לחמניות שום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות שום

אין אירוח חלבי בלי לחמניות, תמיד אפשר לקנות נכון אבל איזה כיף להגיש לאורחים לחמניות home made. הפעם הלכתי על לחמניות שום,  זה יותר מעניין יצא נהדר וזה כזה חמוד בהגשה.

מרכיבים:

500 ג’ קמח
רבע כוס סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים / חצי שקית / חצי קובייה
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה

לציפוי:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
כפית פטרוזיליה מיובשת
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 8 חלקים, לגלגל לנקניק, ליצור קשר צופצ’יק למעלה.

3. לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח עד הכפלת הנפח, להבריש בביצה טרופה.

5. להכניס לתנור חום בינוני, בסביבות 15 דקות. או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.

6. לערבב את מצרכי הציפוי ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור

31385 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות שום

לחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שוםלחמניות שום

גולשים מכינים וממליצים:

שירלי : “ניקי הלחמניות יצאו מהתנור, עברו תיבול וגרמו לי לחייך 🙂 מתכון מושלם הן טעימות ויפות וקצרו כל כך הרבה מחמאות. שוב ותמיד תודה על מתכון מוצלח.”

גיטי : “לחמניות מדהימות ורכות עם טעם נפלא, יותר מכל לחמניה אחרת שהכנתי אי פעם!
את משדרגת לנו את הארוחות ברמות…
הכנתי ליד את המטבל שמנת שלך והשילוב מדהים.
תודה רבה מכל הלב!”

260
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרי

ניקי היקרה, מספ’ שאלות אשמח אם תואילי לענות:
1.כמה זמן זה בערך לוקח להתפיח עד להכפלת נפח?(משתמשת בשמרים יבשים)
2.אם רוצים להכין כפול, מכפילים הכל?
תודה רבה ניקי היקרה, מצפה לתשובתך.

רחל פ

ניקי שלום בפעם הראשונה מכינה לחמניות מסוג זה. אני מבינה שכמות זו מספיקה ל8 יחידות נכון?
ההאם אפשר להשתמש עם קמח שמכיל שמרים? אם כן מה לשנות במרכיבי הבצק?

תודה מראש
רחל פ גרופית שלך

טלי

אין לי שמרים ניתן להחליף באבקת אפייה?

עדנה

ניקי, ערב טוב,

1.כמה כוסות הן 500 גר’ קמח?
2. מהו זמן ההתפחה בשלב הראשון של הבצק וכמה זמן התפחה בזמן של הצ’ופצ’יקים?

תודה

רינה

האם יש אפשרות לקמח מלא ומה צריך להוסיף לשנות בהתאם??

שושי

ניקי בוקר טוב, האם אפשר להקפיא?

שירה

ניקי, זה יצא טוב גם עם פטרוזיליה טריה קצוצה?
תודה!

1 2 3 15