מקלות לחם מקמח כוסמין
אני יכולה לסכם את המתכון הזה במילה אחת טעים בעצם עוד משפט אחד תכינו המקלות שווים מתכון קל שנותן אחלה תוצאה.
15 מקלות
מרכיבים:
200 ג' קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
200 ג' קמח כוסמין
25 ג' שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
220 מ"ל מים פושרים (כוס פחות כף וטיפונת)
ביצה טרופה
הכנות:
1. לשים את הקמחים במיקסר להוסיף את השמרים סוכר והמלח, ערבוב קל ולהוסיף את שאר המצרכים לעבד לבצק חלק ורך. להניח את הבצק בתוך קערה משומנת ולהתפיח חצי שעה לתת לישה קצרה ולהתפיח עוד כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, כל חתיכה מעט לעגל ולרדד לעלה מאורך לגלגל לגליל ולהניח בתבנית.
3. להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות, להבריש את המקלות עם ביצה להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שהמקלות מזהיבים.