חלה בסיר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלה בסיר

חלה בסיר

אהבת חיי זה בצק שמרים. הלישה של הבצק, המרקם הנוח. הדימיון מתחיל לעבוד מה אני אכין היום ? אולי לחמניות עם שוקולד או אולי חלה טובה זהובה שכיף לאכול. אני נוגעת בחלה כשהיא יוצאת מהתנור מרגישים את הרכות שלה, הריח הטוב….

מרכיבים:

600 ג’ קמח
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
110 מ”ל שמן (חצי כוס פחות כף)
300 מ”ל מים פושרים

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק רך, להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 15 כדורים, כל כדור לרדד לעיגול ולסגור לכדור.

3. לשמן טוב את הסיר, לסדר את הכדורים אחד ליד השני לא צמודים מאוד להתפיח כ 20 דקות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש עם ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 30 – 35 דקות, לכסות עם נייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כ 10 דקות.

5. להמתין כשתי דקות ולהפוך על צלחת.

14489 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “שבת שלישית ברצף לא מוכנים לוותר פשוט טעים בטירוף!!”

30
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרון

הי ניקי. המתכונים שלך הם מוצלחים וטעימים מאוד!
שאלות לגבי החלה בסיר – האם בתבנית אפייה עגולה של עוגה זה בסדר? והאם מתאים להוסיף שום כתוש לבצק? אם כן באיזה שלב ובאיזו כמות?
תודה רבה!

צחי

היילמרות שניסיתי להכין פעמייםהחלה לא תפחהשמתי שמרים והשארתי לתפיחה לפי ההערותבסוף יצא פשטידת לחםמה פיספסתי ?

צחי

הכנתי פעמיים והשארתי להתפחה שעה וחציהחלה לא תפחה , בסוף קיבלנו מעין פשטידת חלה מה פיספסתי ?

רותי ב.

בוקר טוב ניקי, מה שלומך?
עדיין לא ניסיתי את המתכון הזה. רציתי לשאול בבקשה, מה נותנת האפייה של החלה בתוך הסיר? האם יש הבדל עם חלה שנאפתה בתבנית עגולה?
תודה מראש וסופ”ש נעים

מיכל

הי ניקי,
הכנתי עכשיו את הבצק. יצא מעולה. רק אני שמה לב עכשיו שרשום מים פושרים ושמתי מי ברז. זה יהיה בסדר? או להכין חדש?

הילה

הי ניקי, האם אפשר שמרים טריים במקום יבשים?

אורטל

היי, ניקי לא הבנתי את הרידוד, לרדד בצורה עגולה ואייך לסגור לכדור?