מקלות לחם מקמח כוסמין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מקלות לחם מקמח שיפון

מקלות לחם מקמח כוסמין

אני יכולה לסכם את המתכון הזה במילה אחת טעים בעצם עוד משפט אחד תכינו המקלות שווים מתכון קל שנותן אחלה תוצאה.

15 מקלות

מרכיבים:

200 ג’ קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
200 ג’ קמח כוסמין
25 ג’ שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
220 מ”ל מים פושרים (כוס פחות כף וטיפונת)

ביצה טרופה


הכנות:

1. לשים את הקמחים במיקסר להוסיף את השמרים סוכר והמלח, ערבוב קל ולהוסיף את שאר המצרכים לעבד לבצק חלק ורך. להניח את הבצק בתוך קערה משומנת ולהתפיח חצי שעה לתת לישה קצרה ולהתפיח עוד כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, כל חתיכה מעט לעגל ולרדד לעלה מאורך לגלגל לגליל ולהניח בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות, להבריש את המקלות עם ביצה להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שהמקלות מזהיבים.

5161 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

23
תגובות

  הרשם  
עדכן
PEARL

שלום ניקי יקרה,
האם ואיך ניתן להוסיף זיתים?
והאם יש לך רעיונות נוספים לגיוון המקלות?
תודה!

תהילה

היי ניקי
אין לך מתכונים עם קמח כוסמין בלבד?
אני לא יכולה קמח לבן
אני מחפשת מתכונים לחולי סכרת
ועם קמח כוסמין
אשמח אם יש לך כל רעיון שלי
תודה על הכל

ענת

היי ניקי יקירה. כוונתך לכוסמין רגיל? האם אפשרי להשתמש בכוסמין 80 אחוז? ואם כן אז צריך להוסיף יותר מים?תודה. הקמחים חדשים לי.