לחמניות קרואסון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות קרואסון

לחמניות קרואסון

אני רוצה לומר לכם שהכנתי את הלחמניות האלה שמתי אותן בקערה ערימה יפה ושמתי על השולחן אפילו לא קראתי לילדים, הריח לבד הביא אותם למטבח.
הקטנים חיפשו את מקור הריח לא הפסיקו לשאול אותי “אמא מה מריח טוב ?”
אם יש משהו שכל אמא חייבת שיהיה לה צמוד במטבח זה מתכון של לחמניות של בית, בעצם לחמניות של אמא ואם אפשר שהמתכון יהיה כתוב על המקרר תמיד בהישג יד בשביל לפנק את המשפחה.

48 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (שלוש וחצי כוסות  + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כפית מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
230 מ”ל מים (כוס פחות כף)

ביצה טרופה


הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק רך וחלק. להתפיח שעה וחצי שעתיים מכוסה על השיש.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, להתפיח 15 דקות ולרדד כל חלק לעיגול קוטר 26. לחתוך כל עיגול ל 16 משולשים (כמו לחתוך פיצה), לקחת משולש לגלגל מהחלק הרחב אל החלק הצר ולהניח בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות, כדאי להתחיל להדליק את התנור, להבריש את הלחמניות עם ביצה.

4. להכניס לתנור לאפות 20 דקות על 180 מעלות, הלחמניות מזהיבות.

20810 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות קרואסוןלחמניות קרואסוןלחמניות קרואסון

גולשים מכינים וממליצים:

גל : “איזה בצק אליפות!!! הלחמניות מתחסלות אחת אחת…”

קטי : “פעם ראשונה שניסיתי אפיה עם שמרים ויצא מושלם. קיבלתי המון פירגונים.”

נעמי : “ניקי, איזה בצק זה.. חבל”ז, מהזן המשובח!!! היה כיף לעבוד איתו….. יצא פצצה!”

ניקול : “הכנתי אתמול את הקוראסונים עם ממרח שוקולד והם יצאו פשוט מדהימים! רכים, מתוקים, פשוט נימוחים בפה והריח.. כל המשפחה אכלה ואמרו שיצא כמו במאפייה, אפילו אבא שלי שלא חובב גדול של מתוקים.
אז תודה ענקית לך על המון מתכונים נהדרים :)”

אורית : “טעים טעים טעים!
הרגע יצאו מהתנור והילדים לא מפסיקים לקחת עוד ועוד… לא בטוחה שישאר עד הבוקר…”

עדינה : “התגובה שלך אחד הדברים!!!!!!!!!! אני אופה המון לחמניות , אבל זה נטרף פשוט בשניה…”


193
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

הי ניקי,מתכון מצויין כתמיד!! האם אפשר להכין את הקוראסונים ולהקפיא לפני האפייה כדי לאפות יום למחרת לפני הארוח? אם כן מה הדרך הכי טובה?

רותי

ניקי, מעולה!!! אי אפשר להפסיק לאכול. תודה

אלכסיי

היי ניקי,

בשל אורך זמן שהמתכון דורש, ובגלל ילדים קטנים בבית שלאו דווקא יאפשרו לי לסיים את זה בפעם אחת: האם יש נקודות עצירה במתכון? האם למשל לאחר ההתפחה הראשונית ניתן להקפיא / לשים במקרר את הבצק ולהמשיך ביום למחרת?

דנה

האם אפשר חלק עם קמח כוסמין?

1 11 12 13