מאפה שמרים עם ירקות מוקפצים
אני אוהבת את הבצק הזה, זה אחד הבצקים הכי טובים שעבדתי איתם. הכנתי איתו המון דברים תרשמו בחיפוש מולטי ותגלו עוד מתכונים טובים. הפעם מילאתי אותו בירקות וזה יצא מקסים, שימו לב לפסים היפים.
3 רולדות
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות+ 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כף סוכר
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
160 מ"ל מים פושרים (קצת פחות משלושת רבעי כוס)
2 פלפלים אדומים
גזר גדול
בצל גדול
2 שיני שום קצוצות
בצל
מלח
הכנות:
1. לעבד את כל המצרכים לבצק חלק ורך ולהתפיח כ 30 דקות.
2. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, לטגן את הגזרים להמשיך עם הפלפלים ובסוף את הבצל והשום.
3. להעביר לנייר סופג לכמה דקות ולהעביר לעוד נייר סופג. בסופו של דבר שלא ישאר שום נוזל / שמן שעלול להרטיב את הבצק.
4. לחלק את הבצק לשלושה חלקים כל חלק לרדד למלבן, לשים שורת מילוי בחלק העליון קצת קדימה.
5. לעשות חריצים עד שליש גובה המלבן ולגלגל.
6. להעביר לתבנית, להתפיח כ 10 דקות בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש ביצה ולפזר שומשום.
7. לאפות כ 20 – 25 דקות או עד שהכל זהוב.
גולשים מכינים וממליצים:
אביה : "ניקי האלופה!!
הכל תופח עכשיו ונראה מעולה!
אין עלייך,פשוט התמכרתי לאפייה ובישול בזכותך 🙂
ומתחילה לאכול בריא ומאוזן בזכות כל האפשרויות שאת נותנת פה .
תבורכי"
שולי : "מתכון אחד הטובים, אם לא ה…"
מורן : "ניקי מאפה מושלםםם!!
הכנתי שבת שעברה לאירוח והוא חוסל!!
מכינה השבת שוב"