יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חלות ולחמניות מאפים

לחמניות מקמח מלא

25 ינואר 2017
(Visited 69,374 times, 12 visits today)
לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלא, אני אוהבת להתעסק עם שמרים, התוצאות כל כך טובות אין משהו שיכול להתחרות במאפה שמרים חם מהתנור, רך וזהוב, להנות מהריח זה הכי בעולם.
אתם יודעים איך הילדים מתלהבים כשיש לחמניות בתנור ? 🙂 הפעם לחמניות עם קמח מלא.

12 לחמניות

מרכיבים:

250 ג’ קמח מלא 70%
250 ג’ קמח רגיל
80 מ”ל שמן
חצי שקית שמרית (שמרים טריים)
1/4 כוס סוכר
כפית וחצי מלח
250 מ”ל מים פושרים ( כוס + כף)

חלמון
כף סילאן
כף וחצי מים

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

  • לחמניות של בית – לחמניות ביתיות מדהימות!

    כל אמא יש לה את המתכונים שעובדים בשבילה וכל אחת צריכה לפחות מתכון אחד לבצק טוב ללחמניות רכות ואווריריות.
    במיוחד עכשיו כשהלימודים חוזרים (בערך) ולחמניות זה חובה בקופסת האוכל. בצק להתאהב בו יוצא מושלם! מה בא לכם ? לחמניות עגולות, מאורכות, שבלולים הכל הולך ויוצא נהדר. אין על לחמניות טריות ורכות של בית במיוחד כשאמא מכינה 🙂 הכנתי סרטון במיוחד בשבילכם שיהיה לכם הכי קל להכין.

    8 לחמניות

  • מאפי תרד וגבינות אישיים

    כמה שאני אוהבת חלבי, מבחינתי לעשות מאפה גבינות זה אחד הדברים שהכי כיף לי להכין במטבח. בשבועות אני לא מפסיקה לחייך 🙂
    תנו לי להשתגע עם גבינות טובות, טעמים חזקים, גבינות נמסות שמשדרגות את המאפה בטעמים הנפלאים שלהן.
    הפעם הלכתי על גבינת עמק מגורדת וקשקבל אני יכולה לספר לכם בסוד שלא הפסקתי לנשנש, הוספתי תרד לגבינות והשילוב בין הגבינות לתרד יצא נפלא.
    מחפשים מתכון מנצח לאירוח ? תכינו את המאפים הקטנים האלה.
    טעים חבל על הזמן.

    16 יחידות

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד את המצרכים לבצק, מומלץ ללוש טוב לפחות כמה דקות, לשמן את הקערה ולהניח את הבצק. לכסות עם מגבת ולהמתין עד שהבצק יכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 12 יחידות, לעגל קצת כל חלק.

3. לקחת כל עיגול ולרדד לאורך לצורת אליפסה ולגלגל לגליל, לעשות קשר וליצור שבלול.

4. להתפיח כ 15 דקות, להבריש בביצה לפזר שומשום ולאפות כ 25 דקות על 180 מעלות, לחמם את התנור מראש.

הערות:
אפשר להחליף את כל הקמח לקמח מלא
הלחמניות לא מתוקות
להקפיד על לישה טובה ועל כמויות מדויקות.
ניתן להקפיא, הלחמניות מעולות!

לחמניות מקמח מלאלחמניות מקמח מלאלחמניות מקמח מלא

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : “יצא פשוט מעולה כל מילה מיותרת”

גיטית : “ניקי, הכנתי חלות מהבצק.
יצא מדהים!!
שילשתי כמויות מראש, והחלות התחסלו!
אגב, לשתי בידיים, 8 דקות כל לישה. היה קשה, אבל שווה את המאמץ!!
תבורכי!!”

שרה : “הכנתי היום בחול המועד סוכות, יצא משגע, הכפלתי כמויות.. הבנות שלי כבר ביקשו שאכין להן לבית ספר..
ממש מעולה,”

הדס : “לחמניות מעולות בטירוף. פעם ראשונה עשיתי חצי חצי, ואז עשיתי רק 70%, ויצא גן עדן. גם אחרי הקפאה נשאר גן עדן.”

הרשם
עדכן
228 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
1. כמה זמן התפחה ראשונה? ומהי הצורה הכי טובה להתפיח במזג אוויר הזה?
2. כמה זמן לאחר האפיה ניתן להקפיא ובאיזה אופן?

תודה לך ושבת שלום.

שלום לך ניקי
כמה זה 80 מי”ל שמן?
תודה

היי נקי אפשר להשתמש רק בקמח מלא?

היי ניקי.. בטעות שמתי בבצק את החלמון והסילאן.. כבר בהתפחה.. כמה בעייתי? הבצק לא היה מאוד רך כמו שחשבתי שייצא .. זה ישפיע על איך שייצא בסוף?

היי ניקי, האם אפשר במקום הסוכר בבצק לשים 2 כפות סילאן? או שהסוכר קריטי לבצק?
תודה!

היי אם אין לי שמרים טריים מה ההמרה לשמרים יבשים?

היי
תודה רבה

האם אפשר להתפיח במקרר גם 21 שעות או שזה מוגזם?