חלה בסיר
אהבת חיי זה בצק שמרים. הלישה של הבצק, המרקם הנוח. הדימיון מתחיל לעבוד מה אני אכין היום ? אולי לחמניות עם שוקולד או אולי חלה טובה זהובה שכיף לאכול. אני נוגעת בחלה כשהיא יוצאת מהתנור מרגישים את הרכות שלה, הריח הטוב….
מרכיבים:
600 ג' קמח (4 כוסות + 4 כפות קמח)
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
110 מ"ל שמן (חצי כוס פחות כף)
300 מ"ל מים פושרים (כוס ורבע)
הכנות:
1. לעבד את כל המצרכים לבצק רך, להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 15 כדורים, כל כדור לרדד לעיגול ולסגור לכדור.
3. לשמן טוב את הסיר, לסדר את הכדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד להתפיח כ 20 דקות.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש עם ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 30 – 35 דקות, לכסות עם נייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כ 10 דקות.
5. להמתין כשתי דקות ולהפוך על צלחת.
גולשים מכינים וממליצים:
אסתי : "שבת שלישית ברצף לא מוכנים לוותר פשוט טעים בטירוף!!"