אצבעות שום נחטפות!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות! לפני הרבה שנים אכלתי את האצבעות האלה בסבארו. מזמינים אותן כנישנוש לפני הפיצה ובעצם הן הרבה יותר טעימות מהפיצה עצמה. עכשיו אני מכינה אותן תוצרת בית כי אין כמו אצבעות שום מתובלות שמכינים בבית. השמן זית והשום נותנים טעם נפלא. לא תחזרו לקנות אף פעם.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

תיבול:
חצי כוס שמן זית
2 – 3 כפיות פטרוזיליה מיובשת
3 – 4 כפיות שום כתוש
כפית מלח גס (לפי הטעם להוסיף או להפחית)

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לרדד למלבן גדול, לחתוך לאצבעות בלי לרווח לערבב שמ”ז, שום, מלח ופטרוזילה, כאן מגיע הטריק: להבריש בנדיבות את האצבעות, כן כולן ביחד (חיים קלים) להעביר את האצבעות בנפרד לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 – 12 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן שוב (במידה וחסר שמ”ז להוסיף )

לטרוף

הערות: ניתן להקפיא.

60450 צפיות 32 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות!

גולשים מכינים וממליצים:

שמואל : צריך לקרוא לאצבעות “אצבעות זהב של ניקי ” הרגע יואים מהתנור 3 תבניות אחת אחרי השניה ואני מתאפק לא לחסל לפני שמתקרר. הבירה במקרר ובערב יהיה משתה האצבעות של ניקי ,פשוט מעדן ,מתכון קלי קלות להכנה והתוצאה 10+++++. ת ו ד ה

ליאת : “מעולה!!! הבצק קל להכנה וקל לעבודה. האצבעות יצאו מושלמות!! תודה.”

צליל : “הכנתי את אצבעות השום היום והן פשוט מעולות!!!!!!! ניסיתי כמה פעמים להכין לים שום ממתכונים שונים-לא יצא לי כזה מעדן!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים”

חיה : “ניקי, אין כמוך!!! הכנתי עכשיו את האצבעות, יצא מעדןןןן בעלי לא מפסיק לשבח והם עוד שניה נגמרות. כדאי לכתוב במתכון להכפיל פי 10 כי זה תמיד טרי ומושלםםם”

שרתי : “תודה!
חוזרת לעדכן שיצא מדהים!!הייתי בטוחה שיישאר לי להקפאה אבל התבנית כולה חוסלה עד לפירור האחרון..”

1039
תגובות

  הרשם  
עדכן
שם

אופה בכיף (לא רשום) | 13.11.2011 – 21:01
אני חייבת לציין שבדרך כלל אני לא מגיבה על מתכונים ברשת, אבל הייתי חייבת:) יצא מוצלח מאוד…ואחרי אין ספור מתכונים ונסיונות רשמית מצאתי מתכון מנצח.
תודה

שם

ואו!!!
הכנתי את המתכון הזה אני השטחתי את הבצק, מרחתי עליו את השום ואפיתי ככיכר לחם. יצא מעולהההההה!!!
עכשיו הוצאתי מהתנור וכבר כמעט ולא נשאר.
תודה על עוד מתכון נפלא!!!

שם

הי ניקי הכנתי ביום שישי אצבעות שום תוך עשר דקות לא נשאר כלום נאכל כמו גרעינים וביקשו עוד תודה לך שגיליתי אותך ויש לך מתכונים ללקק את האצבעות

שם

דגיגונית (לא רשום) | 27.12.2011 – 22:50
שלום ניקי,שלום כולם
רק רק רציתי לעדכן שהכנתי למפגש משפחתי שהיה אתמול לרגל חנוכה את האצבעות האלה… אנשים פשוט התעלפו עליהם…( כן ולא האמינו לי שאני הכנתי)- פשוט אחלה מתכון!!
בנוסף הכנתי את הסלט הירוק עם הצנוברים והצימוקים- מעולה
ואת הלזניה עם העגבניות שרי רק שעשיתי עם עגבניות רגילות, יצא מצויין אני בטוחה שאם הייתי עושה לפני המתכון עם השרי היה יוצא אפילו מוצלח יותר
יישר כח ניקי, על זה שאת גורמת לנו לצאת בגאווה עם מטעמים מהמטבח!!תודה

שם

סיון ו (לא רשום) | 02.03.2012 – 16:58
שלום ניקי,
רציתי להחמיא לך על המתכון, זה כל כך טעים וכל כך קל להכנה, פשוט פינוק לשולחן שישי 🙂
ובכלל חייבת לציין שאני לוקחת מתכונים בלי סוף מהאתר ותמיד הכל יוצא מוצלח וטעים, זה אתר פשוט מבורך

שם

פשוט מעולה !!! זה בצק שיכול להתאים גם לפיצה ?

שם

היי ניקי,
לפני כשעה סיימתי להכין את אצבעות השום המעולות האלה!! פשוט לא יכולתי להתאפק… (בתקווה שזה אולי בע”ה סימנים של הריון שבדרך… 🙂
תודה על המתכון הנהדר.

1 2 3 66