חלה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה לשבת

חלה לשבת

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.
הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר “ומתי אני אגדל אמא ?” החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

2 חלות בינוניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

ניקי לוחשת לספרים

117515 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה לשבת

חלה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

רויטל : “ניסיתי כל כך הרבה מתכונים מהרשת ולא יצאו לי מושלמים כמו המתכון שלך,פשוט כייף לי כל שישי להכין לארוחת שבת את החלות,הן מעדן ונחטפות באותו ערב. אוהבת את המתכונים שלך.רויטל”

דורית : “ניקי תודה רבה. אפיתי אתמול את החלות יצאו פשוט מעולות טעימות ורכות. גם יום אחרי פחדתי שיתיבשו לי אבל הן ככ טעימות אפילו יום אחרי. וזו פעם ראשונה שאפיתי אותן. תודה רבה!! מתכון מושלם”

חיה : “וואו!!! הכנתי ויצא מדהים. יש סיכוי גדול שהן לא ישרדו עד ארוחת הערב….”

חגית : “מתכון טעים, אוורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)”

הילולי : “ניקי יקרה, המתכון מושלם!!!
המתכונים באתר שלך יוצאים מדהיםםםם:)”

1511
תגובות

  הרשם  
עדכן
חן דוידוב

היי
1. האם אפשר להשתמש בכל הביצה ולא רק בחלמון?
2. האם אפשר לאחר התפיחה הראשונה לשים במקרר ולהמשיך מחר?
3. האם אפשר לעשות רק שתי התפחות?

נתנאלה

,היי ניקי
הכנתי פעמיים ויצא מוש. אני רוצה לשים שמן זית במקום שמן קנולה-זה יהיה בסדר? (יש לי הרגשה שהשמן זית פשוט יוסיף עוד יחודיות לטעם).תודה!!

עדי

כבר הרבה זמן שאני מחפשת אחרי מתכון לחלות באינטרנט, ויצא פשוט מדהים!! הכנתי 2 ק”ג בצק והכמות לא הורידה מהאיכות;)
גם היה מאוד מאוד נוח לעבוד עם הבצק, והתוצאות מדהימות
אין כמו חלה כזו טעימה עם דג חריף של שבת

הילה

היי ניקי
רוצה להכין את החלות היום. בין תפיחה לתפיחה כמה זמן בערך צריך לחכות?
והאם קמח שמרים של אוסם זה מספיק טוב כדי להכין אותן? (במקום קמח ושמרים בנפרד)
תודה רבה

ליז

היי ניקי, האם אפשר להמיר את השמרים במשהו אחר?

נוגה

שלום ניקי,
אם אני רוצה למרוח על החלה רק את החלמון (אני צריכה את החלבון למשהו אחר)
מה את אומרת על זה? אפשרי?

יסכה

הי ניקי:)
שאלה קצת מוזרה: אני רוצה לעשות מהבצק הזה פוקאצ’ות לסוף הצום (כי אני רוצה לעשות מקילו בצק ואת מתכוני הפוקצ’ות האחרים באתר יותר מסובך להכפיל). האם זה יצא טוב? כמה הצפחה? והאם אפשר לעשות חצי מקמח מלא?
מקווה שהבקשה לא מוגזמת מידי;)
תודה מראש!