מאפה שמרים ממולא בשר
אני אוהבת להכין אוכל משאריות והפעם היו לי שאריות של בשר שאף אחד רצה לא לאכול (מפונקים הילדים) ואני לא מוכנה לזרוק אז הפיתרון היה להכין עם זה משהו.
אני חושבת שהפתעתי את עצמי זה יצא מעולה, כמו בורקסים קטנים אבל משמרים חטיף נהדר שהילדים חיסלו בכיף.
לא סיפרתי מה היה בפנים אני לא מגלה להם את כל הסודות שלי 🙂 דרך אגב זה יצא כל כך מוצלח שהכנתי שידור חוזר, מומלץ ביותר זה טעים!
5 יחידות
מרכיבים:
קילו אסאדו / בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות בינוניות
בצל
2 שיני שום
100 ג' רסק עגבניות
פלפל חריף
כף פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
בצק:
470 ג' קמח (שלוש וחצי כוסות פחות 2 כפות)
3/4 כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית גדושה מלח
90 מ"ל שמן (מעט יותר משליש כוס)
240 מ"ל מי ברז חמימים (כוס)
ביצה טרופה להברשה
שומשום
הכנות:
1. לשים בסיר חם כ 4 כפות שמן לקצוץ את הבצל להוסיף לסיר ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר.
2. להוסיף את קוביות הבשר לטגן כמה דקות מכל הכיוונים, להוסיף את שאר המצרכים לכסות הכל במים ולכסות חלקית עם מכסה, כשלוש וחצי ארבע שעות על האש , להוסיף נוזלים לפי מידת הצורך, לבשל עד שהבשר רך ולקרר.
3. להוציא את הבשר ולפרק לחתיכות להניח על נייר סופג בערך שעה וחצי.
***את השלב הזה אפשר להכין מראש***
3. הכנת הבצק : לשים את הקמח, שמרים סוכר ומלח במיקסר להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק ורך. להתפיח כ 40 דקות מכוסה בתוך קערה.
4. לחלק את הבצק לחמישה חלקים, כל חלק לרדד למלבן בגודל 24X24, לעשות חתכים עד שליש גובה המלבן.
5. לשים שורה מהמילוי בחלק העליון של המלבן קצת אחרי ההתחלה לגלגל לגליל מלמעלה ועד לחלק החתוך ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.
6. להתפיח כ 15 דקות להבריש עם ביצה ולפזר שומשום, בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.
7. לאפות כ כ 20 – 25 דקות המאפה מזהיב.
הוגש עם שעועית ירוקה ועגבניות שרי וסלט ירקות
כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, אם יש לכם פחות בשר תעשו חצי מכמות הבצק.