חלה עגולה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה עגולה לשבת

חלה עגולה לשבת

מקסים מקסים החלות יוצאות נהדר, כמה רכות יש בחלה אחת, מתכון משגע קל והחלות זהובות ורכות איזה כיף היה לאכול אותן כל ביס תענוג.

8 חלות

מרכיבים:

קילו קמח שמרים
במידה ומשתמשים בקמח רגיל להוסיף 2 כפות שמרים יבשים
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
כף מלאה מלח
160 מ”ל שמן (2 /3 כוס)
460 מ”ל מים חמימים (2 כוסות פחות 2 כפות)

לציפוי:
ביצה טרופה
כפית סילאן
שומשום

הכנות:

1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את הסוכר והמלח לערבב מעט, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק לשמונה חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת באורך 40 ס”מ, לגלגל לגליל ולהניח בצד, להמשיך להכין את כל חתיכות הבצק.

3. כל גליל להאריך לאורך 85 ס”מ, להתפיח כ 10 – 15 דקות, להאריך את הגלילים לאורך מטר וקצת, לקפל לשניים ולקלוע רצועה אחת על השנייה, להתחיל לגלגל מהקצה הפתוח עד הסוף, את קצה הבצק לדחוף מתחת.
אם משהו לא ברור תסתכלו בתמונות או בסרטון.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, להתפיח כ 15 דקות.

*5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את החלות ולפזר שומשום, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.

6. לקבלת חלות קטנות בעצם יותר נכון לומר לחמניות קטנות, לחלק את הבצק ל 18 חתיכות, לעבוד לפי מה שכתבתי למעלה תשנו את האורכים, אליפסה באורך 30 ס”מ, גליל להאריך ל 60 ס”מ.

כדאי לדעת ש…
החלות יוצאות נהדר ואפשר אפילו להקפיא, חימום במיקרו וזה כאילו הכנתי ברגע זה הילדים חגגו על זה בארוחת ערב.
הבצק מאוד נוח לעבודה, אפשר להתפיח במקרר התפחה ראשונה בקערה משומנת 8 – 9 שעות, להוציא את הבצק מהמקרר לתת לו להגיע לטמ”פ החדר ואז לעבוד איתו.
כשעושים את הגלילים סבלנות השלב הזה לוקח קצת זמן והגלילים צריכים להיות ארוכים, תקפידו על התפחות שיהיה אפשר להאריך בקלות.
החלות יוצאות מקסים למי שמארח בסוכות תחשבו כמה יפה להכין סלסלה עם חלות במרכז השולחן, בעצם כבר עדיף להכין כפול.

21153 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

נעמה : “מתכון מעולה!
עשיתי קילו אחד בבוקר, ובערב- קילו נוסף…
הדיוק והאסתטיקה שלך מדהימים!”

מורן : “אין דברים כאלה!!! חלות פשוט מושלמות!! היו הלהיט של סוכות לא הפסקנו לאכול!! יפות וטעימות❤❤❤”

אורטל : “ניקי יצא מעולה טעים ויפה, המון תודה!”

צליל : “יצאו חלות מדהימות, יפיפיות, וטעימות מאוד!!
נהניתי גם מהתהליך…”

98
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירלי

ניקי הי, אפשר לשאול מאיפה הסילסלה מתכת המהממת הזו? תודה!

גפן

היי ניקי. ניתן לעשות עם קמח מלא 80 אחוז?

לנה

היי ניקי זה יצא אותו דבר עם לישה ידנית? או מומלץ עם מיקסר?

יפית

היי ניקי, טפשר לוותר על הסוכר?

הדר

היי ניקי, יצאו עכשיו (שש בערב) רכות וטעימות.. אני צריכה אותם לארוחת בוקר מחר. כיצד ממליצה לשמור? בהקפאה או במקרר?

שלום שלום

ניקי שלום
מזה זמן רב ששינו את קוביות השמרים ל25 גר’ כל אחת פעם זה היה 50 גר’ קוביה… אם כן צריך לשים 2 קוביות בקולו בצק?
תודה רבה!

מירית

הי ניקי
התחלתי להכין את הבצק במיקסר והוא יצא לי מתפרק.האם ניתן להתפיח ככה להסתדר או לעבד אותו עוד במיקסר?

1 4 5 6