לחמניות אצבעות שום וגבינה צהובה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות אצבעות שום וגבינה צהובה

לחמניות אצבעות שום וגבינה צהובה

אל תאמינו לי אם אני אומר לכם כמה שזה טעים, תכינו תטעמו ותתמכרו ואז תבינו כמה שזה טעים, נישנוש מדליק לארוחת ערב או סתם לאכול ככה כי מתחשק. תדאגו לטעום לפני שהלדים מגיעים כי אחר כך לא נשאר כלום…

30 אצבעות

מרכיבים:

420 ג’ קמח (3 כוסות)
כף שמרים יבשים
כפית מלח
3 כפיות סוכר
100 ג’ שמנת חמוצה
75 ג’ חמאה רכה
50 ג’ גבינה צהובה מגורדת
160 מ”ל מים פושרים

להברשה:
חצי כוס שמן זית
2 כפיות שום כתוש
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה דקדק
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לערבב קמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק רך ומעט דביק.

2. להניח בקערה משומנת לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

3. לרדד למלבן גדול לחתוך לרצועות של 3 – 4 ס”מ
לערבב את המצרכים ולהבריש את האצבעות להעביר לתבנית לאפות כ 14 דקות או עד שמזהיב.

4. כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן במשרה שנותר.

לטרוף!

23116 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN850838

SN850833

 

SN850846

SN850856

SN850877

גולשים מכינים וממליצים:

חופית : “וואי מדהים, הכנה מהירה וקלה ויצא מושלם!!!”

אסתי : “מה אני אומר??? פשוט שחיתותתתתת. . .
זה לטרוף בלי הפסקה, אחד אחרי השני….
הכנתי כפול, אני מכירה את עצמי…. ויש ב”ה משפחה. .
אלפי תודות!
מתכון אלוףףףף, בצק נוח ממש.”

221
תגובות

  הרשם  
עדכן
מריאנה

בוקר טוב 🙂 יש לי שתי שאלות
1. האם ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר האפייה?
2. אפשר להוסיף שום כתוש גם לתוך הבצק?

ליאת

שלום ניקי, מחפשת נשנוש לבוקר לילדים וזה נראה לי יהיה מצוין…
אפשר להחליף את השמנת ביוגורט? (אין לי שמנת והמכולת פה רחוקה…)

תמרי

טעים!!:) פשוט לחסל את כל התבנית… תודה!
רק שאלה קטנה, יצא לי בצק מאוד דביק ולא נוח לעיצוב.
קראתי שוב את המתכון ואני רואה שמהשמנת צריך לשים 100 גר’. אני שמתי גביע של 200 מ”ל. מה הכמות הנכונה מגביע כזה? (או שבכלל זה לא הסיבה שיצא דביק?)

שרון

הי ניקי
שאלה כללית על שמרים.כמה זמן מחזיקים מעמד שמרים יבשים ? יש לי שקית פתוחה ששמורה בקופסא אטומה במקרר.

שרון

הי ניקי.
יש לי שאלה כללית על שמרים.
שמרים יבשים שקית פתוחה,שמור במקרר כמובן.
כמה זמן מחזיק מעמד מאז שפתוח?

.

מיכל

היי ניקי,
אני מחפשת בצק שמתאים גם לבסיס לפיצה וגם לאצבעות שום. (אני מעוניינת לחלק את הכמות ומכל חצי להכין משהו אחר).
תוכלי בבקשה לכוון אותי למשהו מתאים?

שרית

הכנתי את הלחמניות ושמתי שום טרי שכתבתי אותו ופטרוזיליה ויצא טעיםםםםם ברמותתתת!!!!! שווה לנסות.