יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

מקלות לחם מקמח כוסמין

28 נובמבר 2017
(Visited 8,819 times, 1 visits today)
מקלות לחם מקמח שיפון

מקלות לחם מקמח כוסמין

אני יכולה לסכם את המתכון הזה במילה אחת טעים בעצם עוד משפט אחד תכינו המקלות שווים מתכון קל שנותן אחלה תוצאה.

15 מקלות

מרכיבים:

200 ג' קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
200 ג' קמח כוסמין
25 ג' שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
220 מ"ל מים פושרים (כוס פחות כף וטיפונת)

ביצה טרופה

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לשים את הקמחים במיקסר להוסיף את השמרים סוכר והמלח, ערבוב קל ולהוסיף את שאר המצרכים לעבד לבצק חלק ורך. להניח את הבצק בתוך קערה משומנת ולהתפיח חצי שעה לתת לישה קצרה ולהתפיח עוד כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, כל חתיכה מעט לעגל ולרדד לעלה מאורך לגלגל לגליל ולהניח בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות, להבריש את המקלות עם ביצה להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שהמקלות מזהיבים.

הרשם
עדכן
39 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי, בוקר טוב
האם ניתן להמיר את הקמח כוסמין בקמח לבן מלא..?

ניקי שלום
אפשר להכין לחמניות קלועות במקום מקלות מהבצק הזה?

אפשר לעשות רק קמח כוסמין?

ערב טוב הכוונה לכוסמין מלא?

אני משתמשת בשמרים יבשים.לא בשקית.כמה זה 25 גרם?תודה

הי ניקי,
האם אפשרי להשתמש רק בקמח כוסמין 80%?
אם כן,האם צריך להוסיף עוד מים?
תודה!!

יצא מאד טעים!!! הוספתי לציפוי קצח ואבקת שום. מתכון מוצלח!