חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

2 חלות / 3 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח רגיל
22 ג’ שמרים יבשים (2 כפות)
או 50 ג’ שמרים טריים
100 ג’ סוכר (5 כפות)
כף מלח
200 מ”ל שמן (מעט יותר משלושת רבעי כוס)
480 מ”ל מים חמימים (2 כוסות)

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך וקצת דביק, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק 12 חתיכות משקל 140 – 150 ג’ כל חתיכה ולעגל לכדור, להמתין 10 דקות לרדד לאלליפסה ולגלגל לגליל קצר, לחזור לגליל הראשון שהתחלנו איתו ולהאריך ל 50 ס”מ.

3. לקחת 4 גלילים לקווצ’ץ את החלק העליון (לתפוס את החלק העליון), ההמשך קצת מסובך להסביר ואני ממליצה לראות את הסרטון אני אנסה בכל זאת.
יש 4 רצועות שמחוברות בחלק העליון לוקחים את הרצועה השנייה ומעבירים עד הסוף, לוקחים את הרצועה הקיצונית מאותו צד שהתחלתם ומניחים אותה בין שתי הרצועות הנותרות.
עוברים לצד השני שוב רצועה שנייה להעביר עד הסוף ואת הרצועה הקיצונית להניח בין שתי הרצועות הנותרות ושוב חוזרים לצד שהתחלתם איתו, רצועה שנייה עד הסוף ורצועה קיצונית בין שתי הרצועות הנותרות וככה להמשיך עד הסוף. את הקצוות לדחוף למטה, בסיום לדחוף את הצדדים כלפי מטה.

4. להתפיח כ 20 – 25 דקות בינתיים להדליק את התנור ל 170 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את החלות בעדינות ולפזר שומשום, לאפות כ 30 דקות החלות מזהיבות יפה.

6. מי שרוצה 2 חלות  גדולות שיחלק את הבצק ל 8 חלקים.

How to make 4 braid challah

כדאי לדעת ש…
הבצק יוצא קצת דביק תעבדו על משטח מקומח, התפחה ראשונה אפשר במקרר כ 8 – 9 שעות מכוסה כדאי לשמן מעט את הבצק בחלק העליון, להוציא מהמקרר להגיע לטמ”פ החדר ואז להמשיך לעבוד. אפשר להכין מהבצק לחמניות.

5516 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כל העיסה מכילה כ6,300 קלוריות. בהנחה שנחלק ל3 חלות, כל חלה מכילה כ2,100 קלוריות. נשתדל לפרוס כל חלה לכ15 פרוסות וכך כל פרוסה מכילה כ140 קלוריות.

נכון, כמות הקלוריות כפולה מפרוסת לחם רגילה, אבל- לא כל יום שבת!
המלצה שלי לשמירה על המשקל- אל תוותרו על החיתוך לפרוסות בסכין. כאשר בוצעים את החלה ל”קרעים” עם היד, הרבה יותר קשה לאמוד את כמותה וכמובן שגם זוללים ממנה יותר. קחו לכם פרוסת חלה ותמלאו את הצלחת בסלטים חיים ומבושלים על בסיס ירקות.

אל תשכחו, זה רק הפתיח של הארוחה, תשאירו מקום לכל הטוב שעוד לפניכם

חלת שבת מ 4 רצועותחלת שבת מ 4 רצועות חלת שבת מ 4 רצועות

25
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחל

אפשר להכין מקמח כוסמין בהיר את כל הקילו קמח? ואם כן-מה יתר השינויים?

ליטל

הי ניקי מקווה שתוכלי לענות לי מהר אם אני רוצה להכין 2 קילו אפשר להכין בפעם אחת או עדיף לחלק לפעמיים ?

דניאל

היי ניקי 🙂
האם התנור על טורבו ? בנוסף אם רוצים חצי מהכמות (חלה גדולה ובינונית) פשוט לחלק לחצי את המרכיבים?
תודה על העזרה והמתכונים הנפלאים !