חלה רכה לשבת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה רכה לשבת

חלה רכה לשבת

שבת בפתח והכי שבת בשבילי חוץ מלראות סירים מלאים אוכל טוב על הכיריים זאת חלת השבת, אין כמו חלה חמה ביום שישי.
אביב יוצא בריצה מהחדר “אמא מה זה הריח הטעים הזה ?” מכירים את הריח הזה שמסמל את השבת ואיזה כיף לאכול את החלה עם הסלטים.
בעצם אני יכולה לחשוב על משהו הרבה יותר טוב, לעשות קידוש ביום שישי עם חלה שהכנת בעצמך זה הכי טוב 🙂

תבנית 24

מרכיבים:

500 ג’ קמח (חצי קילו) = שלוש וחצי כוסות + כף נוספת
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
240 מ”ל מים פושרים (כוס)
2 כפיות מלח שטוחות
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה

ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את הביצים שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 13 חלקים, כל חלק שוקל כ 60 ג’ להתפיח 10 דקות לרדד לספירלה באורך 18 ס”מ ולגלגל לגליל, להתפיח 10 דקות להאריך את הגלילים ל 23 ס”מ ולהכין שבלול (לחמנית קשר)

3. לסדר את השבלולים בתבנית משומנת לא צמודים להשאיר רווח, להתפיח 20 דקות בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.

*4. להבריש עם ביצה לפזר שומשום לאפות כ 25 – 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין כדורים יותר קל, אפשר להקפיא, אפשר להכין לחמניות, אפשר להקפיא. בתבנית נכנסים 10 שבלולים 3 נוספים לאפות לחמניות. החלה מתוקה, מי שלא רוצה מתוק שישים 2 כפות סוכר ומלח כפית מלאה, במקום השמן אפשר לשים 50 ג’ חמאה מומסת. מדובר בביצה שלמה + חלמון.

32315 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלה רכה לשבתחלה רכה לשבתחלה רכה לשבת

חלה רכה לשבתחלה רכה לשבתאביב לא יכול להתאפק, הילד אוהב שומשום 🙂חלה רכה לשבת

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל :  וואי וואי וואי איזו הצלחה מסחררת!!!!! פשוט חלה מושלמת! הבצק גם היה נוח לעיבוד.

סימה : “הכנתי עכשו את החלות המהממות האלה, עשיתי 2 קילו! בתבניות עגולות לחג, כמה שזה נראה מדהים!! ועוד השתמשתי בטיפ לחלות זהובות. אז תביני איזה מהממות הם יצאו! תודה ניקי וחג שמח!!”

איילה : “אחלה מתכון, מכינה כל שבת 2 ק”ג, לא מוותרים , יוצא תמיד טוב. תודה רבה לך על אתר מקסים”

נעמה : “מבחינתי מתכון החלומות, חלות בדיוק כפי שאני מדמיינת ורוצה.
הכי חלות שבת שיש. כיף להגיע ככה לשבת.
תודה רבה!!! איזה כיף שסופסוף מצאתי מתכון מושלם שעונה לי על כל הציפיות”

931
תגובות

  הרשם  
עדכן
טל

הכנתי בצק זה כבר שעה בתפיחה במקום חם אבל לא תפח.מה כדאי לעשות? תודה

דליתה

נעם יקירי הודיע לי רשמית שזאת החלה הכי טעימה שהכנתי עד היום .
אז שתדעי

מאשה

כשרוצים לאפות חלה עגולה כמו בתמונה – מעיגולים של בצק.
1) האם צריך לרדד כל עיגול ולעשות נחש, או רק לתלוש עיגולים מהבצק ולשים זה ליד זה
2) מהכמות שכתבת – חלה אחת עגולה? איזה גודל תבנית?
תודה רבה!!!! כבר מחכה ליום שישי להכין ולנסות…

שירלי

הכנתי את הבצק והוא לא מתנפח.. מה הסיבה?( עשיתי בדיוק כמו שרשמת)

הילה

היי רוצה לעשות הפרשת חלה. .אני מכפילה את המתכון פי 4 אבל יש לי רק ביציםm
מה לעשות?

מיכל

ניקי שלום, האם במתכון יש חלמון ועוד ביצה שלמה, וביצה נוספת למריחה מעל?

רחל

כתוב להתפיח ולאפות , בתגובות כתבת להתפיח 3 פעמים ? אולי תעשה קצת סדר בהתפחות . מה זה חום בינוני בתנור ?