מאפה שמרים עם ירקות מוקפצים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפה שמרים עם ירקות מוקפצים

מאפה שמרים עם ירקות מוקפצים

אני אוהבת את הבצק הזה, זה אחד הבצקים הכי טובים שעבדתי איתם. הכנתי איתו המון דברים תרשמו בחיפוש מולטי ותגלו עוד מתכונים טובים. הפעם מילאתי אותו בירקות וזה יצא מקסים, שימו לב לפסים היפים.

3 רולדות

מרכיבים:

300 ג’ קמח
חצי כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כף סוכר
80 מ”ל שמן
160 מ”ל מים פושרים

2 פלפלים אדומים
גזר גדול
בצל גדול
2 שיני שום קצוצות
בצל
מלח

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק חלק ורך ולהתפיח כ 30 דקות.

2. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, לטגן את הגזרים להמשיך עם הפלפלים ובסוף את הבצל והשום.

3. להעביר לנייר סופג לכמה דקות ולהעביר לעוד נייר סופג. בסופו של דבר שלא ישאר שום נוזל / שמן שעלול להרטיב את הבצק.

4. לחלק את הבצק לשלושה חלקים כל חלק לרדד למלבן, לשים שורת מילוי בחלק העליון קצת קדימה.

5. לעשות חריצים עד שליש גובה המלבן ולגלגל.

6. להעביר לתבנית, להתפיח כ 10 דקות בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש ביצה ולפזר שומשום.

7. לאפות כ 20 – 25 דקות או עד שהכל זהוב.

21475 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אביה : “ניקי האלופה!!
הכל תופח עכשיו ונראה מעולה!
אין עלייך,פשוט התמכרתי לאפייה ובישול בזכותך 🙂
ומתחילה לאכול בריא ומאוזן בזכות כל האפשרויות שאת נותנת פה .
תבורכי”

שולי : “מתכון אחד הטובים, אם לא ה…”

מורן : “ניקי מאפה מושלםםם!!
הכנתי שבת שעברה לאירוח והוא חוסל!!
מכינה השבת שוב”

48
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל

יצא מעולה הילדים ממש אהבו! עשיתי חצי מהקמח כוסמין. והיה חסר לי קצת תיבול מלח פלפל..

שרי

היי ניקי! חושבת שניתן להכין את המאפה כשבלולים? פשוט לחתוך את הרולדה… תודה 🙂

מלכי

הי. לא הבנתי אם צריך לטגן כל ירק בנפרד או ביחד?

אורלי

מעולה מעולה מעולה!! חוסל בשנייה וכל כך יפה על השולחן… תודה רבה!!

ציפי

הי תודה על המתכון המעולה.
יש לך אולי משהו כזה במילוי של בשר טחון?

אורלי

היי ניקי, פטריות אפשר להוסיף? ושאלה נוספת- את הירקות אפשר להכין יום קודם ואת הבצק ביום ההגשה כדי לחסוך בזמן? תודה!

חדשה

יש באתר במקרה דף של כמויות..אני לא יודעת כמה זה 300 גרם קמח ושאר הכמויות שיש פה.. כמה זה בכוסות?