


חלה בסיר
אהבת חיי זה בצק שמרים. הלישה של הבצק, המרקם הנוח. הדימיון מתחיל לעבוד מה אני אכין היום ? אולי לחמניות עם שוקולד או אולי חלה טובה זהובה שכיף לאכול. אני נוגעת בחלה כשהיא יוצאת מהתנור מרגישים את הרכות שלה, הריח הטוב….
מרכיבים:
600 ג’ קמח
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
110 מ”ל שמן (חצי כוס פחות כף)
300 מ”ל מים פושרים
הכנות:
1. לעבד את כל המצרכים לבצק רך, להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 15 כדורים, כל כדור לרדד לעיגול ולסגור לכדור.
3. לשמן טוב את הסיר, לסדר את הכדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד להתפיח כ 20 דקות.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש עם ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 30 – 35 דקות, לכסות עם נייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כ 10 דקות.
5. להמתין כשתי דקות ולהפוך על צלחת.
גולשים מכינים וממליצים:
אסתי : “שבת שלישית ברצף לא מוכנים לוותר פשוט טעים בטירוף!!”
בוקר טוב ניקי, מה שלומך?
עדיין לא ניסיתי את המתכון הזה. רציתי לשאול בבקשה, מה נותנת האפייה של החלה בתוך הסיר? האם יש הבדל עם חלה שנאפתה בתבנית עגולה?
תודה מראש וסופ”ש נעים
הי ניקי,
הכנתי עכשיו את הבצק. יצא מעולה. רק אני שמה לב עכשיו שרשום מים פושרים ושמתי מי ברז. זה יהיה בסדר? או להכין חדש?
הי ניקי, האם אפשר שמרים טריים במקום יבשים?
היי, ניקי לא הבנתי את הרידוד, לרדד בצורה עגולה ואייך לסגור לכדור?