לחמניות מקמח מלא
מתכון הורס ללחמניות מקמח מלא המתכון הזה מלווה אותי שנים הבצק מעולה לעבודה, לא תרגישו שהוא מקמח מלח לחמניות רכות ואווריריות אני חושבת שאני מאוהבת בבצק.
מה הסוד של הבצק שיצאו לחמניות נהדרות ? להתפיח בסבלנות שמרים לא עושים בלחץ, הצורה יפהפייה יש תמונות ואיזה צבע זהוב הלחמניות קיבלו כי לא סתם הברשתי.
הפתעתי את אביב עם הלחמניות לארוחת בוקר הכי מתאים לכריכים לבית הספר או לארוחת ערב, לחמניות רכות משגעות מקמח מלא.
9 לחמניות
מרכיבים:
250 ג' קמח מלא 70% (2 כוסות)
250 ג' קמח רגיל (2 כוסות פחות 3 כפות)
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
60 ג' סוכר (רבע כוס)
כפית וחצי מלח
250 מ"ל מים פושרים ( כוס + כף)
להברשה:
חלמון
כף סילאן / דבש
כף וחצי מים
הכנות:
1. בקערת המיקסר לשים את הקמח שמרים, סוכר ומלח לערבב קלות ולהוסיף את שאר המצרכים בעזרת וו המגל לעבד את המצרכים לבצק רך.
2. לאסוף את הבצק לכדור לשים בקערה לכסות ולהתפיח כשעתיים (תלוי במזג האוויר).
3. להוריד נפח לחלק את הבצק ל 9 חלקים לרדד לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל באורך 45 – 50 ס"מ.
4. אחרי שכל הגלילים מוכנים להכין לחמנית קשר – שבלול (יש תמונות) אפשר מלכתחילה להכין כדורים.
5. לכסות את הלחמניות ולהתפיח 20 דקות.
6. בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף חלמון מים וסילאן להבריש את הלחמניות ולפזר שומשום.
7. לאפות כ 20 – 25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא, פשוט להכפיל את הכמות של הקמח המלא, אפשר להקפיא, אפשר להכין 12 לחמניות הן יצאו יותר קטנות.
גולשים מכינים וממליצים:
מורן : "יצא פשוט מעולה כל מילה מיותרת"
גיטית : "ניקי, הכנתי חלות מהבצק.
יצא מדהים!!
שילשתי כמויות מראש, והחלות התחסלו!
אגב, לשתי בידיים, 8 דקות כל לישה. היה קשה, אבל שווה את המאמץ!!
תבורכי!!"
שרה : "הכנתי היום בחול המועד סוכות, יצא משגע, הכפלתי כמויות.. הבנות שלי כבר ביקשו שאכין להן לבית ספר..
ממש מעולה,"
הדס : "לחמניות מעולות בטירוף. פעם ראשונה עשיתי חצי חצי, ואז עשיתי רק 70%, ויצא גן עדן. גם אחרי הקפאה נשאר גן עדן."