לחמניות מקמח כוסמין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות מקמח שיפון מלא

לחמניות מקמח כוסמין

יופי של קמח, מאוד נוח לעבוד איתו הלחמניות יוצאות רכות זהובות והילדים חיסלו אותן. הם אפילו לא הבחינו שהיה איזה שינוי וזה בעצם לא הלחמניות הרגילות שאני מכינה. כיף של מתכון קל וטעים.

16 לחמניות

מרכיבים:

250 ג’ קמח כוסמין
300 ג’ קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות)
חצי שקית שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
100 מ”ל שמן (קצת יותר משליש כוס)
300 מ”ל מים פושרים (כוס ורבע)

ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר, להפעיל על מהירות נמוכה במשך כמה דקות ולעבד את הבצק, הוא מעט דביק.

2. להתפיח כשעה וחצי – שעתיים, במהלך הזמן של ההתפחה אחת ל 30 דקות לתת לישה קצרה ביותר ולהמשיך להתפיח. בסופו של דבר הבצק מכפיל את הנפח שלו, הבצק יוצא חלק רך וגמיש.

3. ליצור שבלולים או כדורים, להתפיח כ 20 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום. לאפות כ 20 דקות.

39176 צפיות 42 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : “הכנתי עכשיו
יצא מדהים!!!!”

101
תגובות

  הרשם  
עדכן
חנה

אפשר להקפיא את הלחמניות וישארו טריות? אם כן עדיף להקפיא לפני אפיה או אחרי?

קטי

היי ניקי, תודה על המתכונים הנפלאים. הכנתי עם קמח כוסמין בלבד ויצא מעולה.
האם אפשר במקום שמרים להשתמש במחמצת?

נויה

היי ניקי
אשמח אם תוכלי לעזור לי- יש לי שאלה לגבי כוסמין- אם אני עובדת עם קמח כוסמין 70%, מה צריך לשנות מבחינת הנוזלים במתכון? ממירה עוגה מקמח רגיל לקמח כוסמין. אין מים במתכון, רק שמנת
תודה רבה

1 5 6 7