יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

חלה בסיר

16 ספטמבר 2016
(Visited 19,518 times, 1 visits today)
חלה בסיר

חלה בסיר

אהבת חיי זה בצק שמרים. הלישה של הבצק, המרקם הנוח. הדימיון מתחיל לעבוד מה אני אכין היום ? אולי לחמניות עם שוקולד או אולי חלה טובה זהובה שכיף לאכול. אני נוגעת בחלה כשהיא יוצאת מהתנור מרגישים את הרכות שלה, הריח הטוב….

מרכיבים:

600 ג' קמח (4 כוסות + 4 כפות קמח)
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
110 מ"ל שמן (חצי כוס פחות כף)
300 מ"ל מים פושרים (כוס ורבע)

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק רך, להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 15 כדורים, כל כדור לרדד לעיגול ולסגור לכדור.

3. לשמן טוב את הסיר, לסדר את הכדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד להתפיח כ 20 דקות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש עם ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 30 – 35 דקות, לכסות עם נייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כ 10 דקות.

5. להמתין כשתי דקות ולהפוך על צלחת.

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : "שבת שלישית ברצף לא מוכנים לוותר פשוט טעים בטירוף!!"

הרשם
עדכן
66 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקוש
מכינה די הרבה את החלה
משום מה הפעם החלה התפוררה. מה הסיבה לכך?

הי ניקוש
מכינה את הלחם אין ספור פעמים, הפעם הלחם מעט מתפורר, מה הסיבה ?

ערב טוב ופורים שמח
האם אפשר להשאיר להתפחה במקרר ללילה?

האם אפשר בסיר של ג׳חנון?

מאד מאד אוהבת את המתכונים שלך ניקי. אבל כדי למנוע שאלות מיותרות, אם לא קשה לך, לרשום במידות המצרכים, לפי כוס וכו'. מודה לך מאד מאד

האם אפשר להשתמש בקמח מלא?

הי ניקי, האם אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום בשמרים בנפרד?