יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אבא שבת חלות ולחמניות מאפים מתכונים לפורים שונות

חלות אבא שבת

2 מרץ 2016
(Visited 9,326 times, 4 visits today)

חלות אבא שבת

חלות אבא שבת, אביב היה אבא שבת, הוא כל כך מתרגש מזה ולא מפסיק לדבר על זה שאני מתחילה להתרגש יחד איתו. הכנתי חלות אישיות ארזתי באריזה יפה ומושכת את העין. הכי טוב היה לשמוע אותו מספר איך הוא שמח לחלק את החלות לילדים, הילד נסיך.

24 חלות קטנות

מרכיבים:

2 קילו קמח
2 שקיות שמרים טריים של שמרית
2 שקיות משפר אפייה
400 ג' סוכר ( 2 כוסות)
4 כפיות מלח
320 מ"ל שמן (כוס וחצי פחות פחות רבע כוס מינוס כף)
920 מ"ל מים ( 4 כוסות פחות רבע כוס מינוס כף)

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לערבב קמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק רך וחלק.

2. להתפיח במקום חמים מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח.

3. להכין לחמניות / חלות קטנות, להתפיח כ 10 – 15 דקות, להבריש בביצה ולפזר שומשום.

4. לחמם מראש את התנור ל 180 מעלות, לאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב – משחים.

הערה:
אני הכנתי חלות קלועות, יצאו 24 במספר, אפשר להכין כדורים ואז יצאו כ 40 יחידות לפחות.

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
מה הכוונה כוס וחצי שמן פחות פחות רבע כוס וכף?

היי, סליחה על השאלה..
יש דבר כזה מתכון לחלה בלי שמרים?

היי ניקי,
שאלתי את השאלה כבר, אבל אני לא זוכרת באיזה מהמתכונים שאלתי אותך… אז מחילה על החזרתיות…
רציתי קצת עזרה בנושא של הלישה במיקסר. כמה זמן צריך ללוש במיקסר לבצק לחם? וכמה זמן לבצק לעוגות שמרים?
ממש חדשה בנושא.אשמח לעזרתך.
אגב, יש לי מיקסר 1,500ואט של קנווד…

הייכמה זמן התפחה?ובטעות שמתי כפיות שמרים יבשים ורק אחרי עיבוד קצר קלטתי והשלמתי את ההפרש (אחרי שכבר שם המצרכים הרטובים בבצק)- זה עדין יצא בסדר?תודה רבה ושבת שלום

האם אפשרי עם שמרים יבשים במקום שימרית? מה הכמות הנדרשת?

היי ניקי אפשר לעשות את זה עם כמו כוסמין

ניראה שיצא חבלז.. :):):)