חלה עגולה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה עגולה לשבת

חלה עגולה לשבת

מקסים מקסים החלות יוצאות נהדר, כמה רכות יש בחלה אחת, מתכון משגע קל והחלות זהובות ורכות איזה כיף היה לאכול אותן כל ביס תענוג.

8 חלות

מרכיבים:

קילו קמח שמרים
במידה ומשתמשים בקמח רגיל להוסיף 2 כפות שמרים יבשים
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
כף מלאה מלח
160 מ”ל שמן (2 /3 כוס)
460 מ”ל מים חמימים (2 כוסות פחות 2 כפות)

לציפוי:
ביצה טרופה
כפית סילאן
שומשום

הכנות:

1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את הסוכר והמלח לערבב מעט, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק ורך. לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק לשמונה חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת באורך 40 ס”מ, לגלגל לגליל ולהניח בצד, להמשיך להכין את כל חתיכות הבצק.

3. כל גליל להאריך לאורך 85 ס”מ, להתפיח כ 10 – 15 דקות, להאריך את הגלילים לאורך מטר וקצת, לקפל לשניים ולקלוע רצועה אחת על השנייה, להתחיל לגלגל מהקצה הפתוח עד הסוף, את קצה הבצק לדחוף מתחת.
אם משהו לא ברור תסתכלו בתמונות או בסרטון.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות, להתפיח כ 15 דקות.

*5. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את החלות ולפזר שומשום, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.

6. לקבלת חלות קטנות בעצם יותר נכון לומר לחמניות קטנות, לחלק את הבצק ל 18 חתיכות, לעבוד לפי מה שכתבתי למעלה תשנו את האורכים, אליפסה באורך 30 ס”מ, גליל להאריך ל 60 ס”מ.

כדאי לדעת ש…
החלות יוצאות נהדר ואפשר אפילו להקפיא, חימום במיקרו וזה כאילו הכנתי ברגע זה הילדים חגגו על זה בארוחת ערב.
הבצק מאוד נוח לעבודה, אפשר להתפיח במקרר התפחה ראשונה בקערה משומנת 8 – 9 שעות, להוציא את הבצק מהמקרר לתת לו להגיע לטמ”פ החדר ואז לעבוד איתו.
כשעושים את הגלילים סבלנות השלב הזה לוקח קצת זמן והגלילים צריכים להיות ארוכים, תקפידו על התפחות שיהיה אפשר להאריך בקלות.
החלות יוצאות מקסים למי שמארח בסוכות תחשבו כמה יפה להכין סלסלה עם חלות במרכז השולחן, בעצם כבר עדיף להכין כפול.

48345 צפיות 38 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת חלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבתחלה עגולה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

נעמה : “מתכון מעולה!
עשיתי קילו אחד בבוקר, ובערב- קילו נוסף…
הדיוק והאסתטיקה שלך מדהימים!”

מורן : “אין דברים כאלה!!! חלות פשוט מושלמות!! היו הלהיט של סוכות לא הפסקנו לאכול!! יפות וטעימות❤❤❤”

אורטל : “ניקי יצא מעולה טעים ויפה, המון תודה!”

צליל : “יצאו חלות מדהימות, יפיפיות, וטעימות מאוד!!
נהניתי גם מהתהליך…”

157
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותי ב.

היי ניקי, מה שלומך? שאלה שלא קשורה כאן….כמה זה בבקשה, 4 כוסות קמח , בכפות? או האם כל כוס, הכוונה היא 140 גרם? הסתכלתי בטבלת ההמרה שלך….אשמח לעזרה, תודה מראש

אתי

לילה טוב ניקי.
היום הכנתי את החלה יצא נפלא!!!! בימים האחרונים הכנתי כמה מתכונים מהאתר שלך והכל הכל יצא מדהים!!
תודה לך ותמשיכי לעשות חיל.
שבת שלום.

רותי ב.

בוקר טוב ניקי וחודש טוב! מה שלומך?
לא ידעתי היכן לשאול משהו, אז אני שואלת כאן…. הרבה פעמים קראתי תגובות של גולשות/ים, לגבי הבצניקי שלך, חיפשתי וחיפשתי, לצערי, לא מוצאת. אפשר לקבל ממך עזרה? תודה

אירית

חוזרת לעדכן שיצא מדהים!! רך וטעים.

מוריה

שלום ניקי,
המתכון ללא ביצים?

סיון

ניקי, עשיתי את החלות בחג והן יצאו מדהימות! ממש! כל הערב כולם דיברו רק עליהם!
תודה רבה
מיותר לציין שלא נשאר אפילו פירור וגם הטבעונית במשפחה לא עמדה בפיתוי

רותי ב.

ניקי בוקר טוב….שוב אני….בבקשה: 1) מכל מתכוני החלות שלך, איזה את ממליצה לי להכין לערב חג? לא מצאתי קמח שמרים. קניתי קמח רגיל ושקית שמרית.
2) מתי את ממליצה להכניס ביצה לתוך הבצק ומה השוני בין חלה עם ביצה בבצק ובלי? אשמח להסבר ממך. תודה רבה