


לחמניות שום
אין אירוח חלבי בלי לחמניות, תמיד אפשר לקנות נכון אבל איזה כיף להגיש לאורחים לחמניות home made. הפעם הלכתי על לחמניות שום, זה יותר מעניין יצא נהדר וזה כזה חמוד בהגשה.
מרכיבים:
500 ג’ קמח
רבע כוס סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים / חצי שקית / חצי קובייה
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
לציפוי:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
כפית פטרוזיליה מיובשת
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 8 חלקים, לגלגל לנקניק, ליצור קשר צופצ’יק למעלה.
3. לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח עד הכפלת הנפח, להבריש בביצה טרופה.
5. להכניס לתנור חום בינוני, בסביבות 15 דקות. או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.
6. לערבב את מצרכי הציפוי ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור
גולשים מכינים וממליצים:
שירלי : “ניקי הלחמניות יצאו מהתנור, עברו תיבול וגרמו לי לחייך 🙂 מתכון מושלם הן טעימות ויפות וקצרו כל כך הרבה מחמאות. שוב ותמיד תודה על מתכון מוצלח.”
גיטי : “לחמניות מדהימות ורכות עם טעם נפלא, יותר מכל לחמניה אחרת שהכנתי אי פעם!
את משדרגת לנו את הארוחות ברמות…
הכנתי ליד את המטבל שמנת שלך והשילוב מדהים.
תודה רבה מכל הלב!”
מעולה! החלפתי קמח רגיל בקמח כוסמין מלא!מ ד ה י ם וגם בריא!אין עלייך ניקי.עשית לי את התקופה הזו ביג טיים עם המתכונים שלך.לא פותחת שום אפליקציה חוץ משלך.
תודה רבה ניקי על המתכון!! הכנתי והן יצאו ממש טעימות כמו כל המתכונים שלך!
היי אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בשמן קנולה מלמעלה במקום שמן זית?
היי,
האם אפשר ללוש את הבצק ביד, ללא מיקסר?
תודה
כמה בערך לחמניות יוצא מקילו?
הי ניקי, יש לך הצעה מה אפשר להכין ללחמניות המטריפות האלו בתור תוספת?
אני רוצה שזה יהיה חלק מארוחה ולא כנישנוש…
אשמח לרעיונות!
היי ניקי, האם זה מתכון שטוב גם ללחמניות רגילות בלי ציפוי שום למעלה? כי ארצה רק לחלק מהכמות להוסיף את השום… תודה מראש