מקלות לחם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מקלות לחם

מקלות לחם

איזה כיף של מתכון אני כל כך אוהבת להכין אותו. תדמיינו את המקלות בתנור ריח משגע במטבח אוטוטו מוכנים זהובים ורכים, אי אפשר לומר לא זה מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב. ממכר ? הכי ממכר שיש, תוסיפו כמה סלטים טובים ליד וזה מושלם.

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
כפית מלח
3/4 כף סוכר
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים פושרים (2/3 כוס)

ביצה
שומשום
מלח גס (לא חובה)

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, במהירות בינונית לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כשעה פלוס.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות להתפיח 10 דקות.

3. כל חתיכה לרדד לאליפסה (בצק דק) לגלגל לגליל באורך 35 ס”מ ולסדר בתבנית על נייר אפייה, להתפיח 15 – 20 דקות בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.

*4. לטרוף את הביצה ולהבריש את הגלילים, לפזר שומשום להכניס לתנור ולאפות כ 15 – 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא אחרי האפייה.

24210 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מקלות לחםמקלות לחםמקלות לחם

מקלות לחםמקלות לחםמקלות לחם

גולשים מכינים וממליצים:

בתאל : ” ניקוש המהממת!!!
חשבתי לעצמי “מה כבר ניקי יכולה לחדש לי במתכון,הרי אני ממש מעולה בתחום הבצקים. ..טוב נו ננסה”
תקשיבי, לא יודעת, נראלי כל מה שאת כותבת הופך לקסם!!!!
יצאו מקלות משהו ליגה! חוסל חוסל חוסל!!!!!!!!
תודה אהובה ♡♡♡♡♡

***מכורה למתכונים שלך***”

דסי : “חוזרת לעדכן…
עשיתי עכשיו שתי קילו יצאו מהמםםםם…שולחת למקפיא מיד לפני שיגמר…
מכינה כבר לארוז את זה למשלוח מנות…
תודה רבה!”

עינבל : “אני משתמשת באפליקציה באופן קבוע והיא ידידותית למשתמש מאוד מאוד
תודה לך על המתכונים הנפלאים
הכנתי את מקלות הלחם וגם את הלחם שום ליום הולדת של בני והתחסל הכול
תודה!!!”

יוליה : “מתכון מעולה!
מסוג המתכונים שצריך לסמן באדום “זהירות, ממכר!”

מקלות לחם : “זה ככ טעיםםםם!הכנתי היום נעלמו מייד טעם של בייגלה ;)”

מיה : “יצא לי מדהים!
היה מאוד טעים וכולם אהבו את המקלות לחם
תודה רבה על המתכון”

83
תגובות

  הרשם  
עדכן
חגית

היי ניקי, מתכון נהדר! מתכננת להכין שוב ורציתי לדעת אם אפשר להכין בערב ולהתפיח כל הלילה במקרר במקום התפחה של שעה בחוץ?

אסתר

שלום ניקי.
האם מתאים להוסיף למקלות האלו בצל מטוגן/ שום/ זעתר וכדומה?

והאם אפשר להכין אותם מקמח מלא?

((גבי

היי ניקי הכנתי כבר בעבר ויצא מעולה(אפילו בלי מיקסר). הפעם השאלה שלי היא כזו, אני רוצה להכין את המקלות האלו ליום שני בבוקר רק שהזמן היחידשיהיה לי להכין אותם זה במוצש. מה הכי כדאי לעשות שהם עדיין יגיעו יפים ומרשימים(לאפות ולהוציא מההקפאה ראשון בלילה/להכין מקלות בצק ולהכניס אותם ישר לתנור ראשון בלילה או שיש בכלל איזה פתרון אחר)?

1 4 5 6