מקלות לחם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מקלות לחם

מקלות לחם

איזה כיף של מתכון אני כל כך אוהבת להכין אותו. תדמיינו את המקלות בתנור ריח משגע במטבח אוטוטו מוכנים זהובים ורכים, אי אפשר לומר לא זה מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב. ממכר ? הכי ממכר שיש, תוסיפו כמה סלטים טובים ליד וזה מושלם.

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
כפית מלח
3/4 כף סוכר
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים פושרים (2/3 כוס)

ביצה
שומשום
מלח גס (לא חובה)


הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, במהירות בינונית לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כשעה פלוס.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות להתפיח 10 דקות.

3. כל חתיכה לרדד לאליפסה (בצק דק) לגלגל לגליל באורך 35 ס”מ ולסדר בתבנית על נייר אפייה, להתפיח 15 – 20 דקות בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.

*4. לטרוף את הביצה ולהבריש את הגלילים, לפזר שומשום להכניס לתנור ולאפות כ 15 – 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא אחרי האפייה.

17798 צפיות 31 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מקלות לחםמקלות לחםמקלות לחם

מקלות לחםמקלות לחםמקלות לחם

גולשים מכינים וממליצים:

בתאל : ” ניקוש המהממת!!!
חשבתי לעצמי “מה כבר ניקי יכולה לחדש לי במתכון,הרי אני ממש מעולה בתחום הבצקים. ..טוב נו ננסה”
תקשיבי, לא יודעת, נראלי כל מה שאת כותבת הופך לקסם!!!!
יצאו מקלות משהו ליגה! חוסל חוסל חוסל!!!!!!!!
תודה אהובה ♡♡♡♡♡

***מכורה למתכונים שלך***”

דסי : “חוזרת לעדכן…
עשיתי עכשיו שתי קילו יצאו מהמםםםם…שולחת למקפיא מיד לפני שיגמר…
מכינה כבר לארוז את זה למשלוח מנות…
תודה רבה!”

עינבל : “אני משתמשת באפליקציה באופן קבוע והיא ידידותית למשתמש מאוד מאוד
תודה לך על המתכונים הנפלאים
הכנתי את מקלות הלחם וגם את הלחם שום ליום הולדת של בני והתחסל הכול
תודה!!!”

יוליה : “מתכון מעולה!
מסוג המתכונים שצריך לסמן באדום “זהירות, ממכר!”

מקלות לחם : “זה ככ טעיםםםם!הכנתי היום נעלמו מייד טעם של בייגלה ;)”

מיה : “יצא לי מדהים!
היה מאוד טעים וכולם אהבו את המקלות לחם
תודה רבה על המתכון”


56
תגובות

  הרשם  
עדכן
סיון

ניקי יקרה
אני מחפשת מתכון לאיזה לחם אבל בלי שמרים…לא מוצאת..יש לך?

גילה

היי ניקי!
קריר בחוץ ואני רוצה את המקלות לארוחת ערב…
איך אפשר לגרום לבצק לתפוח מהר? להכניס לתנור פועל על 50 מעלות הולך? או שזה ייבש אותו?
תודה!!

נועה

שלום ניקי,
תודה על עוד מתכון שנראה מעולה.
האם אפשר להכין מקמח שמרים או שהטעם/מרקם שונה?

רעיה

הי ניקי,
האם אחרי שאני יוצרת את המקלות אפשר לשים אותם להתפחה במקרר לשעתיים-שלוש במקום 15 דקות בחוץ, ואז לאפות בתנור?
רוצה להכין כבר עכשיו את הבצק לארוחת ערב כי לא יהיה לי זמן בערב להתקשקש עם הרידודים אלא ישר להכניס לתנור ושיהיה צמוד לארוחה.. יצא טוב?

גבי

מדהים ,מדהים, יצא פשוט מדהים אין מילה אחרת. עשיתי כפי שרשום אחד לאחד.
האם יש מצב למקלות כאלה גם מקמחים אחרים כמו כוסמיןאו קמח מלא?????

חני

הי ניקי.
עשיתי את הבצק, הכל לפי ההוראות, והוא לא תופח לי…
יש אפשרות לתקן?

חני

הי ניקי.
הבצק לא תופח לי,
מה לא עשיתי טוב? יש אפשרות לתקן?