חלה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה לשבת

חלה לשבת

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.
הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר “ומתי אני אגדל אמא ?” החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

2 חלות בינוניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

ניקי לוחשת לספרים

128833 צפיות 143 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה לשבת

חלה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

רויטל : “ניסיתי כל כך הרבה מתכונים מהרשת ולא יצאו לי מושלמים כמו המתכון שלך,פשוט כייף לי כל שישי להכין לארוחת שבת את החלות,הן מעדן ונחטפות באותו ערב. אוהבת את המתכונים שלך.רויטל”

דורית : “ניקי תודה רבה. אפיתי אתמול את החלות יצאו פשוט מעולות טעימות ורכות. גם יום אחרי פחדתי שיתיבשו לי אבל הן ככ טעימות אפילו יום אחרי. וזו פעם ראשונה שאפיתי אותן. תודה רבה!! מתכון מושלם”

חיה : “וואו!!! הכנתי ויצא מדהים. יש סיכוי גדול שהן לא ישרדו עד ארוחת הערב….”

חגית : “מתכון טעים, אוורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)”

הילולי : “ניקי יקרה, המתכון מושלם!!!
המתכונים באתר שלך יוצאים מדהיםםםם:)”

1549
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני

היי אני צריכה לקחת את החלה שאני מכינה לאן שהוא אז רציתי לעשות באיזה כלי או משהו אני יכולה לשים את החלה וגם אני רוצה לעשות אותה בצורת 50

צליל

הייי
לא ממש הבנתי באיזה שמרים משתמשים
יש לי שמרים בשקית במקרר כתוב עליהם שמרית

ויק

מנסה לעשות חלה בפעם ראשונה בחיי.
עקבתי אחרי המתכון
כעת אחרי התפחה של שעתיים וחצי
הבצק יצא דביק ונוזלי
לשתי שוב ואני מתפיחה מחדש
מה אני עושה לא נכון?
אין לי מיקסר ולפני ההתפחה הראשונה לא הייתה אפשרות ללוש בידיים כי הבצק לא היה מספיק מוצק
ערבבתי במרץ עם כף (בניסיון לדמות את תנועת המיקסר)
אשמח לעצות…

שני

כמה שמרים טריים לשים במקום יבשים?

רותם

צריך לכסות את החלות בהתפחה שלאחר הקליעה?

שלומי

בוקר טוב. יצאה חלה משגעת. האכלה בןרגע ולא נשאר כלום לקידוש… החלה יצאה צהבהבה. האם שמתי יותר מדי שמן,? דבר שני איך מרדדים 6 נחשים יפים? עשינו עם הידיים באויר אבל לא יצאו יפים. שבת שלום

אהרון

היי ניקי
200 מ”ל מים
זה כוס קרטון או כוס ח”פ רגילה