טבעות נחטפות!
משגע! קראתי לטבעות האלה נחטפות כי בדיוק מה שקורה כששמים אותן באמצע השולחן חוטפים אותן במהירות. אין ספק שזה מתאים לילדים ואפילו לגדולים. הייתי ממליצה להכפיל כמויות, חבל שיגמר מהר זה כל כך טעים רך וזהוב.
יש מתכונים שנכנסים ישר למחברת המתכונים בלי מחשבה אפילו, זה אחד המתכונים ששווה לשמור.
25 טבעות
מרכיבים:
300 ג' קמח
(2 כוסות + 2 כפות קמח נוספות)
17 ג' שמרים טריים (שליש שקית)
או 6 ג' שמרים יבשים (חצי כף)
60 מ"ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ"ל מים חמים (2/3 כוס)
3/4 כף סוכר
כפית מלח
הכנות:
1. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, מעט דביק.
2. להתפיח את הבצק כ 30 – 40 דקות, במידה וזה יום קריר לתת שעה התפחה.
3. לרדד את הבצק לעלה גדול, לקרוץ עיגולים בקוטר 10 ס"מ, אחרי שקרצנו את כל העיגולים בתוך כל עיגול לקרוץ עיגול קטן, לאסוף את כל העיגולים הקטנים ואת שאריות הבצק ללוש לכדור ולתת לו לתפוח עד שהוא מכפיל את הנפח.
4. להתפיח את הטבעות כ 15 – 20 דקות.
5. לשים במחבת חמה מעט שמן לטגן את הטבעות עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא.
*6. זוכרים שיש בצק שממתין בצד בהתפחה ? תכינו ממנו עוד טבעות.
כדאי לדעת ש…
שמתי מעט שמן כל פעם כמה שפחות, זה לא מתאים לאפייה אלא רק לטיגון. ניתן להקפיא. תודה לעוזרים הקטנים שלי בצילום, עידו ואביב.
מתחסל, ממכר והכי טעים שיש!
גולשים מכינים וממליצים:
רינת : "כמה קל, כמה טעים! עוד מתכון נפלא שלך, תודה!"
מיטל : "הכנתי מקמח כוסמין לבן. יצא טעים!! אפילו הבררן מבן שלושת ילדיי זלל.
תודה!"
פרח : "ווואאוווו הן באמת נחטפות. הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מטריף.רוצו להכין"
סיגל : "התחלתי להכין ו….
להכפיל כמויות? כן! להכפיל כמויות!
אני עם הפנים לכיריים והצלחת מתרוקנת…"
רוית : "מככב בארוחות ערב… טעים בטירוף!! הילדים רבים מי יאכל יותר.."
רחלי : "מושלם, פשוט מעדן!!! ומהיר הכנה שזה הכי חשוב.
מגישה תמיד לצד מרק עגבניות, ממליצה להכין כמות כפולה מראש…."
שיר : " רק רציתי להגיד לך שזה פשוט מעלף !!!עשיתי עכשיו כמות כפולה וגם זה נגמר פשוט בשנייה!!!(ויש לי רק שני קטנטנים)תודה ענקית על כל המתכונים המוצלחים"
אלישבע : "מדהים! אין מילים. נחטף בשניות. כרגיל במתכוני ניקי…"