לחמניות מקמח כוסמין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות מקמח שיפון מלא

לחמניות מקמח כוסמין

יופי של קמח, מאוד נוח לעבוד איתו הלחמניות יוצאות רכות זהובות והילדים חיסלו אותן. הם אפילו לא הבחינו שהיה איזה שינוי וזה בעצם לא הלחמניות הרגילות שאני מכינה. כיף של מתכון קל וטעים.

16 לחמניות

מרכיבים:

250 ג’ קמח כוסמין
300 ג’ קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות)
חצי שקית שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
100 מ”ל שמן (קצת יותר משליש כוס)
300 מ”ל מים פושרים (כוס ורבע)

ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר, להפעיל על מהירות נמוכה במשך כמה דקות ולעבד את הבצק, הוא מעט דביק.

2. להתפיח כשעה וחצי – שעתיים, במהלך הזמן של ההתפחה אחת ל 30 דקות לתת לישה קצרה ביותר ולהמשיך להתפיח. בסופו של דבר הבצק מכפיל את הנפח שלו, הבצק יוצא חלק רך וגמיש.

3. ליצור שבלולים או כדורים, להתפיח כ 20 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום. לאפות כ 20 דקות.

22779 צפיות 20 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : “הכנתי עכשיו
יצא מדהים!!!!”

45
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלית סוסן

היי ניקי יש אפשרות לעשות את הלחמניות הללו משיפון וכוסמין ביחד במקום קמח לבן?

אילה

מעריצה שלך …
משום מה אני מסתבכת עם הגרם כנראה שאין לי כוס טובה שאלה אם יש לי כוס של 240 מ”ל כמה גרם זה? בשביל הקמח ?

אלי

בוקר אור לאחת והיחידה!
איך אפשר להכין את המתכון רק עם קמח כוסמין מלא?
תודה רבה

נטלי ההה

היי ניקי אני רוצה להשתמש רק בכוסמין המתכון נשאר אותו הדבר?

מרב

היי ניקי,
יש אפשרות להכין את הבצק עכשיו, להתפיח אותו לילה, בבוקר להוציא אותו לעוד התפחה בערך 5 שעות?
אני מחר בחוץ כמעט כל היום ואני מנסה לעשות כמה שיותר דברים עכשיו..
תודה וסליחה על הפירוט 🙂

דניאלה

בוקר טוב, אפשר להמיר את הקמח הרגיל בכוסמין?
אני רוצה לחמניות מכוסמין בלבד

שרונה

ניקי שלוםאפשר לקבל את כמויות המתכון בכוסות במקום במשקל?תודה