יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים מאפים מלוחים

מקלות לחם

19 נובמבר 2016
(Visited 49,480 times, 1 visits today)
מקלות לחם

מקלות לחם

איזה כיף של מתכון אני כל כך אוהבת להכין אותו. תדמיינו את המקלות בתנור ריח משגע במטבח אוטוטו מוכנים זהובים ורכים, אי אפשר לומר לא זה מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב. ממכר ? הכי ממכר שיש, תוסיפו כמה סלטים טובים ליד וזה מושלם.

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
כפית מלח
3/4 כף סוכר
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים (2/3 כוס)

ביצה
שומשום
מלח גס (לא חובה)

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, במהירות בינונית לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כשעה פלוס.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות להתפיח 10 דקות.

3. כל חתיכה לרדד לאליפסה (בצק דק) לגלגל לגליל באורך 35 ס"מ ולסדר בתבנית על נייר אפייה, להתפיח 15 – 20 דקות בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.

*4. לטרוף את הביצה ולהבריש את הגלילים, לפזר שומשום להכניס לתנור ולאפות כ 15 – 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא אחרי האפייה.

מקלות לחםמקלות לחםמקלות לחם

מקלות לחםמקלות לחםמקלות לחם

גולשים מכינים וממליצים:

בתאל : " ניקוש המהממת!!!
חשבתי לעצמי "מה כבר ניקי יכולה לחדש לי במתכון,הרי אני ממש מעולה בתחום הבצקים. ..טוב נו ננסה"
תקשיבי, לא יודעת, נראלי כל מה שאת כותבת הופך לקסם!!!!
יצאו מקלות משהו ליגה! חוסל חוסל חוסל!!!!!!!!
תודה אהובה ♡♡♡♡♡

***מכורה למתכונים שלך***"

דסי : "חוזרת לעדכן…
עשיתי עכשיו שתי קילו יצאו מהמםםםם…שולחת למקפיא מיד לפני שיגמר…
מכינה כבר לארוז את זה למשלוח מנות…
תודה רבה!"

עינבל : "אני משתמשת באפליקציה באופן קבוע והיא ידידותית למשתמש מאוד מאוד
תודה לך על המתכונים הנפלאים
הכנתי את מקלות הלחם וגם את הלחם שום ליום הולדת של בני והתחסל הכול
תודה!!!"

יוליה : "מתכון מעולה!
מסוג המתכונים שצריך לסמן באדום "זהירות, ממכר!"

מקלות לחם : "זה ככ טעיםםםם!הכנתי היום נעלמו מייד טעם של בייגלה ;)"

מיה : "יצא לי מדהים!
היה מאוד טעים וכולם אהבו את המקלות לחם
תודה רבה על המתכון"

הרשם
עדכן
168 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות