לחם קראנצ’י

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחם קראנצ'י

יש לי אהבה חדשה, התחלתי להכין לחמים ואיזה כיף שאפשר להכין לחמים כאלה בבית בקלי קלות. הלחמים יוצאים נהדר כאילו פתחתי מאפייה בבית. לא הגיע הזמן להכין כאלה לחמים בבית במקום לקנות ?

4 לחמים בגודל בינוני

מרכיבים:

קילו קמח שמרים ללחם קראנצ’י (שמרית)
4 כפות שמן
4 כפיות יפות מלח
2 כפות שטוחות סוכר
560 מ”ל מ”ל מי ברז (2 כוסות + שליש כוס נוספת)

קמח רגיל בנוסף כמות קטנה

הכנות:

  1. 1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד את המצרכים לבצק כ 5 – 6 דקות במהירות נמוכה. הבצק יוצא קצת דביק. לקמח משטח עבודה ולהניח עליו את הבצק. לתת לישה קצרה ולאסוף את הבצק לכדור אחד גדול, להיעזר בקמח שפיזרנו על משטח העבודה.

2. אחרי שהבצק אסוף יפה בצורת כדור לתת לתפוח כשעה וחצי, הבצק מכפיל יפה את הנפח שלו.

3. לוקחים סכין חדה וחותכים את הבצק ל 4 חלקים שווים, מראש להכין משטח עבודה מקומח לתת לישה קצרה לכל חלק ולהכין כדורים יפים, הכדורים צריכים להיות מקומחים מכל הכיוונים.

4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה, להניח את הכדורים עם רווח גדול בינהם. להתפיח כ 30 דקות, הכדורים מכפילים את הנפח.

5. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 10 – 15 דקות מראש, לקחת סכין חדה ולעשות שני חתכים בכל כדור, שיהיה רווח בינהם.

6. לאפות כ 32 דקות, הבצק מזהיב – משחים מקבל צבע יפה. להמתין קצת זמן ואז לחתוך.

מומלץ להגיש עם חמאה והרבה ירקות זה נהדר.
ניתן להכין שני לחמים במקום ארבעה ואז להאריך בקצת את זמן האפייה.

2731 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

איילת : “מעולה מעולה מעולה!!!
תודה רבה על עוד מתכון נפלא!”

עידית: “הכנו חצי כמות – שני לחמים.
בראשון הוספנו אגוזי מלך ובשני הוספנו זיתים שחורים ובזיליקום.
יצא אלוהי !!!
נכין שוב בקרוב.
ניקי, אין כמוך. המתכונים שלך נפלאים ותמיד גורפים מחמאות. תודה רבה!!”

6
תגובות

  הרשם  
עדכן
צופיה

מה אפשר במקום לחם שמרים

לי מ

היי ניקי,
2 שאלות:
1.מה זא לעשות 2 חתכים בכל כדור?

2. האם כל ארבעת הכדורים (ובסופו של דבר הלחמים) נאפים באותה תבנית? ביחד?

לאה

אפשר קמח רגיל?