לחמניות מקמח מלא

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלא, אני אוהבת להתעסק עם שמרים, התוצאות כל כך טובות אין משהו שיכול להתחרות במאפה שמרים חם מהתנור, רך וזהוב, להנות מהריח זה הכי בעולם.
אתם יודעים איך הילדים מתלהבים כשיש לחמניות בתנור ? 🙂 הפעם לחמניות עם קמח מלא.

12 לחמניות

מרכיבים:

250 ג’ קמח מלא 70%
250 ג’ קמח רגיל
80 מ”ל שמן
חצי שקית שמרית (שמרים טריים)
1/4 כוס סוכר
כפית וחצי מלח
250 מ”ל מים פושרים ( כוס + כף)

חלמון
כף סילאן
כף וחצי מים

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד את המצרכים לבצק, מומלץ ללוש טוב לפחות כמה דקות, לשמן את הקערה ולהניח את הבצק. לכסות עם מגבת ולהמתין עד שהבצק יכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 יחידות, לעגל קצת כל חלק.

3. לקחת כל עיגול ולרדד לאורך לצורת אליפסה ולגלגל לגליל, לעשות קשר וליצור שבלול.

4. להתפיח כ 15 דקות, להבריש בביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות על 180 מעלות, לחמם את התנור מראש.

הערות:
אפשר להחליף את כל הקמח לקמח מלא
הלחמניות לא מתוקות
להקפיד על לישה טובה ועל כמויות מדויקות.
ניתן להקפיא, הלחמניות מעולות!

34960 צפיות 28 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות מקמח מלאלחמניות מקמח מלאלחמניות מקמח מלא

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : “יצא פשוט מעולה כל מילה מיותרת”

גיטית : “ניקי, הכנתי חלות מהבצק.
יצא מדהים!!
שילשתי כמויות מראש, והחלות התחסלו!
אגב, לשתי בידיים, 8 דקות כל לישה. היה קשה, אבל שווה את המאמץ!!
תבורכי!!”

שרה : “הכנתי היום בחול המועד סוכות, יצא משגע, הכפלתי כמויות.. הבנות שלי כבר ביקשו שאכין להן לבית ספר..
ממש מעולה,”

הדס : “לחמניות מעולות בטירוף. פעם ראשונה עשיתי חצי חצי, ואז עשיתי רק 70%, ויצא גן עדן. גם אחרי הקפאה נשאר גן עדן.”

98
תגובות

  הרשם  
עדכן
תמר

הי עשיתי היום בצק עם קמח מלא עשיתי כפול 4 כדי שיצא לי 2 קילו אבל הבצק שלי אחרי שהוא תפח שמתי לב שהוא ניקרע האם זה ישפיע על הלחם אחרי שהוא יאפה יש דרך לתקן את זה הוא עדיין במצב בצק?

רחל

יש אפשרות להשתמש במקום הקמח רגיל גם בקמח מלא?
שזה אומר 500 גרם קמח מלא?
אשמח לתגובה
ותודה רבה ענקית על המתכונים המדהימים שלך
אין לי מילים!!!!!!!!!!

מלי

היי ניקי, האם אפשר להשתמש בקמח שיפון מלא ללחמניות + קמח רגיל?
ואם כן, האם יש הוראות מיוחדות לשימוש בשילוב הזה? כדי שהבצק לא יצק דביק מידי..
אני גם רוצה להכפיל כמויות כדי לעשות הפרשת חלה. זה יהיה בסדר בשילוב הזה?

ובהזדמנות זו, תודה לך, את אלופה!! אני מכורה לאפליקציה הנהדרת שלך!! ❤️

מור

היי, האם אפשר להכין מזה חלות? והאם אפשר התפחה איטית במקרר ללילה
תודה!

גרי

ללחמניות יש טעם של שמרים !!! איך פותרים את הבעיה ?

אורית

האם החלמון,סילאן ומים זה חלק מהבצק או להבריש לפני אפיה?

1 4 5 6