מקלות לחם מקמח כוסמין

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מקלות לחם מקמח שיפון

מקלות לחם מקמח כוסמין

אני יכולה לסכם את המתכון הזה במילה אחת טעים בעצם עוד משפט אחד תכינו המקלות שווים מתכון קל שנותן אחלה תוצאה.

15 מקלות

מרכיבים:

200 ג’ קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)
200 ג’ קמח כוסמין
25 ג’ שמרים טריים
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
220 מ”ל מים פושרים (כוס פחות כף וטיפונת)

ביצה טרופה

הכנות:

1. לשים את הקמחים במיקסר להוסיף את השמרים סוכר והמלח, ערבוב קל ולהוסיף את שאר המצרכים לעבד לבצק חלק ורך. להניח את הבצק בתוך קערה משומנת ולהתפיח חצי שעה לתת לישה קצרה ולהתפיח עוד כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 15 חתיכות, כל חתיכה מעט לעגל ולרדד לעלה מאורך לגלגל לגליל ולהניח בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות, להבריש את המקלות עם ביצה להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שהמקלות מזהיבים.

21786 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

39
תגובות

  הרשם  
עדכן
מעין

היי, בוקר טוב
האם ניתן להמיר את הקמח כוסמין בקמח לבן מלא..?

רבקה

ניקי שלום
אפשר להכין לחמניות קלועות במקום מקלות מהבצק הזה?

הודיה

אפשר לעשות רק קמח כוסמין?

אורטל

ערב טוב הכוונה לכוסמין מלא?