יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

חלה מתוקה

10 דצמבר 2014
(Visited 96,254 times, 27 visits today)
חלה מתוקה

חלה מתוקה

מתכון מעולה לחלה מתוקה, קל ביותר ללא ביצים. כשהחלה יוצאת מהתנור קשה לי להתאפק ולא לנסות לקרוע חלק ממנה, זה כל כך רך ומריח טוב ואפשר בקלות לגמור חלה שלמה כך, מזל שיש עוד 3 חלות…

4 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים + משפר אפייה / קוביית שמרים
200 ג’ סוכר (כוס)
2 כפיות מלח גדושות מלח
160 מ”ל שמן
460 מ”ל מים פושרים

לצבע זהוב עדין:
ביצה טרופה

לצבע זהוב חזק יותר:
2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)

3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.

4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.

שאלות ותשובות :

מה עם חלה לא מתוקה ?  100 ג’ סוכר (חצי כוס) + 3 כפיות מלח
יוצאות כ 4 חלות בינוניות, הבצק מאוד נוח לעבודה, לא דביק או משהו בסגנון, כוס לפי 240 מ”ל
ניתן להקפיא את החלות. מעולות!

חלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקה

גולשים מכינים וממליצים:

טולי : “ניקי אהובתי,
פעם ראשונה שאני מכינה חלות בלי ביצים, ויצא פשוט מושלם… לא התאפקתי וטעמתי אחת חמה מהתנור, ויצא כלכך רך וטעים!”

קרן : “ניקי את אלופה!!! הבצק יצא מדהים, הבת שלי מחר אמא של שבת ועשיתי לילדים חלות אישיות. הריח שהופץ בבית גרם לי ולבעלי לאכול אחת איך שיצאו מהתנור. אין ספק שבזכותך הילדים מחר יהנו מחלות של בית טעימות להפליא. הולכת לאמץ את המתכון. תודה לך!”

הגר: “הכנתי את החלה עם חצי מהכמות קמח מלא, יצא מושלם! תודה רבה: )”

מיכל : “יצאו חלות מהממותתתת (כצפוי..)
התחרטתי שלא עשיתי 2 קילו, חלה אחת נגמרה באותה שניה שיצאו מהתנור והיתר בליל שבת…
פשוט אלופה!!! ותודה על המענה היעיל והמהיר עם המים ביום שישי… הצלת את הבצק..”

רות : “פשוט מושלמות!
פעם ראשונה שהכנתי חלות, והן פשוט התחסלו!!!! ממש תענוג!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך”

רייצל : “לא להכין פחות מ2 קילו!!”

אהובה : “הכנתי שלוש חלות ובציפוי עירבבתי שתי ביצים עם שתי כפיות דבש. יצא טעים וממש כמו במאפייה!”

נטלי : “וואו יצא לי מושלם. מתכון מעולה. ללקק את האצבעות כמו כל מתכון שלך”

הרשם
עדכן
857 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,אני צריכה עזרה ממך אין לי משפר אפייה ולא שמרים טריים. יש לי רק שמרים טריים.מה לעשות?

היי ניקי, תעזרי לי בבקשה..
אין לי משפר אפייה ולא קוביה… יש לי רק שמרים טריים… ואין בשום חנות מה לעשות?

סליחה רציתי לשאול בלי משפר אפייה או קוביה שמיר רק אם שמרים טריים אפשר לעשות? אני לא מוצאת בשום חנות

היי ניקי, האם המתכון יכול לעבוד גם עם קמח כרגיל ללא גלוטן?
תודה!

קוביית שמרים הכוונה ל-25 גרם?

אז קצת התבלבלתי (טפשת הריון כנראה) ושמתי את הסילאן והחלמונים בתוך הבצק.. כמה זה נורא?

היי ניקי בוקר טוב, יש לי שמרים יבשים ומשפר אפיה כמה לשים מכל אחד מהם?