חלה מתוקה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה מתוקה

חלה מתוקה

מתכון מעולה לחלה מתוקה, קל ביותר ללא ביצים. כשהחלה יוצאת מהתנור קשה לי להתאפק ולא לנסות לקרוע חלק ממנה, זה כל כך רך ומריח טוב ואפשר בקלות לגמור חלה שלמה כך, מזל שיש עוד 3 חלות…

4 חלות בינוניות

מרכיבים:

קילו קמח
שקית שמרים טריים + משפר אפייה / קוביית שמרים
200 ג’ סוכר (כוס)
2 כפיות מלח גדושות מלח
160 מ”ל שמן
460 מ”ל מים פושרים

לצבע זהוב עדין:
ביצה טרופה

לצבע זהוב חזק יותר:
2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 חלקים, לעגל מעט כל חלק. לרדד כל עיגול לאורך לגלגל וליצור עלה מאורך. (מי שלא בא לו לעבוד קשה פשוט ליצור גליל מאורך)

3. ליצור צמה, שלושת הרצועות לתפוס בקצה ולהעביר כל פעם רצועה לאמצע.

4. להתפיח כ 15 – 20 דקות, בינתיים להדליק את התנור, להבריש את החלות בביצה לפזר שומשום לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהחלות זהובות ויפות.

שאלות ותשובות :

מה עם חלה לא מתוקה ?  100 ג’ סוכר (חצי כוס) + 3 כפיות מלח
יוצאות כ 4 חלות בינוניות, הבצק מאוד נוח לעבודה, לא דביק או משהו בסגנון, כוס לפי 240 מ”ל
ניתן להקפיא את החלות. מעולות!

76148 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקהחלה מתוקה

גולשים מכינים וממליצים:

טולי : “ניקי אהובתי,
פעם ראשונה שאני מכינה חלות בלי ביצים, ויצא פשוט מושלם… לא התאפקתי וטעמתי אחת חמה מהתנור, ויצא כלכך רך וטעים!”

קרן : “ניקי את אלופה!!! הבצק יצא מדהים, הבת שלי מחר אמא של שבת ועשיתי לילדים חלות אישיות. הריח שהופץ בבית גרם לי ולבעלי לאכול אחת איך שיצאו מהתנור. אין ספק שבזכותך הילדים מחר יהנו מחלות של בית טעימות להפליא. הולכת לאמץ את המתכון. תודה לך!”

הגר: “הכנתי את החלה עם חצי מהכמות קמח מלא, יצא מושלם! תודה רבה: )”

מיכל : “יצאו חלות מהממותתתת (כצפוי..)
התחרטתי שלא עשיתי 2 קילו, חלה אחת נגמרה באותה שניה שיצאו מהתנור והיתר בליל שבת…
פשוט אלופה!!! ותודה על המענה היעיל והמהיר עם המים ביום שישי… הצלת את הבצק..”

רות : “פשוט מושלמות!
פעם ראשונה שהכנתי חלות, והן פשוט התחסלו!!!! ממש תענוג!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך”

רייצל : “לא להכין פחות מ2 קילו!!”

אהובה : “הכנתי שלוש חלות ובציפוי עירבבתי שתי ביצים עם שתי כפיות דבש. יצא טעים וממש כמו במאפייה!”

נטלי : “וואו יצא לי מושלם. מתכון מעולה. ללקק את האצבעות כמו כל מתכון שלך”

732
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורטל

ושאלה אחרונה על חצי כמות אני שמה כף שמרים יבשים?

אורטל

בוקר טוב האם אפשר לעשות פה חצי כמות? ואם כן הכל חצי ממה שרשום נכון? יום נעים

מורן

ניקי היקרה,
אנחנו כל יום מתענגים מהמתכונים שלך ותמיד טעים מאוד.
יש לי שאלה אליך שאני לא מצליחה לפתור. אני מכינה באופן קבוע כל שבוע חלות. משתמשת בשמרים יבשים. מתפיחה,קולעת ושוב מתפיחה לעוד חצי שעה. במהלך האפייה הבצק “נקרע” והורס את המראה של החלות. הן טעימות להפליא, אבל עוד לא הצלחתי להבין מה אני עושה לא נכון שהבצק תופס ונקרע באופן הזה, שהרי עבר התפחה יפה. אשמח לתובנות שלך. שנה טובה!

רותי ב.

ניקי בוקר טוב, שנה טובה. הכנתי את החלות, הבאתי לארוחת החג, איפא שהוזמנתי. כולם טרפו ממנה. תודה רבה

לימור

היי ניקי, אני רוצה להכין בלי ביצים בכלל על מנת שיהייה טבעוני. מה ניתן למרוח על החלות במקום הביצה? תודה

רותי ב.

ניקי, אוקיי, אכין את זאת שאת ממליצה. אני מתארת לעצמי שמבחינת צורה, אני יכולה להכין בצורת חלה עגולה לחג. נכון? סליחה על ההפרעה…..

אוסנת

היי ניקי, רק עוד שאלה לפני שמתחילה להכין חלה זו שהמלצת לי, אם אחליף מים בחלב האם היא תהיה רכה יותר… איפוא שהוא קראתי שחלב מרכך את הבצק יותר… מה דעתך