חלה מתוקה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה מתוקה

חלה מתוקה

מתכון מעולה לחלה מתוקה, קל ביותר ללא ביצים. כשהחלה יוצאת מהתנור קשה לי להתאפק ולא לנסות לקרוע חלק ממנה, זה כל כך רך ומריח טוב ואפשר בקלות לגמור חלה שלמה כך, מזל שיש עוד 3 חלות…

4 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים + משפר אפייה / קוביית שמרים
200 ג’ סוכר (כוס)
2 כפיות מלח גדושות מלח
160 מ”ל שמן
460 מ”ל מים פושרים

לצבע זהוב עדין:
ביצה טרופה

לצבע זהוב חזק יותר:
2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)

3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.

4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.

שאלות ותשובות :

מה עם חלה לא מתוקה ?  100 ג’ סוכר (חצי כוס) + 3 כפיות מלח
יוצאות כ 4 חלות בינוניות, הבצק מאוד נוח לעבודה, לא דביק או משהו בסגנון, כוס לפי 240 מ”ל
ניתן להקפיא את החלות. מעולות!

91684 צפיות 20 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקה

גולשים מכינים וממליצים:

טולי : “ניקי אהובתי,
פעם ראשונה שאני מכינה חלות בלי ביצים, ויצא פשוט מושלם… לא התאפקתי וטעמתי אחת חמה מהתנור, ויצא כלכך רך וטעים!”

קרן : “ניקי את אלופה!!! הבצק יצא מדהים, הבת שלי מחר אמא של שבת ועשיתי לילדים חלות אישיות. הריח שהופץ בבית גרם לי ולבעלי לאכול אחת איך שיצאו מהתנור. אין ספק שבזכותך הילדים מחר יהנו מחלות של בית טעימות להפליא. הולכת לאמץ את המתכון. תודה לך!”

הגר: “הכנתי את החלה עם חצי מהכמות קמח מלא, יצא מושלם! תודה רבה: )”

מיכל : “יצאו חלות מהממותתתת (כצפוי..)
התחרטתי שלא עשיתי 2 קילו, חלה אחת נגמרה באותה שניה שיצאו מהתנור והיתר בליל שבת…
פשוט אלופה!!! ותודה על המענה היעיל והמהיר עם המים ביום שישי… הצלת את הבצק..”

רות : “פשוט מושלמות!
פעם ראשונה שהכנתי חלות, והן פשוט התחסלו!!!! ממש תענוג!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך”

רייצל : “לא להכין פחות מ2 קילו!!”

אהובה : “הכנתי שלוש חלות ובציפוי עירבבתי שתי ביצים עם שתי כפיות דבש. יצא טעים וממש כמו במאפייה!”

נטלי : “וואו יצא לי מושלם. מתכון מעולה. ללקק את האצבעות כמו כל מתכון שלך”

799
תגובות

  הרשם  
עדכן
נוריתה

ניקי יקרה …
קודם אברך אותך על כל המתכונים הנפלאים כל מה שעשיתי מהאתר שלך הצלחה !! תודה !…עכשיו השאלה שלי : אני כבר הרבה זמן עושה את החלות לשבת עם חצי ק”ג קמח ו 2 חלמונים וכו’ והן מוצלחות מאד… רק תאמרי לי בבקשה מה ההבדל בשני המתכונים …אני רואה שפה אין חלמונים.. איזה יותר אוורירי? מה את ממליצה?? אשמח לתגובתך ותודה רבה

אני

היי ניקי..
הכנתי היום את העוף עם עדשים- יצא מעולה!!!

יש מצב במתכון של החלות להוריד מהסוכר? (יש לנו בעיה עם הרבה סוכר…)
כמה? ואיך?

רעות

רק רציתי לומר שאת מדהימה, סבלנית עונהנעל כל תשובה גם אם היא נשאלת 7 פעמים בהפרשים קטנים, רואים שבכל מתכון יש ים של אהבה אז תודה לך על הכל פשוט כייף לגלוש באתר שלך!!! שתהיה שבל של שלום
נ.ב מתי נזכה לראות את זיו פניך????

שירלי גניש

היי ניקי,
עשית לי חשק ממש להכין את החלות לשבת שלא נדבר על העוגת חלבה.
יש לי שאלה, האם אני יכולה להמיר את הקמח ל500 ג’ קמח לבן ו500 ג’ קמח מלא?
חושבת שיצא טעים?

דנה

היי ניקי,
האם יש חשיבות לסדר הוספת המצרכים לתערובת הבצק? האם יש איזה כללים? שמעתי פעם שלמלח אסור לגעת במשהו, לא ממש בטוחה

הדס

שלום ניקי יקרה.
אני רוצה להכין לחמניות קטנות לכבוד יום ההולדת של הבן שלי במעון. אני צריכה שיהיה לי כ- 40 לחמניות קטנות. המתכון הזה מתאים? יש לך מתכון ללחמניות להמליץ לי? תודה, הדס.

גל

ניקי היי,
ראשית את מדהימה והמתכונים לא פחות ממך…
בבקשה הסבר בנוגע לעניין כמות השמן, שליש או שני שליש ?