יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

9 פברואר 2021
(Visited 22,116 times, 4 visits today)

חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

2 חלות / 3 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח רגיל
22 ג' שמרים יבשים (2 כפות)
או 50 ג' שמרים טריים
100 ג' סוכר (5 כפות)
כף מלח
200 מ"ל שמן (מעט יותר משלושת רבעי כוס)
480 מ"ל מים חמימים (2 כוסות)

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך וקצת דביק, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק 12 חתיכות משקל 140 – 150 ג' כל חתיכה ולעגל לכדור, להמתין 10 דקות לרדד לאלליפסה ולגלגל לגליל קצר, לחזור לגליל הראשון שהתחלנו איתו ולהאריך ל 50 ס"מ.

3. לקחת 4 גלילים לקווצ'ץ את החלק העליון (לתפוס את החלק העליון), ההמשך קצת מסובך להסביר ואני ממליצה לראות את הסרטון אני אנסה בכל זאת.
יש 4 רצועות שמחוברות בחלק העליון לוקחים את הרצועה השנייה ומעבירים עד הסוף, לוקחים את הרצועה הקיצונית מאותו צד שהתחלתם ומניחים אותה בין שתי הרצועות הנותרות.
עוברים לצד השני שוב רצועה שנייה להעביר עד הסוף ואת הרצועה הקיצונית להניח בין שתי הרצועות הנותרות ושוב חוזרים לצד שהתחלתם איתו, רצועה שנייה עד הסוף ורצועה קיצונית בין שתי הרצועות הנותרות וככה להמשיך עד הסוף. את הקצוות לדחוף למטה, בסיום לדחוף את הצדדים כלפי האמצע .

4. להתפיח כ 20 – 25 דקות בינתיים להדליק את התנור ל 170 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את החלות בעדינות ולפזר שומשום, לאפות כ 30 דקות החלות מזהיבות יפה.

6. מי שרוצה 2 חלות  גדולות שיחלק את הבצק ל 8 חלקים.

How to make 4 braid challah

כדאי לדעת ש…
הבצק יוצא קצת דביק תעבדו על משטח מקומח, התפחה ראשונה אפשר במקרר כ 8 – 9 שעות מכוסה כדאי לשמן מעט את הבצק בחלק העליון, להוציא מהמקרר להגיע לטמ"פ החדר ואז להמשיך לעבוד. אפשר להכין מהבצק לחמניות.

כל העיסה מכילה כ6,300 קלוריות. בהנחה שנחלק ל3 חלות, כל חלה מכילה כ2,100 קלוריות. נשתדל לפרוס כל חלה לכ15 פרוסות וכך כל פרוסה מכילה כ140 קלוריות. נכון, כמות הקלוריות כפולה מפרוסת לחם רגילה, אבל- לא כל יום שבת!
המלצה שלי לשמירה על המשקל- אל תוותרו על החיתוך לפרוסות בסכין. כאשר בוצעים את החלה ל"קרעים" עם היד, הרבה יותר קשה לאמוד את כמותה וכמובן שגם זוללים ממנה יותר. קחו לכם פרוסת חלה ותמלאו את הצלחת בסלטים חיים ומבושלים על בסיס ירקות.

 

חלת שבת מ 4 רצועותחלת שבת מ 4 רצועות חלת שבת מ 4 רצועות

הרשם
עדכן
55 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות