לחמניות דבש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות דבש

לחמניות דבש

לחמניות חמות לארוחת בוקר זה הפינוק האולמטיבי למרוח חמאה ירקות גבינות טובות איזה פינוק מושלם.
בשביל שזה יקרה אני קמה מוקדם (לא תמיד רק מתי שיש לי חשק) לוקח להכין את הבצק בדיוק שתי דקות.
משאירה להתפחה חוזרת להתחפר תחת השמיכה החמה ואחרי שעה וחצי שעתיים הבצק תפוח יפה ואפשר לעבוד איתו, עוד התפחה קצרה ויש לי לחמניות יפהפיות תפוחות נכנסות לתנור ויוצאות בזמן לארוחת הבוקר, מושלם.

מרכיבים:

420 ג’ קמח (3 כוסות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
חצי כף מלח
1/3 כוס דבש
50 ג’ חמאה רכה
כוס מים פושרים

להבריש:
ביצה טרופה
כפית דבש
שומשום

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את החמאה, דבש והמים, להפעיל את המיקסר ולעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לכסות את הבצק להתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק אמור להכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות, לרדד כל חתיכה לאליפסה מאורכת לגלגל לגליל ולעשות שבלול (קשר) ולסדר בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות, תוך כדי להדליק את התנור על 180 מעלות, לטרוף את הביצה והדבש להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום.

4. להכניס לתנור ולאפות 15 – 20 דקות הלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא.

28891 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות דבשלחמניות דבשלחמניות דבשלחמניות דבש

גולשים מכינים וממליצים:

שמחה : ניקי הלחמניות מדהימות! זו פעם 4-5 שאני עושה אותם, כל פעם נהנת מחדש.. מה שכן – אני מוסיפה את המלח רק בסוף .. תודה ניקי על האתר המעוצב בטוב טעם .

שיר : היי ניקי, הלחמניות מעולות! מהללים ומשבחים אותך אצלנו במשפחה:) שתהיה שנה טובה ומתוקה!

מיטל : הכנתי את הלחמניות פעם ראשונה לערב ראש השנה בשנה שעברה והן התחסלו בשניות..
הפכו אצלנו ללחמניות הקבועות כל שנה!!

רחלי : הכנתי בשנה שעברה בראש השנה, הלחמניות נטרפו מחכה בקוצר רוח להכין גם השנה.

אנונימושית : היי ניקי, אני הכנתי את הלחמניות ללא מיקסר (אין לי) והן יצאו רכות, טעימות וכולם טרפו אותן בהנאה מרובה.
לשמחתי הלישה בידיים אפילו לא עייפה יותר מידי כך שלכל נטולות המיקסר זה אחלה מתכון בעיני.
תודה לך!

דנה ה : צא מעולה!!!!! הבצק נוח וקל לעבודה והלחמניות באמת מדהימות, כולם התלהבו!
תודה ניקי.

נורית באסא : הלחמניות נפלאות ולא רק לראש השנה אפשר לשדרג ולהחליף את הדבש בסילאן- תוצאה נפלאה!

אופירה : “היי ניקי, הכנתי את הלחמניות לחג
ידעתי שיתלהבו מהן (כמו מכל המתכונים שלך) אבל דבר כזה..
תוך שניות המגש התרוקן והמחמאות לא הפסיקו:))
יצאו לחמניות רכות מתוקות בדיוק במידה הנכונה,פשוט מדהימות!!
אז תודה רבה ושנה דבששש”

246
תגובות

  הרשם  
עדכן
ברוריה

האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה? תודה ושבוע טוב

מיכליק

שאלה נוספת, אני מאוד אוהבת קמח כוסמין. האם ניתן להכין אותן רק מקמח כוסמין ואם כן- אז כמה מים להוסיף?
תודה רבה !

מיכליק

שלום ניקי,
שוב, הזמן והמקום להלל ולשבח את המכונים שלך. שלא לדבר על החריצות, האתר המושקע ועוד ועוד. שאלה:
מכיוון שלא תמיד נוח לקום שעתיים לפני השעון מעורר, האם ניתו להכין את הבצק בערב ולתת להתפחה ראשונה במקרר לילה? כך שבבוקר, פשוט לקום, ללוש מעט ואז רק ליצור כדורים ולהתפחה שניה?
תודה

שם

הי ניקי,
כבר הכנתי את הבצק הנפלא הזה בכמה ורסיות,לחמניות ,פוקצ’ה וכו’ והייתי רוצה להכין כמות גדולה ממנו להקפאה במנות לשליפה ועיצוב לפני האפיה .באיזה שלב של הבצק מומלץ להקפיא אותו? לפני שמחליטים על צורתו הסופית כמובן.

שם

דנה ה (לא רשום) | 25.09.2011 – 05:53
יצא מעולה!!!!!
הבצק נוח וקל לעבודה והלחמניות באמת מדהימות, כולם התלהבו!
תודה ניקי.

שם

אנונימושית (לא רשום) | 24.12.2011 – 07:48
היי ניקי,
אני הכנתי את הלחמניות ללא מיקסר (אין לי) והן יצאו רכות, טעימות וכולם טרפו אותן בהנאה מרובה.
לשמחתי הלישה בידיים אפילו לא עייפה יותר מידי כך שלכל נטולות המיקסר זה אחלה מתכון בעיני.
תודה לך!

נסטיה

נסטיה (לא רשום) | 24.02.2012 – 13:35
מתכון מנצח!!!
הלחמניות הטובות ביותר שהכנתי!!
ממליצה בחום !!!!!!!!!!!!

1 2 3 16