חלה רכה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה רכה לשבת

חלה רכה לשבת

שבת בפתח והכי שבת בשבילי חוץ מלראות סירים מלאים אוכל טוב על הכיריים זאת חלת השבת, אין כמו חלה חמה ביום שישי.
אביב יוצא בריצה מהחדר “אמא מה זה הריח הטעים הזה ?” מכירים את הריח הזה שמסמל את השבת ואיזה כיף לאכול את החלה עם הסלטים.
בעצם אני יכולה לחשוב על משהו הרבה יותר טוב, לעשות קידוש ביום שישי עם חלה שהכנת בעצמך זה הכי טוב 🙂

תבנית 24

מרכיבים:

500 ג’ קמח (חצי קילו) = שלוש וחצי כוסות + כף נוספת
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
240 מ”ל מים פושרים (כוס)
2 כפיות מלח שטוחות
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה

ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את הביצים שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 13 חלקים, כל חלק שוקל כ 60 ג’ להתפיח 10 דקות לרדד לספירלה באורך 18 ס”מ ולגלגל לגליל, להתפיח 10 דקות להאריך את הגלילים ל 23 ס”מ ולהכין שבלול (לחמנית קשר)

3. לסדר את השבלולים בתבנית משומנת לא צמודים להשאיר רווח, להתפיח 20 דקות בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.

*4. להבריש עם ביצה לפזר שומשום לאפות כ 25 – 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין כדורים יותר קל, אפשר להקפיא, אפשר להכין לחמניות, אפשר להקפיא. בתבנית נכנסים 10 שבלולים 3 נוספים לאפות לחמניות. החלה מתוקה, מי שלא רוצה מתוק שישים 2 כפות סוכר ומלח כפית מלאה, במקום השמן אפשר לשים 50 ג’ חמאה מומסת. מדובר בביצה שלמה + חלמון.

28283 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה רכה לשבתחלה רכה לשבתחלה רכה לשבת

חלה רכה לשבתחלה רכה לשבתאביב לא יכול להתאפק, הילד אוהב שומשום 🙂חלה רכה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל :  וואי וואי וואי איזו הצלחה מסחררת!!!!! פשוט חלה מושלמת! הבצק גם היה נוח לעיבוד.

סימה : “הכנתי עכשו את החלות המהממות האלה, עשיתי 2 קילו! בתבניות עגולות לחג, כמה שזה נראה מדהים!! ועוד השתמשתי בטיפ לחלות זהובות. אז תביני איזה מהממות הם יצאו! תודה ניקי וחג שמח!!”

איילה : “אחלה מתכון, מכינה כל שבת 2 ק”ג, לא מוותרים , יוצא תמיד טוב. תודה רבה לך על אתר מקסים”

נעמה : “מבחינתי מתכון החלומות, חלות בדיוק כפי שאני מדמיינת ורוצה.
הכי חלות שבת שיש. כיף להגיע ככה לשבת.
תודה רבה!!! איזה כיף שסופסוף מצאתי מתכון מושלם שעונה לי על כל הציפיות”

927
תגובות

  הרשם  
עדכן
מ

היי ניקי,
אני אוהדת מושבעת של החלה הזאת שלך.
האם יש סיכוי בגלל מזג האוויר הלוהט והמגעיל הבצק יוצא קצת קשה יותר?
(חשבתי להוסיף קצת מים לבצק על מנת להוסיף לה מהרכות שהיתה כשהכנתי אותה בהתחלה… זה היה די מזמן 🙂

מאנדיי

אך מגיעים לצורה של החלה בתמונה?

שני

היי ניקי!
קודם כל תודה רבה על מתכונים מוצלחים!
רציתי לשאול אם זה בסדר להשתמש בקמח תופח? אין לי קמח אחר כרגע, עד כמה זה משנה?
תודה רבה!

ליאת

היי ניקי,
תודה רבה על המתכונים המופלאים, כל מתכון שעשיתי, קצר מחמאות רבות.
אני מעוניינת לעשות הפרשת חלה, וצריך שני קילו קמח, האם ניתן להקפיא את הבצק? אם כן, האם להקפיא לפני או אחרי האפייה?

תודה רבה, ישר כוח!

שם

ניקיי תבורכייי אמןןן!!!!! החלות יצאו הרגע איזה רכות איזה אווריריות!! טעימות ברמה!! תודה רבה על המתכון!! שתיהיה לך שבת שלום ומבורכת!!

איריס

הי ניקי בוקר טוב רציתי לספר לך ולכול הגולשים המעונינים לדעת תמיד הכנתי את החלות לשבת האלה עים קמח רגיל והן יצאו תמיד טעימות ואורריות חבל על הזמן ביגלל כול מיני סיבות הפסקתי להכין אותן והילדים היתכננו אלי שאכין אותן שוב קניתי קמח מלא והכנתי לפי המתכון רק הוספתי עוד בערך חצי כוס מיים וז יצא מדהים וטעים מאוד תודה לך ושבוע טוב ומבורך לך ולכולם איריס

שם

היי ניקי!
ראשית אני חייבת לציין שאני כבר הרבה חודשים לוקחת ממך המון המון מתכונים, וקוצרת מחמאות… את פשוט אלופה!
אני חושבת שאני בשלנית מעולה (מתה על האוכל שלי) ויש לי בעיה רק עם הקטע של השמרים- של לחכות עד שיתפח… שנים בעלי מתחנן שאאפה לחם ורק ביום שישי לקחתי את המתכון הזה ויצא… מעדן!!!!!!!
את פשוט אלופה!!! תודה!! (הכנתי מחצי הכמות חלה קלועה, ומהחצי השני 4 לחמניות…)

1 2 3 53