


פוקצ'ה שוקולד
זה יוצא כל כך טעים רך וזהוב ומלא בשוקולד. תענוג להכין ועוד יותר להנות מכל ביס. תנו לילדים לאכול הם כל כך התלהבו מהתוצאה הסופית, ההכנה קלי קלות וכולנו נהננו לאכול את הפוקצ’ה פשוט מושלמת.
מרכיבים:
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
17 ג’ שמרים טריים / 6′ ג’ שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
חצי כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מי ברז (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
ממרח שוקולד
הכנות:
- 1. לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר וללוש כמה דקות עד שיש בצק רך וחלק. להתפיח כשעה פלוס.
2. לחלק את הבצק לארבעה כדורים ולהתפיח כ 25 דקות.
3. לרדד דק כל כדור למלבן / אליפסה בגודל 15X20(בערך לא חייב בדיוק) למרוח שוקולד בערך כמות של כף ולגלגל לגליל, קצת למתוח את הגליל שיהיה ארוך יותר ולהתפיח כ 20 דקות.
4. בינתיים לחמם תנור ל 220 מעלות כ 10 דקות מראש.
5. להזליף / למרוח שמן זית על הפוקצ’ה לפזר קצת גרגירי מלח גס. לאפות כ 15 – 20 דקות או עד שמזהיב.
הערות:
הטעם יוצא מתוק עם נגיעות פה ושם של מלוח, אם מישהו מפריע לו שיוריד את המלח גס. ניתן להקפיא.
היי ניקי.
נראה משו משו.
עם מה נראה לך מתאים להגיש לארוחת ערב?
תודה רבה ותבורכי תמיד.
ערב טוב אםשרי במקום ממרח שוקולד לפזק שוקולד ציפס?
היי ניקי, מה שלומך? האם אפשר במקום לפזר מעל הבצק, מלח גס, האם אפשר למרוח חלמון ביצה + שומשום? האם נראה לך שזה יתאים? תודה מראש
טעים טעים ועוד פעם טעים!
תודה ניקי
הי
נראה מצוין!
מה כמות השמרים הטריים בכפות?
תודה גדולה על הכל!
נראה נפלא. האם אפשר למלא בדברים אחרים כמו פסטו או עגבניות מיובשות?