חלה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה לשבת

חלה לשבת

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.
הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר “ומתי אני אגדל אמא ?” החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

2 חלות בינוניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

57841 צפיות 53 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה לשבת

חלה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

רויטל : “ניסיתי כל כך הרבה מתכונים מהרשת ולא יצאו לי מושלמים כמו המתכון שלך,פשוט כייף לי כל שישי להכין לארוחת שבת את החלות,הן מעדן ונחטפות באותו ערב. אוהבת את המתכונים שלך.רויטל”

דורית : “ניקי תודה רבה. אפיתי אתמול את החלות יצאו פשוט מעולות טעימות ורכות. גם יום אחרי פחדתי שיתיבשו לי אבל הן ככ טעימות אפילו יום אחרי. וזו פעם ראשונה שאפיתי אותן. תודה רבה!! מתכון מושלם”

חיה : “וואו!!! הכנתי ויצא מדהים. יש סיכוי גדול שהן לא ישרדו עד ארוחת הערב….”

חגית : “מתכון טעים, אוורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)”

הילולי : “ניקי יקרה, המתכון מושלם!!!
המתכונים באתר שלך יוצאים מדהיםםםם:)”

1259
תגובות

  הרשם  
עדכן
דנידין

ניקי אני מתה על המתכון הזה הוא קבוע אצלי בשישי.
אני רוצה לעשות השבת קילו. האם אני מכפילה את כל הכמויות של המצרכים?

דיאנה

היי ניקי, יש לי שאלה: בשלב 2, צריך ללוש במיקסר או ללוש ידנית? תודה 🙂

ליאת

רוצה רק לומר לך תודה מעומק הלב!! ניקי
את מדהימה והמתכונים שלך תמיד תמיד יוצאים אליפות !!!

((גבי

קלעתי את החלות אבל אני רואה שהן לא תופחות(כנראה כי קר יחסית) כך שלא יהיה לי זמן לחכות לתפיחה וגם לאפות לפני שאני צריכה לצאת. יש פתרון?

ליאת

האם אפשר להשתמש בשמרים טריים ומה הכמות שצריך???

מיכל

היי ניקי,
האם ניתן להשתמש בקמח תופח במקום הרגיל?

פנינה

ניקי המהממת 🙂
אני ניסיתי המון מתכונים לחלות, חלקם עם ביצים וחלקם בלי, אך עדיין לא מוצאת את מה שאני מחפשת….אני רואה אבל שאני יותר אוהבת חלות בלי ביצים ומאשר עם ביצים. השאלה שלי – האם הטעם של החלות האלו- עם חלמונים, שונה ממתכון עם ביצים שלמות? אם החלה הזאת יוצאת באמת רכה- אני רוצה להכין אותה עכשיו. תוכלי לענות לי כמה שיותר מהר- כי אני מחכה להתחיל?
תודה על כל מה שאת עושה בשבילנו :):)