לחמניות מקמח כוסמין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות מקמח שיפון מלא

לחמניות מקמח כוסמין

יופי של קמח, מאוד נוח לעבוד איתו הלחמניות יוצאות רכות זהובות והילדים חיסלו אותן. הם אפילו לא הבחינו שהיה איזה שינוי וזה בעצם לא הלחמניות הרגילות שאני מכינה. כיף של מתכון קל וטעים.

16 לחמניות

מרכיבים:

250 ג’ קמח כוסמין
300 ג’ קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות)
חצי שקית שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
100 מ”ל שמן (קצת יותר משליש כוס)
300 מ”ל מים פושרים (כוס ורבע)

ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר, להפעיל על מהירות נמוכה במשך כמה דקות ולעבד את הבצק, הוא מעט דביק.

2. להתפיח כשעה וחצי – שעתיים, במהלך הזמן של ההתפחה אחת ל 30 דקות לתת לישה קצרה ביותר ולהמשיך להתפיח. בסופו של דבר הבצק מכפיל את הנפח שלו, הבצק יוצא חלק רך וגמיש.

3. ליצור שבלולים או כדורים, להתפיח כ 20 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום. לאפות כ 20 דקות.

41154 צפיות 39 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : “הכנתי עכשיו
יצא מדהים!!!!”

107
תגובות

  הרשם  
עדכן
עינת

היי ניקי

האם אפשרי להשתמש במיקסר ידני .

המוכרת אמרה לי שלא יצא לי בצק עם מיקסר ידני .

מה דעתך?

eti

היי ניקי האם אפשר להכין את המתכון מקמח כוסמין בלבד ? מה הטיפים שזה יצליח ולא יהיה קשה . תודה

לילי קליימן

למה הבצק יוצא לי קשה? 🙁

כרמית סרי

היי ניקי, ניתן להשתמש בשמרים יבשים במקום שמרים משקית? ואם כן, כמה לשים?

יפית קולטקר

היי ניקי יש אפשרות לעשות שני קילו קמח בסך הכל? אם כן מה הכמויות?
האם לא צריך ביצים למתכון הזה?

צופינ

אפשר לשים 100 גרם קמח קוקטס במקום 100 גרם שיפון?

שני

היי ניקי
אפשר לשים רק קמח שיפון?

1 2 3 7