לחמניות מקמח כוסמין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות מקמח שיפון מלא

לחמניות מקמח כוסמין

יופי של קמח, מאוד נוח לעבוד איתו הלחמניות יוצאות רכות זהובות והילדים חיסלו אותן. הם אפילו לא הבחינו שהיה איזה שינוי וזה בעצם לא הלחמניות הרגילות שאני מכינה. כיף של מתכון קל וטעים.

16 לחמניות

מרכיבים:

250 ג’ קמח כוסמין
300 ג’ קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות)
חצי שקית שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
100 מ”ל שמן (קצת יותר משליש כוס)
300 מ”ל מים פושרים (כוס ורבע)

ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר, להפעיל על מהירות נמוכה במשך כמה דקות ולעבד את הבצק, הוא מעט דביק.

2. להתפיח כשעה וחצי – שעתיים, במהלך הזמן של ההתפחה אחת ל 30 דקות לתת לישה קצרה ביותר ולהמשיך להתפיח. בסופו של דבר הבצק מכפיל את הנפח שלו, הבצק יוצא חלק רך וגמיש.

3. ליצור שבלולים או כדורים, להתפיח כ 20 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום. לאפות כ 20 דקות.

41241 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : “הכנתי עכשיו
יצא מדהים!!!!”

107
תגובות

  הרשם  
עדכן
מוריה

אם הכנתי בצק ומסיבה כלשהי אני חייבת ללכת, אפשר לשמור אותו בינתיים במקרר?

שולי

הי ניקי,
תודה על המתכונים המהממים שלך!
כמה כוסות זה 250 גרם קמח כוסמין שבמתכון?
אני לא יודעת אם המשקל שלו זה כמו קמח רגיל

עדי

הי ניקי
אם אני רוצה לשלש את הכמות.
אני יכולה לעשות את הבצק בפעם אחת או שעדיף לי לעשות בשלוש או 2 פעמים?

עדן

היי ניקי אפשר להשתמש בבצק הזה כבצק לפיצה?
אני מחפשת מתכון לבצק לפיצה עם קמח כוסמין
תודה רבה

אילנית

ניקי, האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים ומה הכמות?

ר.

אני הכנתי רק מכוסמין
ויצא פשוט מדהים!!!!
כרגיל כמו כל המתכונים של ניקי האלופה.
שאלתי האם אפשר להוריד לחלוטין סוכר(אני בדיאטה)
והאם יש צורך להפחית במלח בעקבות כך???

מיכל

המתכונים שלך נהדרים זה דבר ראשון.
ראיתי שהגבת לגבי עשיה רק עם קמח כוסמין, אבל לא הבנתי אם צריך להחליף את ה300 גרם קמח רגיל בכוסמין מבחינת כמויות? כלומר שמים 550 גרם של קמח כוסמין בסופו של דבר?