חלה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה לשבת

חלה לשבת

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.
הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר “ומתי אני אגדל אמא ?” החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

2 חלות בינוניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

ניקי לוחשת לספרים

128039 צפיות 149 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה לשבת

חלה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

רויטל : “ניסיתי כל כך הרבה מתכונים מהרשת ולא יצאו לי מושלמים כמו המתכון שלך,פשוט כייף לי כל שישי להכין לארוחת שבת את החלות,הן מעדן ונחטפות באותו ערב. אוהבת את המתכונים שלך.רויטל”

דורית : “ניקי תודה רבה. אפיתי אתמול את החלות יצאו פשוט מעולות טעימות ורכות. גם יום אחרי פחדתי שיתיבשו לי אבל הן ככ טעימות אפילו יום אחרי. וזו פעם ראשונה שאפיתי אותן. תודה רבה!! מתכון מושלם”

חיה : “וואו!!! הכנתי ויצא מדהים. יש סיכוי גדול שהן לא ישרדו עד ארוחת הערב….”

חגית : “מתכון טעים, אוורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)”

הילולי : “ניקי יקרה, המתכון מושלם!!!
המתכונים באתר שלך יוצאים מדהיםםםם:)”

1549
תגובות

  הרשם  
עדכן
בת שבע

הכנתי עכשיו בצק, בסוף הלישה היה לי בצק נעים ואפילו טיפה דביק ולח. בסוף ההתפחה הבצק יצא מאוד יבש וקשה לעבודה. מה קרה ואם יש משו לעשות?
תודה וחג שמח

רייצ’ל

הי ניקי, הבצק יוצא לי קשה ולא מאוד גמיש. זה תקין?

נועם

היי ניקי! חג שמח 🙂
אתמול הכנתי את החלה ובאמצע הלישה אחרי שכבר התגבש כדור בצק שכחתי להוסיף שמרים.. אז הוספתי באמצע הלישה ולשתי עוד 8 דקות.. יש לזה משמעות? זה עדיין יצא לי טוב?
תודה רבה ושנה טובה!!

שני

הי ניקי:) האם אפשר להכין את החלה עם קמח מלא?
תודה

הילה

הי ניקי, תודה על המתכון המעולה.
האם ניתן להמיר חלק מהקמח או את כולו הקמח כוסמין?

אילת

היי ניקי. ץמכינה כל הזמן מתכונים שלך וזה ממש תענוג. המתכון ברור ומדוייק והכל טעים ! השאלה שלי אעך לשמור את החלות שיהיו טריות.. אני צריכה למחר.. ובבוקר לא יהיה לי זמן. עדיף לשמור במקרר/במקפיא או בחוץ בכלי אטום ?
תודשה

שלומית

שלום ניקי,
כמה סוכר/ דבש יש להוסיף בכדאי שהחלה תהיה מתוקה?
תודה