לחמניות יוגורט רכות
שני יוגורטים הציצו מהמדף, הם כאילו ביקשו שאני אעשה איתם משהו, ליד עמדה גבינה צהובה מגורדת וכבר התחלתי לדמיין מה אני רוצה להכין… תוך 15 דקות הבצק עמד להתפחה על האי.
25 לחמניות
מרכיבים:
600 ג' קמח לבן (4 כוסות + 4 כפות נוספות)
חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח מעט יותר.
כף סוכר
400 מ"ל יוגורט במתיקות מעודנת (2 גביעים)
חצי כוס מים
100 ג' חמאה רכה מאוד
בנוסף:
50 ג' גבינה צהובה מגורדת
חמאה נוספת להברשה
את ההברשה עשיתי לפי מה שרשום כאן
שומשום
הכנות:
1. לשים את כל המצרכים במיקסר להפעיל על מהירות נמוכה ולעבד לבצק חלק, לתת לישה טובה כ 10 דקות עד שהכל אחיד ויפה.
2. לשים את הבצק בקערה משומנת לכסות עם מגבת ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח כשעה וחצי פלוס.
3. לחלק את הבצק ל 25 חתיכות, לקמח את משטח העבודה ואת המערוך, לרדד לעלה קטן למרוח חמאה לפזר גבינה צהובה ולסגור לכדור קטן. הבצק מעט דביק.
4. להתפיח כ 20 דקות, למרוח ביצה ולפזר שומשום.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש ולאפות 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות ויפות.
הלחמניות הוגשו עם ירקות וחביתה עם תפוחי אדמה.
גולשים מכינים וממליצים:
גיילי : "ניקי היקרה, אני לא מהמגיבות בקביעות, אבל כן מהמבשלות בקביעות מהאתר המקסים שלך! יישר כח גדול!! והלחמניות יצאו מושלמות, חלקן מלאתי בשוקולד למריחה"
גלית : "אליפות!!!
טעים בטירוף!
יצא לי לאחרונה להכין המון דברים מהאתר
והם קוצרים הצלחה ומחמאות ועם האפליקציה זה בכלל תענוג!"
רחלי : "לחמניות מדהימות פשוט נחטפו"
שושנה : "הכנתי היום את הלחמניות יחד עם מרק הבטטה המדהים שלך והיה פצצה!!!
מומלץ בחום!!"