חלה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה לשבת

חלה לשבת

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.
הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר “ומתי אני אגדל אמא ?” החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

2 חלות בינוניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

ניקי לוחשת לספרים

116548 צפיות 63 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה לשבת

חלה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

רויטל : “ניסיתי כל כך הרבה מתכונים מהרשת ולא יצאו לי מושלמים כמו המתכון שלך,פשוט כייף לי כל שישי להכין לארוחת שבת את החלות,הן מעדן ונחטפות באותו ערב. אוהבת את המתכונים שלך.רויטל”

דורית : “ניקי תודה רבה. אפיתי אתמול את החלות יצאו פשוט מעולות טעימות ורכות. גם יום אחרי פחדתי שיתיבשו לי אבל הן ככ טעימות אפילו יום אחרי. וזו פעם ראשונה שאפיתי אותן. תודה רבה!! מתכון מושלם”

חיה : “וואו!!! הכנתי ויצא מדהים. יש סיכוי גדול שהן לא ישרדו עד ארוחת הערב….”

חגית : “מתכון טעים, אוורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)”

הילולי : “ניקי יקרה, המתכון מושלם!!!
המתכונים באתר שלך יוצאים מדהיםםםם:)”

1508
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירה

ניקי הי! תודה על המתכונים המדהימים!
הכנתי את הבצק בשע’ הצהרים המוקדמות ועד עכשיו הוא תפח מאוד ומרגיש רך וטוב. האם אני יכולה להשאיר אותו במקרר ללילה ורק מחר בצהרים להכין את החלות ולאפות?

אבישג

לניקי שלום,
ראשית חייבת להחמיא לך על המתכונים הנפלאים שלך…
יש לי מספר שאלות
מה “התפקיד” של הביצים בבצק ?(אני שואלת כי ראיתי שיש לך עוד מתכונים ללחמניות אך ללא ביצים)
באיזה מתכון היית ממליצה להשתמש באם אני מעוניינת שהחלה תישמר טרייה לשבת בבוקר/צהריים?

סווטה

זאת הפעם הראשוןנה שעשיתי חלה לשבת והמתכון שלך היה פשוט קל ומהיר ומאוד מאוד טעים

יעלי

ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן!
חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי

מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

מור

ניקי שלום,

פעם ראשונה שלי אצלך באתר וכבר מתכון בשר הגולש עם התפוחי אדמה שלך אצלי על האש… כמה שאלות:
1. בנוגע לגולש – האם לכסות את הסיר? האם כוונתך הייתה לסיר לחץ בכלל?
2. לגביי החלות – כמה זמן לוקח לחלה לתפוח? האם בכל התפחה הזמן הוא זהה? או שאולי הזמן מתקצר?

אשמח לתשובות, תודה ושבת שלום.
מור.

בר יוסף שאולה

וואאוו הריח הגיע עד אליי תבורכי