יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

9 פברואר 2021
(Visited 16,364 times, 7 visits today)

חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

2 חלות / 3 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח רגיל
22 ג’ שמרים יבשים (2 כפות)
או 50 ג’ שמרים טריים
100 ג’ סוכר (5 כפות)
כף מלח
200 מ”ל שמן (מעט יותר משלושת רבעי כוס)
480 מ”ל מים חמימים (2 כוסות)

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך וקצת דביק, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק 12 חתיכות משקל 140 – 150 ג’ כל חתיכה ולעגל לכדור, להמתין 10 דקות לרדד לאלליפסה ולגלגל לגליל קצר, לחזור לגליל הראשון שהתחלנו איתו ולהאריך ל 50 ס”מ.

3. לקחת 4 גלילים לקווצ’ץ את החלק העליון (לתפוס את החלק העליון), ההמשך קצת מסובך להסביר ואני ממליצה לראות את הסרטון אני אנסה בכל זאת.
יש 4 רצועות שמחוברות בחלק העליון לוקחים את הרצועה השנייה ומעבירים עד הסוף, לוקחים את הרצועה הקיצונית מאותו צד שהתחלתם ומניחים אותה בין שתי הרצועות הנותרות.
עוברים לצד השני שוב רצועה שנייה להעביר עד הסוף ואת הרצועה הקיצונית להניח בין שתי הרצועות הנותרות ושוב חוזרים לצד שהתחלתם איתו, רצועה שנייה עד הסוף ורצועה קיצונית בין שתי הרצועות הנותרות וככה להמשיך עד הסוף. את הקצוות לדחוף למטה, בסיום לדחוף את הצדדים כלפי האמצע .

4. להתפיח כ 20 – 25 דקות בינתיים להדליק את התנור ל 170 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את החלות בעדינות ולפזר שומשום, לאפות כ 30 דקות החלות מזהיבות יפה.

6. מי שרוצה 2 חלות  גדולות שיחלק את הבצק ל 8 חלקים.

How to make 4 braid challah

כדאי לדעת ש…
הבצק יוצא קצת דביק תעבדו על משטח מקומח, התפחה ראשונה אפשר במקרר כ 8 – 9 שעות מכוסה כדאי לשמן מעט את הבצק בחלק העליון, להוציא מהמקרר להגיע לטמ”פ החדר ואז להמשיך לעבוד. אפשר להכין מהבצק לחמניות.

כל העיסה מכילה כ6,300 קלוריות. בהנחה שנחלק ל3 חלות, כל חלה מכילה כ2,100 קלוריות. נשתדל לפרוס כל חלה לכ15 פרוסות וכך כל פרוסה מכילה כ140 קלוריות.

נכון, כמות הקלוריות כפולה מפרוסת לחם רגילה, אבל- לא כל יום שבת!
המלצה שלי לשמירה על המשקל- אל תוותרו על החיתוך לפרוסות בסכין. כאשר בוצעים את החלה ל”קרעים” עם היד, הרבה יותר קשה לאמוד את כמותה וכמובן שגם זוללים ממנה יותר. קחו לכם פרוסת חלה ותמלאו את הצלחת בסלטים חיים ומבושלים על בסיס ירקות.

אל תשכחו, זה רק הפתיח של הארוחה, תשאירו מקום לכל הטוב שעוד לפניכם

חלת שבת מ 4 רצועותחלת שבת מ 4 רצועות חלת שבת מ 4 רצועות

הרשם
עדכן
31 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
אני רגילה לביצה בבצק.
מדוע אין?
תודה רבה!!

היי ניקי!
אין לי סילאן בבית,
האם יוצא טוב גם אם מברישים רק בביצה טרופה\ביצה טרופה עם קצת שמן?

הי ניקי,
אם נגמר לי הסוכר הלבן, אוכל להחליף בסוכר חחום? אם כן מהי הכמות?
תודה ושבת שלום

כותבת תגובה ולא עוברת למה?

ניקי יקרה איך אוכל להודות לך? כל יום מבשלת ואופה ניקי הכל פשוט ומדהים עכשיו החלות בתנור יש לי טיפ מוסיפה לבצק שקדים טחונים תנסי באהבה חיבוק חזק סעלביה

לפי המשפחה החלה הכי טעים תודה!!!

הי, אפשר להכין עם קמח שמרים?