יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים חלות ולחמניות מאפים מתכונים לסוכות סדנאות

חלה עגולה לשבת

1 אוקטובר 2017
(Visited 39,186 times, 3 visits today)
חלה עגולה לשבת

חלה עגולה לשבת

מקסים מקסים החלות יוצאות נהדר, כמה רכות יש בחלה אחת, מתכון משגע קל והחלות זהובות ורכות איזה כיף היה לאכול אותן כל ביס תענוג.

8 חלות

מרכיבים:

קילו קמח שמרים
במידה ומשתמשים בקמח רגיל להוסיף 2 כפות שמרים יבשים
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
כף מלאה מלח
160 מ"ל שמן (2 /3 כוס)
460 מ"ל מים חמימים (2 כוסות פחות 2 כפות)

לציפוי:
ביצה טרופה
כפית סילאן
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • נאצ'וס טורטייה

    5 דקות לקח לי להכין את הנאצ'וס ולהכניס לתנור זה כל כך פשוט להכין וזה יוצא טעים פריך קראנצ'י בטירוף שמורגש טוב בכל ביס תנו לי רק מתכונים כאלה שמתחסלים מהר ואני לא עובדת קשה.
    הייתי צריכה להכין צהריים היה חם וחיפשתי משהו קליל בלי לעבוד קשה ושגם אביב יאכל כמובן.
    ידעתי שיש לי טורטיות במזווה מפה זה כבר היה קלי קלות לקח לי 5 דקות והטורטיות נכנסו לתנור הכנתי מטבלים וירקות ליד אביב ואני ירדנו על זה בכיף היה מאוד טעים וקראנצ'י.

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את הסוכר והמלח לערבב מעט, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק לשמונה חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת באורך 40 ס"מ, לגלגל לגליל ולהניח בצד, להמשיך להכין את כל חתיכות הבצק.

3. כל גליל להאריך לאורך 85 ס"מ, להתפיח כ 10 – 15 דקות, להאריך את הגלילים לאורך מטר וקצת, לקפל לשניים ולקלוע רצועה אחת על השנייה, להתחיל לגלגל מהקצה הפתוח עד הסוף, את קצה הבצק לדחוף מתחת.
אם משהו לא ברור תסתכלו בתמונות או בסרטון.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, להתפיח כ 15 דקות.

*5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את החלות ולפזר שומשום, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.

6. לקבלת חלות קטנות בעצם יותר נכון לומר לחמניות קטנות, לחלק את הבצק ל 18 חתיכות, לעבוד לפי מה שכתבתי למעלה תשנו את האורכים, אליפסה באורך 30 ס"מ, גליל להאריך ל 60 ס"מ.

כדאי לדעת ש…
החלות יוצאות נהדר ואפשר אפילו להקפיא, חימום במיקרו וזה כאילו הכנתי ברגע זה הילדים חגגו על זה בארוחת ערב.
הבצק מאוד נוח לעבודה, אפשר להתפיח במקרר התפחה ראשונה בקערה משומנת 8 – 9 שעות, להוציא את הבצק מהמקרר לתת לו להגיע לטמ"פ החדר ואז לעבוד איתו.
כשעושים את הגלילים סבלנות השלב הזה לוקח קצת זמן והגלילים צריכים להיות ארוכים, תקפידו על התפחות שיהיה אפשר להאריך בקלות.
החלות יוצאות מקסים למי שמארח בסוכות תחשבו כמה יפה להכין סלסלה עם חלות במרכז השולחן, בעצם כבר עדיף להכין כפול.

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

נעמה : "מתכון מעולה!
עשיתי קילו אחד בבוקר, ובערב- קילו נוסף…
הדיוק והאסתטיקה שלך מדהימים!"

מורן : "אין דברים כאלה!!! חלות פשוט מושלמות!! היו הלהיט של סוכות לא הפסקנו לאכול!! יפות וטעימות❤❤❤"

אורטל : "ניקי יצא מעולה טעים ויפה, המון תודה!"

צליל : "יצאו חלות מדהימות, יפיפיות, וטעימות מאוד!!
נהניתי גם מהתהליך…"

הרשם
עדכן
181 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות