לחמניות דבש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות דבש

לחמניות דבש

לחמניות חמות לארוחת בוקר זה הפינוק האולמטיבי למרוח חמאה ירקות גבינות טובות איזה פינוק מושלם.
בשביל שזה יקרה אני קמה מוקדם (לא תמיד רק מתי שיש לי חשק) לוקח להכין את הבצק בדיוק שתי דקות.
משאירה להתפחה חוזרת להתחפר תחת השמיכה החמה ואחרי שעה וחצי שעתיים הבצק תפוח יפה ואפשר לעבוד איתו, עוד התפחה קצרה ויש לי לחמניות יפהפיות תפוחות נכנסות לתנור ויוצאות בזמן לארוחת הבוקר, מושלם.

מרכיבים:

420 ג’ קמח (3 כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
חצי כף מלח
1/3 כוס דבש
50 ג’ חמאה רכה
כוס מים פושרים

להבריש:
ביצה טרופה
כפית דבש
שומשום


הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את החמאה, דבש והמים, להפעיל את המיקסר ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לכסות את הבצק להתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק אמור להכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות, לרדד כל חתיכה לאליפסה מאורכת לגלגל לגליל ולעשות שבלול (קשר) ולסדר בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות, תוך כדי להדליק את התנור על 180 מעלות, לטרוף את הביצה והדבש להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום.

4. להכניס לתנור ולאפות 15 – 20 דקות הלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא.

9990 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות דבשלחמניות דבשלחמניות דבשלחמניות דבש

גולשים מכינים וממליצים:

שמחה : ניקי הלחמניות מדהימות! זו פעם 4-5 שאני עושה אותם, כל פעם נהנת מחדש.. מה שכן – אני מוסיפה את המלח רק בסוף .. תודה ניקי על האתר המעוצב בטוב טעם .

שיר : היי ניקי, הלחמניות מעולות! מהללים ומשבחים אותך אצלנו במשפחה:) שתהיה שנה טובה ומתוקה!

מיטל : הכנתי את הלחמניות פעם ראשונה לערב ראש השנה בשנה שעברה והן התחסלו בשניות..
הפכו אצלנו ללחמניות הקבועות כל שנה!!

רחלי : הכנתי בשנה שעברה בראש השנה, הלחמניות נטרפו מחכה בקוצר רוח להכין גם השנה.

אנונימושית : היי ניקי, אני הכנתי את הלחמניות ללא מיקסר (אין לי) והן יצאו רכות, טעימות וכולם טרפו אותן בהנאה מרובה.
לשמחתי הלישה בידיים אפילו לא עייפה יותר מידי כך שלכל נטולות המיקסר זה אחלה מתכון בעיני.
תודה לך!

דנה ה : צא מעולה!!!!! הבצק נוח וקל לעבודה והלחמניות באמת מדהימות, כולם התלהבו!
תודה ניקי.

נורית באסא : הלחמניות נפלאות ולא רק לראש השנה אפשר לשדרג ולהחליף את הדבש בסילאן- תוצאה נפלאה!

אופירה : “היי ניקי, הכנתי את הלחמניות לחג
ידעתי שיתלהבו מהן (כמו מכל המתכונים שלך) אבל דבר כזה..
תוך שניות המגש התרוקן והמחמאות לא הפסיקו:))
יצאו לחמניות רכות מתוקות בדיוק במידה הנכונה,פשוט מדהימות!!
אז תודה רבה ושנה דבששש”


217
תגובות

  הרשם  
עדכן
צוף

שלום ניקי,
אני אחליף את החמאה בשמן. האם ניתן ליצור מהבצק הזה לחמניות שושנים?
יהיה נוח לרדד ולקרוץ עיגולים?
תודה רבה

עדי

הי ניקי, אפשר להחליף את החמאה בשמן? וכמה שמן?

רעות

הי ניקי רציתי להכין אותן למשלוח מנות אז יש לי כמה שאלות.. האם אפשר להמיר את החמאה בשמן (אני רוצה שזה יהיה פרווה ובלי מרגרינה..) ודבר שני כמה לחמניות יוצאות מהכמות הזאת? אני רוצה באיזור ה 60 לחמניות קטנות..
תודה ענקית על הכל

נחמה

הי ניקי!
הבצק מסרב לתפוח,גם אחרי ארבע שעות ליד התנור..מה אני עושה לא נכון?

רויטל

הי ניקי, אני אוהבת מאוד את הלחמניות האלו ואני מארחת כמות גדולה של אנשים בשבת ורציתי להכין אותם בכמות משולשת. על מנת לחסוך בזמן חשבתי להכין יומיים שלוש לפני, להקפיא ולהוציא ביום האירוע להפשרה על השיש. אפשרי ? מה את אומרת ? הטעם יפגם משמעותי?

אוסנת

ניקי שלום,

אשמח לדעת לאיזה כמות לחמניות מתאים המתכון הנ”ל?

אורטל

היי ניקי
כמה לחמניות יוצאת ?

1 12 13 14