לחמניות קשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות קשר

לחמניות קשר

הבצק הנפלא הזה מכה שוב. בא לי לחמניות חמות ישר מהתנור שמפיצות ריח טוב. תארו לעצמכם לחמנייה חמימה עם שכבה נדיבה של חמאה שנמסה מעט…מעליה פרוסת גבינה צהובה עם בצל פרוס דק דק ופרוסות של עגבניות שרי אדומות, זיתים שחורים או ירוקים, קוביות של גבינה צפתית ועירית קצוצה דק מפוזרת מלמעלה.
תיבול קליל ומי צריך יותר מזה ? אולי עוד סנדוויץ כזה ואולי אח”כ עוד אחד.
מתאימות להקפאה כך שתמיד יש לחמניות זמינות לילדים.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לפחות 10 דקות של לישה טובה, להתפיח עד הכפלת הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 כדורים, כל כדור לגלגל לנחש וליצור קשר הצ`ופצ`יק מציץ למעלה. או כל צורת לחמניות שמעדיפים.

3. להניח את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח עד הכפלת הנפח. להבריש בביצה טרופה, לפזר שומשום.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 15 דקות,או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.

הערות:
ניתן להקפיא

18402 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות קשר

גולשים מכינים וממליצים:

דן : “מתכון מעולה שבשל מצוקה של מחסור בלחמניות המבורגר…. התגלה כמתכון מ ע ו ל ה בדיוק למטרה זו – יעידו 8 מבוגרים ו שש פעוטות שרבו על כל ביס :)”

מיכל : “הי ניקי.חוזרת לעדכן שהלחמניות יצאו מדהימות. הבצק היה נעים לעבודה והילדים שמחו לקחת את הלחמניות לבי”ס.יום מקסים!”

טליה : היי ניקי,הכנתי היום את הלחמניות והן יצאו פשוט מושלמות!!!המון המון תודה על השיתוף במתכונים, אני נהנית כל פעם מחדש!

דקלה : ניקי השם יברך אותך לפעמים יש מתכונים באינטרנט שאתה טועה או משנה בטיפה וכל המתכון הולך … אצלך תמיד ייצא טוב!!!! עם כל העניינים יצאו חלות מקסימות ויפות אווריריות וטעימות!!! פשוט תבורכי אין עלייךךך!!!!! גמר חתימה טובה!!!

איריס : יצאו נהדרות. רכות ואווריריות. אתר נהדר יש לך. ניסיתי עוד מתכונים שיצאו מוצלחים!!

לילוש : איזה ריח איייין דברים כאלה אין כל הבית על הרגלים לא הולכים לישון כבר עמדו על התנור בחוסר סבלנות והלחמניות היפות האלה עכשיו יצאו והכל בזכותך! אז תודה שאת קיימת! אם לא היית בטוח שהיו צריכים להמציא אותך!

נטלי: “חוזרת לעדכן שהן יצאו מעולות!!!!

395
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

היי ניקי ייקירה – את פשוט שמה את כל המצרכים כולל המים בבת אח במיקסר ואז נותנת לו לישה טובה במיקסר? והאם ניתן בבוקר להכין את הבצק -להניח במקרר (הולכת לעבודה חחח) ובצהריים בסביבות 5 להוציא את הבצק מהמקרר ולעבוד איתו? בא לי לפנק את נכדיי בלחמניות טריות וחמות
תגידי שכן…… בבקשה . שבוע מבורך

אוסנת

ניקי היקרה. קודם כל … אחרי שהחלה שהממלצת עליה, יצאה אתמול תפוחה, יפיפייה וזהובה (וטעימה זה ברור) התלהבתי מהשמרים והחלטתי להכין את הלחמניות האלו. הבצק יצא מאוד דביק והיה קשה לי לעשות עימם קשר (אבל תפח מאוד ונראה שיקבל מרקם אוורירי ביותר, נמצא כרגע בהתפחה שניה) ולכן הסתפקתי בכדורי לחמניה. האם בפעם הבאה להוסיף יותר קמח? להוריד נוזלים? שמתי 60 גרם שמן ו240 גרם מים על 500 גרם קמח.. מה דעתך

הילה

תודה על עוד מתכון מעולה!
איך את מצליחה לשלוח את זה לילדים לגן? לחתוך ולמרוח בפנים משו? או להביא קופסא קטנה עם ממרח?
מתלבטת…

גילי

את השמרים הטריים אפשר להמיר היבשים?

רינת

היי ניקי, מה ההבדל בין הלחמניות האלו ללחמניות כמו בגן?

1 24 25 26