יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות

טיפ לחלות זהובות ויפות

4 נובמבר 2015
(Visited 21,955 times, 10 visits today)

אנחנו מכינים חלה יפה הכל קלוע יפה, הצורה מקסימה אפשר כבר לדמיין את הריחות ואת הצבע היפה של החלה כשהיא תצא מהתנור, קשה לחכות נכון ?

מרכיבים:

החלה יוצאת מהתנור והצבע זהוב בהיר, איפה החלה הזהובה השחומה שרציתי להכין ?
מה הפטנט לחלה זהובה שחומה ? אולי לאפות יותר ? לא כדאי כי החלה עלולה להתייבש.
חשוב כמובן לבדוק שהתחתית זהובה ושאנחנו לא מוציאים לפני הזמן מהתנור.
ובכל זאת מה עוד אפשר לעשות ?

הנה סוד קטן שמשמש אותי בהכנת חלות. נכון שלפני הכניסה לתנור טורפים ביצה ומברישים ?
הנה שינוי קטן אבל משמעותי ביותר :

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

  • לחמניות של בית – לחמניות ביתיות מדהימות!

    כל אמא יש לה את המתכונים שעובדים בשבילה וכל אחת צריכה לפחות מתכון אחד לבצק טוב ללחמניות רכות ואווריריות.
    במיוחד עכשיו כשהלימודים חוזרים (בערך) ולחמניות זה חובה בקופסת האוכל. בצק להתאהב בו יוצא מושלם! מה בא לכם ? לחמניות עגולות, מאורכות, שבלולים הכל הולך ויוצא נהדר. אין על לחמניות טריות ורכות של בית במיוחד כשאמא מכינה 🙂 הכנתי סרטון במיוחד בשבילכם שיהיה לכם הכי קל להכין.

    8 לחמניות

הכנות:

לצבע זהוב חזק יותר לחלות וללחמניות :

2 חלמונים
2 כפות סילאן יפות
כף וחצי מיץ לימון

1. לטרוף היטב ואז להבריש את החלות

זה כל הסיפור, זה לא חובה כמובן וכל אחד עושה מה שנוח לו, גם עם ביצה טרופה יש צבע יפה.
עוד הערה זה גם תלוי בתנור, אם ג"ח העליון עובד חלש כדאי להגביה את החלה למעלה.
זהירות שהיא לא תישרף.

הנה מתכון של חלה מתוקה לשבת 

הרשם
עדכן
20 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי האם המיץ לימון לא מורגש אחרי זה בחלה?

הייוש סורי על ההפרעה ועל השעה האם אפשר להשים סוכר במקום סילאן

היי ניקי אני ראיתי את הטיפ שלך.תודה הוא מקסים…
ורציתי להוסיף. מקווה שיעזור לכולן
אני מוסיפה לחלמון כפית של קפה נמס…
עושה צבע שחום ויפה
(מי שלא רוצה שיצא לה מתוק…)

היי ניקי השתמשתי בטיפ שלך ויצא נפלא ונתן מעט מתיקות לחלה . אם אני רוצה להכין אבל שיהיה פחות מתוק האם להשים פחות סילאן ? או להשים דבש?

הי ניקי, אודה לעזרתך…
הכנתי בצק לחלות היום בבוקר ( כמות של 2 ומשהו קילו) השארתי להתפחה כארבע שעות בחוץ ( במקום שעה וחצי שעתיים)
ואח"כ הכנסתי למקרר
הוצאתי עכשיו כדי להכין את החלות ויש קצת ריח מוזר לבצק, יכול להיות שהחמיץ? או שזה ריח רגיל של שמרים… ?
אשמח לעזרה מהירה….
תודה רבה

אם אין לי סילאן, דבש יעשה את העבודה?

היי ניקי
יש לך מתכון לחלות עם קמח שמרים של אסם?
תודה