יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים

לחמניות שום

18 מאי 2014
(Visited 39,561 times, 8 visits today)

לחמניות שום

אין אירוח חלבי בלי לחמניות, תמיד אפשר לקנות נכון אבל איזה כיף להגיש לאורחים לחמניות home made. הפעם הלכתי על לחמניות שום,  זה יותר מעניין יצא נהדר וזה כזה חמוד בהגשה.

מרכיבים:

500 ג’ קמח
רבע כוס סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים / חצי שקית / חצי קובייה
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה

לציפוי:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
כפית פטרוזיליה מיובשת
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 8 חלקים, לגלגל לנקניק, ליצור קשר צופצ’יק למעלה.

3. לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח עד הכפלת הנפח, להבריש בביצה טרופה.

5. להכניס לתנור חום בינוני, בסביבות 15 דקות. או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.

6. לערבב את מצרכי הציפוי ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור

לחמניות שום

לחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שום

גולשים מכינים וממליצים:

שירלי : “ניקי הלחמניות יצאו מהתנור, עברו תיבול וגרמו לי לחייך 🙂 מתכון מושלם הן טעימות ויפות וקצרו כל כך הרבה מחמאות. שוב ותמיד תודה על מתכון מוצלח.”

גיטי : “לחמניות מדהימות ורכות עם טעם נפלא, יותר מכל לחמניה אחרת שהכנתי אי פעם!
את משדרגת לנו את הארוחות ברמות…
הכנתי ליד את המטבל שמנת שלך והשילוב מדהים.
תודה רבה מכל הלב!”

הרשם
עדכן
325 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

כמה לחמניות יוצא?

יצא מושלם!
תודה רבה לך!

היי אלופה,
מה שלומך? הלחמניות פשוט אליפות! כל כך רכות וטעימותתתת כמובן שהכפלתי כמות:)
תודה רבה על עוד מתכון שנכנס לתפריט❤
תבורכי:)

היי , הכפלתי כמויות והבצק יצא דביק מאוד. לא היה לי קמח להוסיף אז הוספתי קורנפלור. זה בסדר?

ניקי יקרה הלוואי ויכולתי לצלם לך את הלחמניות כמה גדלו יפיפיות וטעימות כי כבר הכנתי כמה פעמים תודה רבה לך

ניקי, את אלופה! כל המתכונים שלך יוצאים מעולים!!

האם אפשר להקפיא את הלחמניות ואם כן כיצד לחמם אחרי ההקפאה?
תודה