חלה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה לשבת

חלה לשבת

חלה לשבת, יש קסם באוויר מרגישים ? אפילו המוזיקה אחרת. מפה לבנה על השולחן אוטוטו עושים קידוש הילדים מחכים לזה בקוצר רוח.
הקטן תמיד רוטן שהוא מקבל אחרון לשתות מהכוס בגלל שהוא הכי קטן וזה לא פייר “ומתי אני אגדל אמא ?” החלה נאפת בתנור לקראת שבת מפיצה ריח טוב ברחבי הבית עוד רגע היא תיהיה על השולחן וכולם יהנו לאכול ממנה.

2 חלות בינוניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. אחרי שהבצק תפח ללוש אותו כמה דקות לישה טובה וחזקה ולהתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל6 חלקים ולקלוע 2 חלות.

3.להתפיח עוד כ 20 – 30 דקות, להבריש בעדינות עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות או עד שהחלות זהובות ויפות.

ניקי לוחשת לספרים

123154 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה לשבת

חלה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

יעלי : ניקי יקרה שבוע טוב.
הכנתי את החלות (בכמות כפולה- ל1 ק”ג) והן יצאו- סוף!!! מעדן! חמי וחמותי התארחו ונהנו. כמה מחמאות קיבלתי.
תודה לך.

עדי : מעולה! הכנתי כחלות אישיות, נחטפו ברגע.

רויטל : “ניסיתי כל כך הרבה מתכונים מהרשת ולא יצאו לי מושלמים כמו המתכון שלך,פשוט כייף לי כל שישי להכין לארוחת שבת את החלות,הן מעדן ונחטפות באותו ערב. אוהבת את המתכונים שלך.רויטל”

דורית : “ניקי תודה רבה. אפיתי אתמול את החלות יצאו פשוט מעולות טעימות ורכות. גם יום אחרי פחדתי שיתיבשו לי אבל הן ככ טעימות אפילו יום אחרי. וזו פעם ראשונה שאפיתי אותן. תודה רבה!! מתכון מושלם”

חיה : “וואו!!! הכנתי ויצא מדהים. יש סיכוי גדול שהן לא ישרדו עד ארוחת הערב….”

חגית : “מתכון טעים, אוורירי וקליל…תודה, תודה תודה:)”

הילולי : “ניקי יקרה, המתכון מושלם!!!
המתכונים באתר שלך יוצאים מדהיםםםם:)”

1538
תגובות

  הרשם  
עדכן
מוריה

היי ניקי, עשיתי את המתכון הזה הרבה פעמים ויצא מעולה.
עכשיו בטעות הכנסתי את הביצים שלמות לבצק… עד כמה הטעות הזאת קריטית?

גיל

הכל קרה לפי המתכון …הוספתי קצת יותר מים אבל ההתפחות והצבע ואפילו הטעם מדהים.
אבל זה לא הרוך שקיים בחלה קנויה (יותר לכוון לחם טרי).

במה טעיתי ? אולי הלישה ביד ולא דקות ארוכות במיקסר ?

מה דעתך ? הייתי מצרף תמונה אבל לא ניתן 🙁

Shay

היי אחרי כמה זמן בערך הן אמורות להכפיל את הנפח בתפיחה?

בתשבע

למה לשיט חלמונים ולא ביצה שלימה?

נעמה

אהלן, אם אני רוצה להשתמש בשתיים וחצי שלוש קילו קמח, אז איך משנים את המתכון? אם מתכון זה קצת מסובך ויש לך מתכון אחר שלך לחלות אני אשמח(:

קרין

מתכון מעולה!
הכנתי עכשיו, בלי מיקסר ובלי הרבה ניסיון ויצא מדויק!
השתמשתי ב250 גרם כוסמין מלא והוספתי קצת מים עמו שהמלצת. מצוין!

שיר

איך ניתן להחליף אתה שמרים בשמרים טריים גרגירים?