנתי את אצבעות השום היום והן פשוט מעולות!!!!!!! ניסיתי כמה פעמים להכין לים שום ממתכונים שונים-לא יצא לי כזה מעדן!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים”

חיה : “ניקי, אין כמוך!!! הכנתי עכשיו את האצבעות, יצא מעדןןןן בעלי לא מפסיק לשבח והם עוד שניה נגמרות. כדאי לכתוב במתכון להכפיל פי 10 כי זה תמיד טרי ומושלםםם”

שרתי : “תודה!
חוזרת לעדכן שיצא מדהים!!הייתי בטוחה שיישאר לי להקפאה אבל התבנית כולה חוסלה עד לפירור האחרון..”

1118
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

הי ניקי
הכנתי ויצא אחלה
אבל… לא כתוב במתכון- לאיזה עובי לרדד? לכמה מקלות לחתוך?

אביב

היי ניקי
אחד המתכונים הכי מוצלחים שאני מכינה בפורים עם מטבלים!
האם אפשר להכין מאוחר בלילה ולסגור היטב לחלוקה בבוקר? מה היית ממליצה? כל שנה הייתי קמה להכין מוקדם,השנה בא לי שיהיה כבר מוכן… תודה רבה מראש

נועה

ערב טוב ניקי,
תודה על המתכונים המדהימים! האם אפשר להחליף את המים במיץ תפוזים כדי שהבצק יהיה מזונות?

שרה ליס

ניקי שלום וברכה
האם לא צריך להתפיח שוב את האצבעות לאחר שחתכנו?

יפעת

הי ניקי, עשיתי את המקלות האלו פעם ויצאו מעולות!!!
רוצה לעשות שוב 🙂 האם אפשר לעשות למתכון הזה התפחה בלילה? ואם כן, באיזה אופן וכמה שעות מומלץ להתפחה בלילה?

טובי

מטריףףףף

1 69 70 71