חלה מתוקה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה מתוקה

חלה מתוקה

מתכון מעולה לחלה מתוקה, קל ביותר ללא ביצים. כשהחלה יוצאת מהתנור קשה לי להתאפק ולא לנסות לקרוע חלק ממנה, זה כל כך רך ומריח טוב ואפשר בקלות לגמור חלה שלמה כך, מזל שיש עוד 3 חלות…

4 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים + משפר אפייה / קוביית שמרים
200 ג’ סוכר (כוס)
2 כפיות מלח גדושות מלח
160 מ”ל שמן
460 מ”ל מים פושרים

לצבע זהוב עדין:
ביצה טרופה

לצבע זהוב חזק יותר:
2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)

3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.

4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.

שאלות ותשובות :

מה עם חלה לא מתוקה ?  100 ג’ סוכר (חצי כוס) + 3 כפיות מלח
יוצאות כ 4 חלות בינוניות, הבצק מאוד נוח לעבודה, לא דביק או משהו בסגנון, כוס לפי 240 מ”ל
ניתן להקפיא את החלות. מעולות!

96838 צפיות 81 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקה

גולשים מכינים וממליצים:

טולי : “ניקי אהובתי,
פעם ראשונה שאני מכינה חלות בלי ביצים, ויצא פשוט מושלם… לא התאפקתי וטעמתי אחת חמה מהתנור, ויצא כלכך רך וטעים!”

קרן : “ניקי את אלופה!!! הבצק יצא מדהים, הבת שלי מחר אמא של שבת ועשיתי לילדים חלות אישיות. הריח שהופץ בבית גרם לי ולבעלי לאכול אחת איך שיצאו מהתנור. אין ספק שבזכותך הילדים מחר יהנו מחלות של בית טעימות להפליא. הולכת לאמץ את המתכון. תודה לך!”

הגר: “הכנתי את החלה עם חצי מהכמות קמח מלא, יצא מושלם! תודה רבה: )”

מיכל : “יצאו חלות מהממותתתת (כצפוי..)
התחרטתי שלא עשיתי 2 קילו, חלה אחת נגמרה באותה שניה שיצאו מהתנור והיתר בליל שבת…
פשוט אלופה!!! ותודה על המענה היעיל והמהיר עם המים ביום שישי… הצלת את הבצק..”

רות : “פשוט מושלמות!
פעם ראשונה שהכנתי חלות, והן פשוט התחסלו!!!! ממש תענוג!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך”

רייצל : “לא להכין פחות מ2 קילו!!”

אהובה : “הכנתי שלוש חלות ובציפוי עירבבתי שתי ביצים עם שתי כפיות דבש. יצא טעים וממש כמו במאפייה!”

נטלי : “וואו יצא לי מושלם. מתכון מעולה. ללקק את האצבעות כמו כל מתכון שלך”

812
תגובות

  הרשם  
עדכן
שלומית

טוב. זה הולך ככה……
ערב שבת אחריי קידוש…… נוטלים ידיים. בעלי בוצע על החלה ושותק.
אני: מה קרה? לא יצא טעים? לא יצא טוב?
הוא: ממי. זה מעולה!!!!!!!!!!
את עכשיו כל שבת עושה את הלחם הזה. ברור?
בטח ברור! מתכון של ניקי.
תודה רבה
ושבת שלום.

פנינה

היי,
מזה הכמות של של 160 שמן ? כמה כוסות
ו460 מל מיפ פשורים ?כמה כוסות
ויש לי שקית שמרית-ניתן להשתמש בה ?
תודה רבה

דנה

הי ניקי, האם לערבב במיקסר את הכל או ידנית?

אפי

שבת שלום ניקי,
אני עושה פעם ראשונה חלה…תוכלי לומר לי בבקשה כמה זמן בערך אמור הבצק להכפיל את נפחו (כמו שכתוב בסעיף 1) ?
תודה רבה

נוריתה

וואוו ניקי !!!! אחרי כל כך הרבה שאלות אני חייבת לשתף אותך … יצאו לי חלות מהממות יפות נפוחות תענוג !!! תבורכי ! עשיתי שלש חלות ו לחמנייה שמיניה לכל נכד . תודה רבה על הסבלנות והעזרה שלך .

נוריתה

הי ניקי יקירה בוקר טוב.. אני צריכה את עזרתך דחוף…הכנתי את הבצק של החלות ושמתי להתפיח…יש לי שאלה ..בבצק של החלות עם חצי קילו קמח מתפיחים פעמיים ופה פעם אחת ולאחר מכן מתפיחים את החלות…עשיתי לישה טובה ושמתי להתפיח אחרי שיתפח לא ללוש שוב ולהתפיח?

ורדה

אין ביצים במתכון החלות?