יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

מקלות לחם מקמח כוסמין

28 נובמבר 2017
(Visited 8,155 times, 6 visits today)
מקלות לחם מקמח שיפון

מקלות לחם מקמח כוסמין

אני יכולה לסכם את המתכון הזה במילה אחת טעים בעצם עוד משפט אחד תכינו המקלות שווים מתכון קל שנותן אחלה תוצאה.

15 מקלות

מרכיבים:

200 ג’ קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
200 ג’ קמח כוסמין
25 ג’ שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
220 מ”ל מים פושרים (כוס פחות כף וטיפונת)

ביצה טרופה

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

  • לחמניות של בית – לחמניות ביתיות מדהימות!

    כל אמא יש לה את המתכונים שעובדים בשבילה וכל אחת צריכה לפחות מתכון אחד לבצק טוב ללחמניות רכות ואווריריות.
    במיוחד עכשיו כשהלימודים חוזרים (בערך) ולחמניות זה חובה בקופסת האוכל. בצק להתאהב בו יוצא מושלם! מה בא לכם ? לחמניות עגולות, מאורכות, שבלולים הכל הולך ויוצא נהדר. אין על לחמניות טריות ורכות של בית במיוחד כשאמא מכינה 🙂 הכנתי סרטון במיוחד בשבילכם שיהיה לכם הכי קל להכין.

    8 לחמניות

  • מאפי תרד וגבינות אישיים

    כמה שאני אוהבת חלבי, מבחינתי לעשות מאפה גבינות זה אחד הדברים שהכי כיף לי להכין במטבח. בשבועות אני לא מפסיקה לחייך 🙂
    תנו לי להשתגע עם גבינות טובות, טעמים חזקים, גבינות נמסות שמשדרגות את המאפה בטעמים הנפלאים שלהן.
    הפעם הלכתי על גבינת עמק מגורדת וקשקבל אני יכולה לספר לכם בסוד שלא הפסקתי לנשנש, הוספתי תרד לגבינות והשילוב בין הגבינות לתרד יצא נפלא.
    מחפשים מתכון מנצח לאירוח ? תכינו את המאפים הקטנים האלה.
    טעים חבל על הזמן.

    16 יחידות

הכנות:

1. לשים את הקמחים במיקסר להוסיף את השמרים סוכר והמלח, ערבוב קל ולהוסיף את שאר המצרכים לעבד לבצק חלק ורך. להניח את הבצק בתוך קערה משומנת ולהתפיח חצי שעה לתת לישה קצרה ולהתפיח עוד כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, כל חתיכה מעט לעגל ולרדד לעלה מאורך לגלגל לגליל ולהניח בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות, להבריש את המקלות עם ביצה להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שהמקלות מזהיבים.

הרשם
עדכן
39 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי, בוקר טוב
האם ניתן להמיר את הקמח כוסמין בקמח לבן מלא..?

ניקי שלום
אפשר להכין לחמניות קלועות במקום מקלות מהבצק הזה?

אפשר לעשות רק קמח כוסמין?

ערב טוב הכוונה לכוסמין מלא?

אני משתמשת בשמרים יבשים.לא בשקית.כמה זה 25 גרם?תודה

הי ניקי,
האם אפשרי להשתמש רק בקמח כוסמין 80%?
אם כן,האם צריך להוסיף עוד מים?
תודה!!

יצא מאד טעים!!! הוספתי לציפוי קצח ואבקת שום. מתכון מוצלח!