לחמניות קרואסון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות קרואסון

לחמניות קרואסון

אני רוצה לומר לכם שהכנתי את הלחמניות האלה שמתי אותן בקערה ערימה יפה ושמתי על השולחן אפילו לא קראתי לילדים, הריח לבד הביא אותם למטבח.
הקטנים חיפשו את מקור הריח לא הפסיקו לשאול אותי “אמא מה מריח טוב ?”
אם יש משהו שכל אמא חייבת שיהיה לה צמוד במטבח זה מתכון של לחמניות של בית, בעצם לחמניות של אמא ואם אפשר שהמתכון יהיה כתוב על המקרר תמיד בהישג יד בשביל לפנק את המשפחה.

48 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (שלוש וחצי כוסות  + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כפית מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
230 מ”ל מים (כוס פחות כף)

ביצה טרופה

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק רך וחלק. להתפיח שעה וחצי שעתיים מכוסה על השיש.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, להתפיח 15 דקות ולרדד כל חלק לעיגול קוטר 26. לחתוך כל עיגול ל 16 משולשים (כמו לחתוך פיצה), לקחת משולש לגלגל מהחלק הרחב אל החלק הצר ולהניח בתבנית.

3. להתפיח 15 דקות, כדאי להתחיל להדליק את התנור, להבריש את הלחמניות עם ביצה.

*4. להכניס לתנור לאפות 20 דקות על 180 מעלות, הלחמניות מזהיבות.

Crescent rolls

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא

67114 צפיות 24 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות קרואסוןלחמניות קרואסוןלחמניות קרואסון

גולשים מכינים וממליצים:

גל : “איזה בצק אליפות!!! הלחמניות מתחסלות אחת אחת…”

קטי : “פעם ראשונה שניסיתי אפיה עם שמרים ויצא מושלם. קיבלתי המון פירגונים.”

נעמי : “ניקי, איזה בצק זה.. חבל”ז, מהזן המשובח!!! היה כיף לעבוד איתו….. יצא פצצה!”

ניקול : “הכנתי אתמול את הקוראסונים עם ממרח שוקולד והם יצאו פשוט מדהימים! רכים, מתוקים, פשוט נימוחים בפה והריח.. כל המשפחה אכלה ואמרו שיצא כמו במאפייה, אפילו אבא שלי שלא חובב גדול של מתוקים.
אז תודה ענקית לך על המון מתכונים נהדרים :)”

אורית : “טעים טעים טעים!
הרגע יצאו מהתנור והילדים לא מפסיקים לקחת עוד ועוד… לא בטוחה שישאר עד הבוקר…”

עדינה : “התגובה שלך אחד הדברים!!!!!!!!!! אני אופה המון לחמניות , אבל זה נטרף פשוט בשניה…”

252
תגובות

  הרשם  
עדכן
שפרה

היי ניקי.
מודה לך כל כך. הורדתי את האפליקציה לנייד ומאז נעזרת בך בכל עת.
החזרת אותי למטבח ולילדים חזר האוכל הביתי…אלפי תודות.את אלופה

מרינה

היי ניקי ותודה על הסבלנות לענות. למען האמת בא לי לאפות שיתמלא בכל הבית ריח טוב במזג אויר החורפי הזה. אבל יש לי רק קמח תופח. אפשר לעבוד עם זה?

אופירה

ניקי בוקר טוב ושבת מבורכת
נזכרתי שלא החמאתי לך על הלחמניות האלה…
הכנתי לפני שבועיים ויצאו מושלמותתתת ממש ממש
עד כדי כך שהחלטתי לקום מוקדם בבוקר שבת ולפנק איתם שוב את הילדים☺
אז שוב תודה רבה ונשיקות יקירה☆☆☆♡♡♡

אודליה

הי ניקי. אני לא יכולה להפסיק להודות לך על המתכונים הנפלאים! השבוע לא הפסקתי לאפות מהמתכונים שלך!
אתמול הכנתי את הלחמניות האלה, וכמובן שחוסלו במהרה על ידי,על ידי בעלי ועל ביתי בת השנה וחצי 🙂
רציתי לשאול-האם אפשר להוריד מהמתכון הזה מעט סוכר? לא אכפת לי שיצא פחות מתוק, אבל פשוט יש יחסית הרבה סוכר פה..
אם אוריד את הסוכר אצטרך להוריד משהו נוסף?
תודה רבה לך!!

ליטל

היי ניקי, כמה זמן בערך לוקח לבצק לתפוח? להכפיל את הנפח?
ועוד שאלה אני רוצה להוסיף נוטלה, האם למרוח על כל הבצק או רק בהתחלה ואז לגלגל? מהי הכמות? תודה רבה.. ושבת שלום 🙂

stracciatella

אולי שאלה קצת עמה, אבל את הביצה מרשימת המצרכים צריך לעבד לבצק, או שהיא נועדה רק כדי להבריש את הקרואסונים?

עינת

יש אפשרות לעשות בטעם חמאה?? ואם כן אז איך? תודה