חלה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה לשבת

חלה לשבת

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.
הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר “ומתי אני אגדל אמא ?” החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

2 חלות בינוניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

ניקי לוחשת לספרים

116564 צפיות 79 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה לשבת

חלה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

רויטל : “ניסיתי כל כך הרבה מתכונים מהרשת ולא יצאו לי מושלמים כמו המתכון שלך,פשוט כייף לי כל שישי להכין לארוחת שבת את החלות,הן מעדן ונחטפות באותו ערב. אוהבת את המתכונים שלך.רויטל”

דורית : “ניקי תודה רבה. אפיתי אתמול את החלות יצאו פשוט מעולות טעימות ורכות. גם יום אחרי פחדתי שיתיבשו לי אבל הן ככ טעימות אפילו יום אחרי. וזו פעם ראשונה שאפיתי אותן. תודה רבה!! מתכון מושלם”

חיה : “וואו!!! הכנתי ויצא מדהים. יש סיכוי גדול שהן לא ישרדו עד ארוחת הערב….”

חגית : “מתכון טעים, אוורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)”

הילולי : “ניקי יקרה, המתכון מושלם!!!
המתכונים באתר שלך יוצאים מדהיםםםם:)”

1508
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליאורה

היי ניקי

אפשר להחליף את השמן בחמאה? ובאיזה כמות אם כן?
תודה רבה ליאורה

ליאת

איזה שמן? שמן זית, קנולה?

sara

שלום ניקי.
תמיד נהנית ממתכונייך. גם אני אופה לחם וחלות. החלות משום מה מתפוררות לי מאוד את יודעת אולי מה צריך לעשות. אני לשה את הבצק במיקסר אני לא יכולה ללוש ביד.
תודה שרה

מושיקו כהן

ממליץ להוסיף את המלח רק בשלבים המאוחרים של הלישה.
לא צויצ הטמפרטורה של האפיה.
אני יודע שמומלץ 180 מע’.
דבר נוסף :אחרי שיצרנו את צורת החלה להבריש בחלמון הביצה שיכבה ראשונה לפזר את הסומסום ואז להבריש שכבה נוספת של החלמון.
כל זה מניסיון.שבת שלום.

הדר

סליחה על השאלה… למה הכוונה ב״להתפיח״? בסעיף השני והאחרון ;))

יעל

היי ניקי
כמה זה 500 גר’ קמח, ן-200 מ”ל מים
תודה

רעות

לחמם תנור לאיזה חום? כמה מעלות?
בכל פעם שניסיתי להכין חלה יצאה לי אפויה מלמעלה ובצקית מלמטה. אפשר טיפ בנושא?