חלה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה לשבת

חלה לשבת

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.
הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר “ומתי אני אגדל אמא ?” החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

2 חלות בינוניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

88423 צפיות 54 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה לשבת

חלה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

רויטל : “ניסיתי כל כך הרבה מתכונים מהרשת ולא יצאו לי מושלמים כמו המתכון שלך,פשוט כייף לי כל שישי להכין לארוחת שבת את החלות,הן מעדן ונחטפות באותו ערב. אוהבת את המתכונים שלך.רויטל”

דורית : “ניקי תודה רבה. אפיתי אתמול את החלות יצאו פשוט מעולות טעימות ורכות. גם יום אחרי פחדתי שיתיבשו לי אבל הן ככ טעימות אפילו יום אחרי. וזו פעם ראשונה שאפיתי אותן. תודה רבה!! מתכון מושלם”

חיה : “וואו!!! הכנתי ויצא מדהים. יש סיכוי גדול שהן לא ישרדו עד ארוחת הערב….”

חגית : “מתכון טעים, אוורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)”

הילולי : “ניקי יקרה, המתכון מושלם!!!
המתכונים באתר שלך יוצאים מדהיםםםם:)”

1365
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

.היי ניקי.הכנתי את הבצק בבוקר.יצא לי בצק נורא שומני ולא אחיד.לשתיבמיקסר 10דקות. חושבת אולי צריך כוס מים.חוזרת לבצק ניקי.שבת שלום

גילה

היי ניקי,

תודה על המתכונים הטעימים, שאלה אלייך : יש לי שמרים טריים לאפייה בגרגירים,אפשרי?

תודה על תשובתך המהירה.

אלכס

ניקי את מדהימהההה
קניתי השבוע את המיקסר של סאוטר. יש לי כבר הזמנה מהבעל כמובן להכין חלות.
ועכשיו לשאלות
1. מה סדר החומרים. זה נכון לשים מלח בסוף?
2. כמה זמן צריך לעבד את הבצק עם המיקסר.
3. כשאת אומרת לעבד שוב את הבצק לאחר ההתפחה – האם להחזיר את הבצק למיקסר ?
4. כבר אמרתי שאת נהדרת???!!
אלכסנדרה.

ורד

ניקי תודה רבה על המתכונים הטעימים!
שאלה-
כשאני קולעת צמות ולמשאירה להתפחה הם נראות מצוין
אך בתנור הם מתרחבות ואז החלק החיצוני שחום והחלק הפנימי של הצמה התרחב ואינו שחום.
מקווה שהבנת את כוונתי.
מה ניתן לעשות כדי שהצמה תשאר יפה ושחומה ולא תתרחב ותצא צמה לא יפה?
תודה רבה!

אפרת

היי
תודה על המתכון !

שאלתי: האם שמרים באריזת וואקום של “פאקה” אלו שמרים יבשים כפי שציינת במתכון ?
אפשר להשתמש גם ב”שמרית” ?

תמיד אני מתבלבלת בענייני שמרים , ואני יודעת שזה משנה מאוד.

תודה………

אני

הי ניקי
אני רוצה להתחיל להכין היום (חמישי) ולאפות ממש רק ביום שישי .
איך לעשות את זה ? מה אפשר לעשות היום ואיך שומרים את הבצק שלא יתקלקל?
תודה!

רבקה

הי ניקי,
איך אפשר להפוך את המתכון לחלות מתוקות?
תודה