יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

חלה מתוקה

10 דצמבר 2014
(Visited 105,100 times, 141 visits today)
חלה מתוקה

חלה מתוקה

מתכון מעולה לחלה מתוקה, קל ביותר ללא ביצים. כשהחלה יוצאת מהתנור קשה לי להתאפק ולא לנסות לקרוע חלק ממנה, זה כל כך רך ומריח טוב ואפשר בקלות לגמור חלה שלמה כך, מזל שיש עוד 3 חלות…

4 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים + משפר אפייה / קוביית שמרים
200 ג' סוכר (כוס)
2 כפיות מלח גדושות מלח
160 מ"ל שמן
460 מ"ל מים פושרים

לצבע זהוב עדין:
ביצה טרופה

לצבע זהוב חזק יותר:
2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)

3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.

4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.

שאלות ותשובות :

מה עם חלה לא מתוקה ?  100 ג' סוכר (חצי כוס) + 3 כפיות מלח
יוצאות כ 4 חלות בינוניות, הבצק מאוד נוח לעבודה, לא דביק או משהו בסגנון, כוס לפי 240 מ"ל
ניתן להקפיא את החלות. מעולות!

חלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקה

גולשים מכינים וממליצים:

טולי : "ניקי אהובתי,
פעם ראשונה שאני מכינה חלות בלי ביצים, ויצא פשוט מושלם… לא התאפקתי וטעמתי אחת חמה מהתנור, ויצא כלכך רך וטעים!"

קרן : "ניקי את אלופה!!! הבצק יצא מדהים, הבת שלי מחר אמא של שבת ועשיתי לילדים חלות אישיות. הריח שהופץ בבית גרם לי ולבעלי לאכול אחת איך שיצאו מהתנור. אין ספק שבזכותך הילדים מחר יהנו מחלות של בית טעימות להפליא. הולכת לאמץ את המתכון. תודה לך!"

הגר: "הכנתי את החלה עם חצי מהכמות קמח מלא, יצא מושלם! תודה רבה: )"

מיכל : "יצאו חלות מהממותתתת (כצפוי..)
התחרטתי שלא עשיתי 2 קילו, חלה אחת נגמרה באותה שניה שיצאו מהתנור והיתר בליל שבת…
פשוט אלופה!!! ותודה על המענה היעיל והמהיר עם המים ביום שישי… הצלת את הבצק.."

רות : "פשוט מושלמות!
פעם ראשונה שהכנתי חלות, והן פשוט התחסלו!!!! ממש תענוג!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך"

רייצל : "לא להכין פחות מ2 קילו!!"

אהובה : "הכנתי שלוש חלות ובציפוי עירבבתי שתי ביצים עם שתי כפיות דבש. יצא טעים וממש כמו במאפייה!"

נטלי : "וואו יצא לי מושלם. מתכון מעולה. ללקק את האצבעות כמו כל מתכון שלך"

הרשם
עדכן
870 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי, בלישת הבצק באיזה חלק להשתמש .
בחלק כמו יד שודד או עם הk?

ואווו מתכון מושלם תודה תודה תודה מומלץ להכין 2-3 קילו לא נשאר פרור

היי ניקי מה שלומך? אין לי לימון, מה אפשר למרוח מעל במקום? בנוסף, האם עם אוטו בצק אפשר לעשות חלת שוקולד?

הי ניקי, יש לי רק שמרים יבשים. כמה לשים? ומשפר אפיה אין לי. כמה זה קריטי?

לא מאמינה שזה קרה לי.. הכנתי עם קמח תופח.. רואה שמתערבב לי דפוק ואז קלטתי.. לפח???

היי ניקי היקרה. מה זה משפר אפייה בבקשה?וכמה שמים?
ויש ששמים גם אבקת גלוטן.
יש הבדל בינהם?תודה

היי ניקי,אני צריכה עזרה ממך אין לי משפר אפייה ולא שמרים טריים. יש לי רק שמרים טריים.מה לעשות?