טיפ לחלות זהובות ויפות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אנחנו מכינים חלה יפה הכל קלוע יפה, הצורה מקסימה אפשר כבר לדמיין את הריחות ואת הצבע היפה של החלה כשהיא תצא מהתנור, קשה לחכות נכון ?

מרכיבים:

החלה יוצאת מהתנור והצבע זהוב בהיר, איפה החלה הזהובה השחומה שרציתי להכין ?
מה הפטנט לחלה זהובה שחומה ? אולי לאפות יותר ? לא כדאי כי החלה עלולה להתייבש.
חשוב כמובן לבדוק שהתחתית זהובה ושאנחנו לא מוציאים לפני הזמן מהתנור.
ובכל זאת מה עוד אפשר לעשות ?

הנה סוד קטן שמשמש אותי בהכנת חלות. נכון שלפני הכניסה לתנור טורפים ביצה ומברישים ?
הנה שינוי קטן אבל משמעותי ביותר :

הכנות:

לצבע זהוב חזק יותר לחלות וללחמניות :

2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון

1. לטרוף היטב ואז להבריש את החלות

זה כל הסיפור, זה לא חובה כמובן וכל אחד עושה מה שנוח לו, גם עם ביצה טרופה יש צבע יפה.
עוד הערה זה גם תלוי בתנור, אם ג”ח העליון עובד חלש כדאי להגביה את החלה למעלה.
זהירות שהיא לא תישרף.

הנה מתכון של חלה מתוקה לשבת 

16929 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

14
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליטל

היי ניקי השתמשתי בטיפ שלך ויצא נפלא ונתן מעט מתיקות לחלה . אם אני רוצה להכין אבל שיהיה פחות מתוק האם להשים פחות סילאן ? או להשים דבש?

דבורי

הי ניקי, אודה לעזרתך…
הכנתי בצק לחלות היום בבוקר ( כמות של 2 ומשהו קילו) השארתי להתפחה כארבע שעות בחוץ ( במקום שעה וחצי שעתיים)
ואח”כ הכנסתי למקרר
הוצאתי עכשיו כדי להכין את החלות ויש קצת ריח מוזר לבצק, יכול להיות שהחמיץ? או שזה ריח רגיל של שמרים… ?
אשמח לעזרה מהירה….
תודה רבה

עדי

אם אין לי סילאן, דבש יעשה את העבודה?

מירי

היי ניקי
יש לך מתכון לחלות עם קמח שמרים של אסם?
תודה

רחל

שלום,

אפשר גם לערבב רוטב סויה הכהה

שושנה

תודה על הטיפ!
השתמשתי בו היום ללחמיות שאפיתי לשבת והן יצאו זהובות ומדהימות!
שוב, תודה!!!

יעלי

ניקוש!! אוהבים אותך!
החלות שלך מככבות אצלי כל שבת ועכשיו עם הטיפ, זה נראה מדהים.
הן בתנור כרגע.
ובכלל, כל האורחים שלי יודעים שהאוכל פה של ניקי.
תודה ענקית