לחמניות דבש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות דבש

לחמניות דבש

לחמניות חמות לארוחת בוקר זה הפינוק האולמטיבי למרוח חמאה ירקות גבינות טובות איזה פינוק מושלם.
בשביל שזה יקרה אני קמה מוקדם (לא תמיד רק מתי שיש לי חשק) לוקח להכין את הבצק בדיוק שתי דקות.
משאירה להתפחה חוזרת להתחפר תחת השמיכה החמה ואחרי שעה וחצי שעתיים הבצק תפוח יפה ואפשר לעבוד איתו, עוד התפחה קצרה ויש לי לחמניות יפהפיות תפוחות נכנסות לתנור ויוצאות בזמן לארוחת הבוקר, מושלם.

מרכיבים:

420 ג’ קמח (3 כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
חצי כף מלח
1/3 כוס דבש
50 ג’ חמאה רכה
כוס מים פושרים

להבריש:
ביצה טרופה
כפית דבש
שומשום

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את החמאה, דבש והמים, להפעיל את המיקסר ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לכסות את הבצק להתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק אמור להכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות, לרדד כל חתיכה לאליפסה מאורכת לגלגל לגליל ולעשות שבלול (קשר) ולסדר בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות, תוך כדי להדליק את התנור על 180 מעלות, לטרוף את הביצה והדבש להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום.

4. להכניס לתנור ולאפות 15 – 20 דקות הלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא.

15676 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות דבשלחמניות דבשלחמניות דבשלחמניות דבש

גולשים מכינים וממליצים:

שמחה : ניקי הלחמניות מדהימות! זו פעם 4-5 שאני עושה אותם, כל פעם נהנת מחדש.. מה שכן – אני מוסיפה את המלח רק בסוף .. תודה ניקי על האתר המעוצב בטוב טעם .

שיר : היי ניקי, הלחמניות מעולות! מהללים ומשבחים אותך אצלנו במשפחה:) שתהיה שנה טובה ומתוקה!

מיטל : הכנתי את הלחמניות פעם ראשונה לערב ראש השנה בשנה שעברה והן התחסלו בשניות..
הפכו אצלנו ללחמניות הקבועות כל שנה!!

רחלי : הכנתי בשנה שעברה בראש השנה, הלחמניות נטרפו מחכה בקוצר רוח להכין גם השנה.

אנונימושית : היי ניקי, אני הכנתי את הלחמניות ללא מיקסר (אין לי) והן יצאו רכות, טעימות וכולם טרפו אותן בהנאה מרובה.
לשמחתי הלישה בידיים אפילו לא עייפה יותר מידי כך שלכל נטולות המיקסר זה אחלה מתכון בעיני.
תודה לך!

דנה ה : צא מעולה!!!!! הבצק נוח וקל לעבודה והלחמניות באמת מדהימות, כולם התלהבו!
תודה ניקי.

נורית באסא : הלחמניות נפלאות ולא רק לראש השנה אפשר לשדרג ולהחליף את הדבש בסילאן- תוצאה נפלאה!

אופירה : “היי ניקי, הכנתי את הלחמניות לחג
ידעתי שיתלהבו מהן (כמו מכל המתכונים שלך) אבל דבר כזה..
תוך שניות המגש התרוקן והמחמאות לא הפסיקו:))
יצאו לחמניות רכות מתוקות בדיוק במידה הנכונה,פשוט מדהימות!!
אז תודה רבה ושנה דבששש”

229
תגובות

  הרשם  
עדכן
יפעת

בוקר טוב ניקי
הכנתי פעם אחד המתכונים ללחמניות והיה עם תמונות לקבלת צורה צומת
אפשר קישור
המון תודה

שירה מזרחי

פורים שמח!
רוצה להכין את הלחמניות למשלוח מנות. צריכה כמות גדולה, לכן השתמשתי בקילו וחצי קמח והכפלתי הכל ב 3. השתמשתי בחלב סויה כדי שיהיה ניתן לברך מזונות ולהשאיר פרווה. יצא דביק אז השתמשתי בפחות נוזלים. אבל הבצק לא תופח לי… אני גרה בצפת. יעול להיות שזה בגלל מזג האוויר? מה את מציעה לי לעשות?

חיפושית

היי ניקי 😉
יש לי כוס 1 של קמח רגיל. אפשר להמשיך עם קמח תופח או לוותר על המתכון?

יפעת

היי ניקי יקרה, ממשיכים להנות ממתכונייך הנפלאים! שאלה אחת ולתמיד לגבי התפחה: איך ואיפה? להפוך את הבצק לכדור צפוף או ״לרווח אותו״? לכסות במגבת או בניילון נצמד? על צלחת שטוחה או בתוך קערה? על השיש או בתוך תמור חמים? יש לי חשש מההתפחות שלא מצליחות לי תמיד… תודה מראש ושבת שלום!

1 13 14 15