מקלות לחם מקמח כוסמין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מקלות לחם מקמח שיפון

מקלות לחם מקמח כוסמין

אני יכולה לסכם את המתכון הזה במילה אחת טעים בעצם עוד משפט אחד תכינו המקלות שווים מתכון קל שנותן אחלה תוצאה.

15 מקלות

מרכיבים:

200 ג’ קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
200 ג’ קמח כוסמין
25 ג’ שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
220 מ”ל מים פושרים (כוס פחות כף וטיפונת)

ביצה טרופה

הכנות:

1. לשים את הקמחים במיקסר להוסיף את השמרים סוכר והמלח, ערבוב קל ולהוסיף את שאר המצרכים לעבד לבצק חלק ורך. להניח את הבצק בתוך קערה משומנת ולהתפיח חצי שעה לתת לישה קצרה ולהתפיח עוד כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, כל חתיכה מעט לעגל ולרדד לעלה מאורך לגלגל לגליל ולהניח בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות, להבריש את המקלות עם ביצה להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שהמקלות מזהיבים.

4090 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

14
תגובות

  הרשם  
עדכן
דגנית

שלום ניקי
תודה על המתכונים הנפלאים שלך.
האם את מורחת את המקלות בביצה?

רובי

היי אפשר שמרים יבשים?אם כן כמה?

לאה

טעות בתמונה…

נעמה

כמה זה 25 גרם שמרים?
תודה!

חווה תירוש

שלום ניקי. הכנתי את הבצק ואפיתי בתבנית אינגליש, יצא לחם אדיר. המון תודה למתכונים המדוייקים.

עופרי

הי ניקי, יש לך מתכון ללחם ללא שמרים?

קרן

היי ניקי,
אפשר להכין את המקלות עם קמח כוסמין?
תודה רבה על האתר הנהדר! משתמשת בו כמעט כל יום…