חלה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה לשבת

חלה לשבת

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.
הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר “ומתי אני אגדל אמא ?” החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

2 חלות בינוניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

ניקי לוחשת לספרים

118343 צפיות 70 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה לשבת

חלה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

רויטל : “ניסיתי כל כך הרבה מתכונים מהרשת ולא יצאו לי מושלמים כמו המתכון שלך,פשוט כייף לי כל שישי להכין לארוחת שבת את החלות,הן מעדן ונחטפות באותו ערב. אוהבת את המתכונים שלך.רויטל”

דורית : “ניקי תודה רבה. אפיתי אתמול את החלות יצאו פשוט מעולות טעימות ורכות. גם יום אחרי פחדתי שיתיבשו לי אבל הן ככ טעימות אפילו יום אחרי. וזו פעם ראשונה שאפיתי אותן. תודה רבה!! מתכון מושלם”

חיה : “וואו!!! הכנתי ויצא מדהים. יש סיכוי גדול שהן לא ישרדו עד ארוחת הערב….”

חגית : “מתכון טעים, אוורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)”

הילולי : “ניקי יקרה, המתכון מושלם!!!
המתכונים באתר שלך יוצאים מדהיםםםם:)”

1517
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרית

היי ניקי, אני מכינה את החלה הזו המון זמן עם קמח שמרים.
כרגע אין להשיג וקניתי שמרים יבשים… האם יש מגבלה מסוימת איתו? או פשוט לשים את כף השמרים עם כל שאר המצרכים כרגיל??

שגיא

היי, הרבה פעמים לחלות ביתיות יש טעם של שמרים. האם גם החלטת האלו יוצא טעם חזק של שמרים או שזה לא מורגש פה?

שרית

מתכון נהדר! החלות יצאו סוף הדרך! תודה רבה!

אורית

שלום ניקי..המתכונים שלך נהדרים!!!
האם ניתן להקפיא את החלה?ולכמה זמן?האם עדיין תהיה טעימה אחרי ההקפאה?
תודה מראש

דקלה

היי ניקי אפשר להשתמש בבצק גם בשביל מילוי שוקולד שושנים?
רוצה לקצר תהליכים…

שירה

הכנתי יצא מושלם ואוורירי! ( :
תודה רבה!!
אפשר להכין במקום קמח רגיל קמח מחיטה מלאה? או חצי חצי?

ניצן

אוףףף בטעות שכח את השמן ושמתי רק בסוף זה בסדר??