יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

HOMEPAGE Homepage-app חלות ולחמניות מאפים

חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

9 פברואר 2021
(Visited 10,442 times, 297 visits today)

חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

2 חלות / 3 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח רגיל
22 ג’ שמרים יבשים (2 כפות)
או 50 ג’ שמרים טריים
100 ג’ סוכר (5 כפות)
כף מלח
200 מ”ל שמן (מעט יותר משלושת רבעי כוס)
480 מ”ל מים חמימים (2 כוסות)

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • לחמניות של בית – לחמניות ביתיות מדהימות!

    כל אמא יש לה את המתכונים שעובדים בשבילה וכל אחת צריכה לפחות מתכון אחד לבצק טוב ללחמניות רכות ואווריריות.
    במיוחד עכשיו כשהלימודים חוזרים (בערך) ולחמניות זה חובה בקופסת האוכל. בצק להתאהב בו יוצא מושלם! מה בא לכם ? לחמניות עגולות, מאורכות, שבלולים הכל הולך ויוצא נהדר. אין על לחמניות טריות ורכות של בית במיוחד כשאמא מכינה 🙂 הכנתי סרטון במיוחד בשבילכם שיהיה לכם הכי קל להכין.

    8 לחמניות

  • מאפי תרד וגבינות אישיים

    כמה שאני אוהבת חלבי, מבחינתי לעשות מאפה גבינות זה אחד הדברים שהכי כיף לי להכין במטבח. בשבועות אני לא מפסיקה לחייך 🙂
    תנו לי להשתגע עם גבינות טובות, טעמים חזקים, גבינות נמסות שמשדרגות את המאפה בטעמים הנפלאים שלהן.
    הפעם הלכתי על גבינת עמק מגורדת וקשקבל אני יכולה לספר לכם בסוד שלא הפסקתי לנשנש, הוספתי תרד לגבינות והשילוב בין הגבינות לתרד יצא נפלא.
    מחפשים מתכון מנצח לאירוח ? תכינו את המאפים הקטנים האלה.
    טעים חבל על הזמן.

    16 יחידות

  • לחמניות שוקולד על שיפוד

    יש מתכונים שמהרגע הראשון אני מתאהבת בהם. אין כמו השילוב של בצק שמרים ושוקולד, הרגע המיוחד הזה שזה יוצא מהתנור מריח טוב מלא בשוקולד.
    הצבע הזהוב היפהפה שזה כמו מגנט אין מצב לעמוד בפני זה.
    אין מילה אחרת חוץ ממושלם!
    רציתי להכין משהו שונה מהרגיל לא עוד לחמניה עם שוקולד אלא לקחת את זה צעד קדימה. יצא מדהים! תדמיינו שיפוד לחמניה מלאים בשוקולד.
    זה פשוט מקסים לראות את הבצק הזהוב הזה מפותל על השיפוד והשוקולד מציץ פה ושם. לא קשה להכין והתוצאה נהדרת.
    לפעמים יש מתכונים  שצריך להכין כי הם כל כך טובים. תכינו זה נהדר אנשים.

    20 לחמניות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך וקצת דביק, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק 12 חתיכות משקל 140 – 150 ג’ כל חתיכה ולעגל לכדור, להמתין 10 דקות לרדד לאלליפסה ולגלגל לגליל קצר, לחזור לגליל הראשון שהתחלנו איתו ולהאריך ל 50 ס”מ.

3. לקחת 4 גלילים לקווצ’ץ את החלק העליון (לתפוס את החלק העליון), ההמשך קצת מסובך להסביר ואני ממליצה לראות את הסרטון אני אנסה בכל זאת.
יש 4 רצועות שמחוברות בחלק העליון לוקחים את הרצועה השנייה ומעבירים עד הסוף, לוקחים את הרצועה הקיצונית מאותו צד שהתחלתם ומניחים אותה בין שתי הרצועות הנותרות.
עוברים לצד השני שוב רצועה שנייה להעביר עד הסוף ואת הרצועה הקיצונית להניח בין שתי הרצועות הנותרות ושוב חוזרים לצד שהתחלתם איתו, רצועה שנייה עד הסוף ורצועה קיצונית בין שתי הרצועות הנותרות וככה להמשיך עד הסוף. את הקצוות לדחוף למטה, בסיום לדחוף את הצדדים כלפי האמצע .

4. להתפיח כ 20 – 25 דקות בינתיים להדליק את התנור ל 170 מעלות.

5. לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את החלות בעדינות ולפזר שומשום, לאפות כ 30 דקות החלות מזהיבות יפה.

6. מי שרוצה 2 חלות  גדולות שיחלק את הבצק ל 8 חלקים.

How to make 4 braid challah

כדאי לדעת ש…
הבצק יוצא קצת דביק תעבדו על משטח מקומח, התפחה ראשונה אפשר במקרר כ 8 – 9 שעות מכוסה כדאי לשמן מעט את הבצק בחלק העליון, להוציא מהמקרר להגיע לטמ”פ החדר ואז להמשיך לעבוד. אפשר להכין מהבצק לחמניות.

כל העיסה מכילה כ6,300 קלוריות. בהנחה שנחלק ל3 חלות, כל חלה מכילה כ2,100 קלוריות. נשתדל לפרוס כל חלה לכ15 פרוסות וכך כל פרוסה מכילה כ140 קלוריות.

נכון, כמות הקלוריות כפולה מפרוסת לחם רגילה, אבל- לא כל יום שבת!
המלצה שלי לשמירה על המשקל- אל תוותרו על החיתוך לפרוסות בסכין. כאשר בוצעים את החלה ל”קרעים” עם היד, הרבה יותר קשה לאמוד את כמותה וכמובן שגם זוללים ממנה יותר. קחו לכם פרוסת חלה ותמלאו את הצלחת בסלטים חיים ומבושלים על בסיס ירקות.

אל תשכחו, זה רק הפתיח של הארוחה, תשאירו מקום לכל הטוב שעוד לפניכם

חלת שבת מ 4 רצועותחלת שבת מ 4 רצועות חלת שבת מ 4 רצועות

הרשם
עדכן
19 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אני מכינה ובהצלחה את המתכון שלך לחלה עגולה וכולם נהנים . יש הבדל מהותי בין המתכונים? תודה!

היי ניקי,
תמיד ביום הראשון שאני אופה החלה מעולה ולמחרת כבר לא.
איך אפשר לשמור על טריות החלה?
רוצה להכין עכשיו שיהיה להיום ולמחר.

הקטע של הקליעה זה:
ימין פנימה שמאל החוצה
שמאל פנימה ימין החוצה
ושוב מהתחלה

ניקי, אין לי שום שאלה, רק להגיד לך שאפו על כל המתכונים הנהדרים, והיחס החם שאת נותנת.

תודה ניקי. האם אפשר להשתמש ב סוויטנגו במקום סוכר?

החלות נפתחו לי בתנור. למה זה קרה ניקי? תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך.

היי ניקי,
נהנית מאד מאד מהמתכונים, היה תמיד בסוף כל מתכון לחצן הדפסה לאן זה נעלם?